Dak reinigen

Zijn je dakpannen, leien, ... bedekt met groene aanslag, mossen en ander vuil? Dan is het dringend tijd om je dak te reinigen. Zo ziet je dak er in een handomdraai weer als nieuw uit!

Vergelijk offertes

1831

Voordelen dak reinigen

Fraaie uitstraling van je woning

Net als je gevel is je dak één van de visitekaartjes van je woning. Door je dak tijdig te laten reinigen behoud je dus de mooie uitstraling van je huis. 

Voorkomen van vochtproblemen

Mossen en algen maken je dakbedekking op lange termijn poreus en kwetsbaar. Wil je dus grote kosten door daklekkages voorkomen? Dan schakel je best tijdig een dakreiniger in! 

Snelle en veilige uitvoering

Zelf op je dak kruipen om je pannen, leien, ... te reinigen, is allesbehalve veilig. Een expert gebruikt valbeveiliging en maakt je dak proper op slechts enkele uurtjes tijd. 

Lage kostprijs

Omdat een dakreiniging erg snel gaat, betaal je weinig arbeidskosten voor zo'n vakspecialist. Voor de reiniging zelf betaal je niet meer dan € 10 à 15 per m² (excl. btw).

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Top pro
Top pro
Top pro
Top pro

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Zeer fijne en nette samenwerking en afwerking .

Zeer aangenaam contact. Prima afwerking . Een geweldig mooi totaalpakket. Een echte aanrader.

Helene uit Oud-Turnhout zocht naar Dak reinigen en koos voor J&T Reinigingen

Ontmossen dak

Heeft zich ingezet om het werk heel goed uit te voeren

Johan uit Lebbeke zocht naar Dak reinigen en koos voor Patje

Dakreiniging prijs

Voor de dakreiniging zelf bedragen de kosten gemiddeld € 10 à 15 per m² (excl. btw). Laat je na de reiniging ook nog je dak impregneren of coaten voor een extra langdurige bescherming tegen vocht en vuil? Dan ligt die prijs iets hoger. Een overzicht: 

Hoe mijn dak reinigen? Gemiddelde prijs per m² (excl. btw)
Dak reinigen € 10 à 15
Dak reinigen en impregneren € 15 à 30
Dak reinigen en coaten € 30 à 45

Veelgestelde vragen over dak reinigen

Zowel je dak impregneren als coaten beschermt je dakbedekking extra tegen vocht, vorst en vuil. Waar zit dan het verschil tussen beide technieken? Impregneren zorgt voor een transparante beschermlaag op je dak. Bij een coating gaat het om een gekleurde laag, waardoor het uitzicht van je dak (licht) verandert. 

Absoluut. Als je de mossen, groene aanslag, ... niet verwijdert, kunnen die je dakbedekking op termijn aantasten en poreus maken. Zo vergroot de kans dat je je dak volledig moet renoveren. En dat komt uiteraard veel duurder uit dan een eenvoudige reiniging. 

Dat is zeker niet aangeraden. Bij hellende daken is het ronduit gevaarlijk om zonder valbescherming op je dak te kruipen. Wil je je leven niet in gevaar brengen? Schakel dan zeker een professionele dakreiniger in. Die klaart deze klus in alle veiligheid op slechts een paar uurtjes tijd. 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor jouw dakreiniging