Soorten dakkapellen

1059

Naast het feit dat dakkapellen in verschillende materialen verkrijgbaar zijn, heb je ook de keuze uit de verschillende soorten dakkapellen. Let op: voor sommige soorten dakkapellen heb je een vergunning nodig.

Dakkapel met plat dak

Dakkapellen met een plat dak komen het meest in Nederland. Deze dakkapellen hebben een relatief lage prijs en worden snel geplaatst. 

Door de snelle montage is de dakkapel al verkrijgbaar vanaf 2.600€ (inclusief plaatsing), dit geldt voor een dakkapel van 2 meter.  Afhankelijk van het materiaal en de grootte betaal je een andere prijs.

Dakkapel met puntdak

Een dakkapel met puntdak wordt ook wel een zadeldak dakkapel genoemd. Dit soort past, vanwege de unieke en authentieke look, perfect bij oudere woningen. Toch zijn ze voor nieuwe woning ook zeer geschikt.

Je hebt voor dit soort dakkapel altijd een vergunning nodig. Een dakkapel met puntdak wordt meestal op maat gemaakt, waardoor de prijs moeilijk in te schatten is.

dakkapellen

Dakkapel met schuin dak

Een dakkapel met een schuin dak wordt ook wel een sleepdakkapel genoemd. Hierbij worden de dakpannen hergebruikt als dakbedekking voor de dakkapel, waardoor het een mooi geheel wordt. Goed om te weten: een dakkapel met schuin dak voert regenwater beter af dan een dakkapel met plat dak.

Gemiddeld is een sleepdakkapel duurder dan een dakkapel met plat dak. Voor dakkapellen met een schuin dak heb je altijd een omgevingsvergunning nodig. Bovendien is dit type dakkapel alleen mogelijk bij een dak met de juiste hellingshoek. 

Vind dé beste specialist voor dakkapellen en ontvang gratis offertes.

Hoekdakkapel

Heeft je dak een hoek van 90 graden en wil je de zolder verruimen? Dan biedt een hoekdakkapel de perfecte uitkomst. 

Hoekdakkapellen zijn verkrijgbaar met een schuin- of plat dak. Het grootste voordeel met een hoek dakkapel is dat er  lichtinval vanaf twee kanten binnenkomt. 

De prijs van een hoekdakkapel is moeilijk te bepalen omdat deze vaak op maat gemaakt wordt. Voor een hoekdakkapel is bijna altijd een vergunning nodig.

Dakkapel met deur

Ook is het mogelijk om dakkapellen te nemen met een deur. Vaak komt er dan een rekje voor (frans balkon). Een dakkapel met een deur zorgt ervoor dat je je woning een stuk beter kunt ventileren.  

De prijs van een dakkapel met deur hangt van verschillende factoren af. Voor een dakkapel met deur heb je altijd een vergunning nodig.

Vind dé beste specialist voor dakkapellen en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's