Materialen voor dakkapellen

1059

Voor een dakkapel zijn er verschillende materialen mogelijk. Heb je hulp nodig bij het kiezen voor de juiste dakkapel? Hieronder lees je alles over de soorten dakkapellen.


Kunststof dakkapellen

Kunststof is het meest populaire materiaal voor dakkapellen. Dit komt door de vele voordelen die kunststof met zich meebrengt. Zo is kunststof een duurzaam materiaal dat makkelijk 50 jaar mee kan gaan. Bovendien is kunststof onderhoudsvriendelijk en heeft het een hoge isolerende werking.

Binnenkant dakkapel

Men denkt vaak dat kunststof slecht is voor het milieu, dit is echter niet waar. Kunststof wordt tegenwoordig op een duurzame manier geproduceerd en is recyclebaar.

Ook kun je een kunststof dakkapel in alle kleuren en stijlen verkrijgen. Er zijn zelfs dakkapellen met een houtnerf look, waardoor het de authentieke uitstraling van hout krijgt.

Je kunt een kunststof dakkapel, in tegenstelling tot hout, helaas niet overschilderen. Dit is lastig als je je woning een nieuwe kleur wilt geven. 

Vind dé beste specialist voor dakkapellen en ontvang gratis offertes.

Houten dakkapellen

Mensen die graag de traditionele look van een woning willen behouden, kiezen vaak voor houten dakkapellen. 

Een houten dakkapel biedt een hoop voordelen. Zo is hout een hernieuwbaar materiaal, waardoor het makkelijk te vervangen is. Daarnaast werkt hout vochtregulerend en biedt het een isolerende werking. 

Als hout goed onderhouden wordt, kan het heel lang meegaan. Onderhoud bestaat over het algemeen uit het verven tegen houtrot, controleren en mogelijk repareren. Voor een goede bescherming van het hout is het belangrijk dit regelmatig te doen.

Houten dakkapellen hebben ook nadelen, zo is er meer onderhoud nodig dan bij kunststof. Daarnaast heeft hout een lagere isolerende werking en minder stijlvrijheid dan kunststof.

Welk materiaal past bij je?

Om erachter te komen welk materiaal het meest geschikt is voor je woning, kun je het beste offertes aanvragen. Zo kom je in contact met specialisten uit de regio. Zij geven je advies op maat: dit scheelt een hoop tijd én geld!

Vind dé beste specialist voor dakkapellen en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's