Soorten gevelwerk

1103

Er zijn verschillende soorten gevelwerk die je kan laten toepassen om de gevel van jouw woning in goede staat te brengen of houden. Hier lees je alles over de verschillende soorten gevelwerken.

Gevelrenovatie

Door je gevel te renoveren kan je de woning een frisse uitstraling geven en hou je ook vocht tegen waardoor je vochtproblemen voorkomt. Gevelrenovatie is vaak een combinatie van gevelreiniging, impregneren en het herstellen van een buitenmuur. Het doel ervan is om de gevel weer in nieuwstaat te brengen het het resistent te maken tegen weersinvloeden. Als je gevel hersteld is, kan je hem gelijk laten schilderen of bepleisteren. Daarnaast kan je ook steenstrips laten plaatsen op de gevel. Dit geeft de gevel een authentieke bakstenen uitstraling.

Een gerenoveerde gevel brengt een aantal voordelen met zich meer. Hieronder lees je de drie meest bekende voordelen van een gerenoveerde gevel:

  • Gevel is weer resistent tegen vochtproblemen.
  • De gevel behoudt zijn isolatiewaarde. Hierdoor verlies je niet onnodig warmte.
  • Je gevel heeft een nieuwe en frisse look. Hiernaast kan je hem laten schilderen, bekleden of bepleisteren.

Gevelreiniging

Het snelste gevelwerk is gevelreiniging. Het reinigen van de gevel geeft de woning een nieuwe uitstraling. Er zijn veel manieren om een gevel te reinigen. Hieronder lees je alles over de verschillende soorten gevelreiniging.

Zandstralen

Zandstralen is een van de meest bekende straaltechnieken. Met deze techniek wordt er een straal zand tegen de gevel gespoten met hoge snelheid. Deze techniek is perfect voor stugge muren omdat je er uitstekend mee schoonmaakt. De meeste soorten vervuiling zullen hiermee verdwijnen. Met deze soort reiniging moet je wel opletten voor beschadigingen aan de gevel. Het zand wordt zo hard tegen de gevel geblazen dat het beschadiging kan veroorzaken bij poreuze stenen muren.

Om ook poreuze stenen muren te kunnen zandstralen is er de softblaastechniek. Hierbij gebeurt het reinigen niet zo intensief waardoor je minder kans maakt op beschadiging van de gevel. Deze techniek reinigt wel minder goed.

Nevelstralen

Nevelstralen wordt vaak toegepast bij waardevolle gevelelementen, omdat je hiermee niet tot nauwelijk kans hebt op gevelbeschadiging. Met deze techniek wordt er met een lagere druk straalmiddelen tegen de muur aangespoten die de kans op stofvorming verkleind en vuil weg halen.

Vind dé beste specialist voor gevelwerk en ontvang gratis offertes.

Vochtstralen

Bij de vochtstraaltechniek wordt er een mengsel van water en zand op de gevel gespoten. Het water vormt een laag om de zandkorrel heen waardoor de korrels minder agressief op de gevel komen maar wel hetzelfde effect hebben. Met deze techniek wordt het vuil alleen oppervlakkig verwijdert

Stommelingen

Gevelreiniging met stoom is heel milieuvriendelijk. Het enige wat met deze techniek gebruikt wordt is stoom. De stoom wordt met hoge druk op de buitenmuur geblazen met een stoomgenerator of hogedrukreiniger. Deze techniek is perfect om minder hardnekkig vuil van een muur af te halen.

Chemische gevelreiniging

Door chemische stoffen op een muur aan te brengen kan je een muur ook heel goed reinigen. Deze chemische stoffen worden met een borstel of vernevelaar aangebracht op de muur. Als de stof op de muur zit, wordt het verwijdert onder hoge druk met warm water. Soms wordt de muur daarna nog opgespoten met een stof die de chemische stof neutraliseert.

Impregneren

Als je last hebt van opstijgend of doorslaand vocht via de muren, is het verstandig om zo snel mogelijk dit probleem te bestrijden. Je muren impregneren ligt bij deze vochtproblemen voor de hand. Het is belangrijk om dit door een specialist te laten doen om problemen achteraf of tijdens het impregneren te voorkomen.

Bij het impregneren van een muur wordt impregneermiddel op de gevel aangebracht. Het middel vult de poriën van de buitenmuur, en vormt zo een laag die de muur beschermt tegen schimmels en de muur waterbestendig maakt. Hierdoor kan vocht niet meer naar binnen dringen via jouw buitenmuur.

Gevelwerken combineren met buitengevelisolatie

Sommige gevelwerken zijn perfect te combineren met buitengevelisolatie. Dit geldt vooral voor gevelrenovatie. Met buitengevelisolatie bespaar je tot wel 800€ op je jaarlijkse energiefactuur. Ben je benieuwd wat buitengevelisolatie voor jou kan betekenen? Ontdek het hier!

Wil je graag weten welk gevelwerk het best bij jouw wensen past en wat dat kost? De bij ons aangesloten gevelwerkers helpen je graag met offertes op maat. Door je gegevens en opdrachtomschrijving achter te laten ontvang je tot wel vijf offertes van gevelwerkers in jouw regio. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Vind dé beste specialist voor gevelwerk en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's