Dakkapel

Met een dakkapel maak je jouw dakruimte groter. Ideaal wanneer je de zolder wil omtoveren van een opslagplek tot een volwaardige woonruimte. 

Vergelijk offertes

1059

Waarom kiezen voor een dakkapel?

Een dakkapel plaatsen is een goed idee omwille van de volgende voordelen:

Nieuwe uitstraling

Een mooie dakkapel doet wonderen voor de hele uitstraling van je woning. Daarnaast zijn er verschillende uitvoeringen mogelijk in diverse materialen.

Meer woonruimte

Met een dakkapel geniet je van meer ruimte op zolder. De kapel vervangt namelijk een deel van je schuine dak. Perfect als je deze plek om wilt toveren tot slaapkamer of hobbyruimte.

Duurzame isolatie

Moderne dakkapellen zijn doorgaans vervaardigd uit duurzame materialen. Daarnaast kan je tijdens de plaatsing ook meteen isolatiemateriaal laten aanbrengen.

Hogere woningwaarde

Een extra grote woonruimte, een luxere uitstraling, ... resulteren in een hogere woningwaarde. Dit maakt het een stuk makkelijker om je woning in de toekomst te verkopen of verhuren.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Dakkapel

"Ik ben zeer tevreden over de geplaatste dakkapel. Het werk is uitstekend uitgevoerd en bovendien verrassend snel. Zeker een aanrader!"

Saïd uit Edegem zocht naar Dakkapel plaatsen of vervangen en koos voor Moukafih bv

Dakkapel: gemiddelde kosten

Een dakkapel is doorgaans een behoorlijke investering, maar is het wel zeker waard! Gemiddeld mag je uitgaan van een startprijs van € 3.500 en loopt de prijs op aan de hand van de gebruikte materialen, de afmetingen, ... Een kort overzicht met richtprijzen (excl. btw, incl. plaatsing):

Type dakkapel Kosten prefab dakkapel Kosten dakkapel op maat
Houten dakkapel vanaf € 3.800 vanaf € 4.800
Kunststof dakkapel vanaf € 3.500 vanaf € 4.600
Polyester dakkapel vanaf € 3.900 niet mogelijk op maat
Zinken dakkapel vanaf € 4.800 vanaf € 5.400

Veelgestelde vragen over dakkappellen

Dit varieert per gemeente. Doorgaans heb je er geen nodig als de afmetingen beperkt blijven (max. 1,75 meter hoog en minstens 0,5 meter onder de daknok), de dakkapel over een plat dak beschikt en de constructie aan de achterkant van je woning is geplaatst. In andere scenario's heb je meestal wel een vergunning nodig. Hier helpt een erkende plaatser je graag bij.

Ja, maar het is niet aangeraden. Zo is het een complexe klus waar veel bij komt kijken, kan er veel misgaan, ... Daarnaast kom je niet in aanmerking voor allerlei financiële voordelen. Kortom: laat het werk aan een expert over. Zo geniet je van verschillende financiële voordelen, bespaar je tijd en meer geld dan je zou denken.

Dit is en absolute must wanneer je de draagstructuur van je dak moet aanpassen voor je gewenste dakkapel. Dit is meestal het geval en dus is ook meestal zo'n expert een vereiste. Doorgaans vind je die snel via je gekozen dakkapel plaatser.

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor je dakkapel