Dakwerk

Een goed onderhouden dak bespaart je veel problemen. Vaak volstaan kleinere werken, maar soms is je dakbedekking in een slechte staat en is een dakrenovatie nodig. Zo voorkom je schade aan je volledige woning. 

Vergelijk offertes

1060

Voordelen dakwerk

Als woningeigenaar kan je moeilijk om dakwerken heen. Een aantal van de belangrijkste voordelen van een dak in goede staat: 

Bescherming tegen weersinvloeden

Een dak in goede staat beschermt je huis tegen regen, wind, sneeuw, zon en vorst. Zo voorkom je lekkages en structurele schade aan je woning. 

Verbeterde isolatie

Dakwerken omvatten ook (extra) isolatie voor je dak. Een dak in goede staat laat je best langs binnen isoleren. Bij een dakrenovatie kies je beter voor isolatie langs buiten. 

Hogere woningwaarde

Een nieuw of gerenoveerd dak verhoogt de waarde van je woning. Wil je jouw woning verhuren of verkopen? Dan zorg je het liefst voor een dak in perfecte staat.

Esthetische meerwaarde

Een vuil en versleten dak verpest de uitstraling van je woning volledig. Soms volstaat een reiniging, maar bij zwaardere schade vervang je beter je volledige dakbedekking. 

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Top pro
Top pro
Top pro
Top pro

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

reinigen

heel tevreden (prefect mooi werk geleverd

Eddy uit Moorslede zocht naar Dakwerken en koos voor Dakmaniak

Dakreiniging, dakgoten en reinigen vensters

Heel tevreden, vlotte afspraken en service! Ook opruim prima gedaan, tuinmeubels terug op zijn plaats gezet. Niks dan lof!

Nadine uit Beringen zocht naar Dakwerken en koos voor J&T Reinigingen

Hoeveel kosten dakwerken?

Je kan aan vele onderdelen van je dak laten werken. De prijs voor je dakwerk hangt vooral af van jouw type dak en de renovaties die je laat uitvoeren. We sommen de meest voorkomende dakwerken voor jou op in deze tabel:

Type dakwerk Gemiddelde prijs  (excl. btw en incl. plaatsing)
Nieuwe dakbedekking € 30 à 200 per m²
Nieuwe dakconstructie € 600 à 2.000 per m³
Dakisolatie € 20 à 115 per m²
Dakreiniging € 9 à 45 per m²
Dakherstelling Vanaf € 30
Daklicht Vanaf € 400
Schoorsteen reinigen Vanaf € 60

Veelgestelde vragen over dakwerken

Om te besparen op arbeidskosten is het soms verleidelijk om zelf aan de slag te gaan. Zo kan je een kleine dakherstelling zeker zelf uitvoeren. Toch schakel je beter een ervaren dakwerker in voor grotere dakwerken. Zo krijg je een correcte uitvoering en ben je zeker van kwalitatieve materialen. Je komt ook alleen in aanmerking voor premies en andere financiële voordelen als je een beroep doet op een erkende dakwerker.

Voor sommige dakwerken, zoals in bepaalde gevallen bij het plaatsen van een dakkapel, heb je een vergunnings- of meldingsplicht nodig. Maar dit is zeker niet het geval voor alle type dakwerken. Voordat je de dakwerken laat uitvoeren, informeer je dus best bij je gemeente of je hiervoor een vergunning nodig hebt. Ook je dakwerker kan je hierover informeren.

Dat hangt vooral af van het type dakwerk. Een dakherstelling laat je best zo snel mogelijk uitvoeren om ergere schade te vermijden. Je dak laten reinigen doe je best wanneer het buiten niet te warm is, het niet regent en niet vriest. Je kan een dakreiniging ook beter plannen voor de herfst en de winter. Een ervaren dakwerker geeft niet alleen advies, maar informeert je ook over het beste moment om je dakwerken te laten uitvoeren.

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor dakwerken