Cv-ketel

Een cv-ketel of centrale verwarmingsketel is het kloppende hart van je centrale verwarmingsinstallatie. Is je huidige installatie verouderd of stuk? Dan is het tijd voor een nieuwe!

Vergelijk offertes

1053

Voordelen cv-ketel

Een centrale verwarmingsketel biedt heel wat voordelen. Een overzicht van de belangrijkste redenen om een cv-ketel te installeren:

Energiebesparing

De nieuwste cv-ketels zijn zeer efficiënt en dat levert lagere energiekosten op. Ze gebruiken minder brandstof om dezelfde hoeveelheid warmte te leveren, wat goed is voor je portemonnee.

Betrouwbaarheid

Een cv-ketel biedt een constante en betrouwbare warmtevoorziening. Daardoor is het in huis altijd aangenaam warm, ongeacht de buitentemperatuur.

Gebruiksvriendelijk

Met moderne thermostaten en vooraf programmeerbare instellingen zijn cv-ketels eenvoudig te bedienen. Daardoor is het eenvoudig om de gewenste temperatuur in huis in te stellen en te behouden.

Verschillende types

Er bestaan verschillende soorten cv-ketels. Deze kunnen werken op gas, elektriciteit of pellets. Welk type je uiteindelijk kiest, heeft invloed op je rendement, verbruik, het EPC-label van je woning, de kostprijs,...

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Top pro
Top pro
Top pro
Top pro

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Condensatieketel

Betrouwbaar en vakkundig

Jozef uit Antwerpen zocht naar Cv-ketel installeren of vervangen en koos voor DP Heating BV

Alles heel vlot en professioneel verlopen

Vlotte en eerlijke services

regine uit lochristi zocht naar Cv-ketel installeren of vervangen en koos voor Stella BV

Hoeveel kost een cv-ketel?

Er bestaan verschillende soorten cv-ketels. De belangrijkste prijsbepaler hierbij is de brandstof waarmee je verwarmt. In de onderstaande tabel vind je een overzicht per type ketel:

Type cv-ketel Richtprijs  (excl. btw en incl. plaatsing)
Cv-ketel op gas € 2.000 à 5.500
Cv-ketel op elektriciteit € 1.000 à 2.000
Cv-ketel met pellets € 10.000 à 15.000
Warmtepomp € 2.500 à 24.000
Hybride cv-ketel € 5.000 à 7.000
Cv-ketel op mazout/stookolie Vanaf € 7.500

Veelgestelde vragen cv-ketel

Het antwoord op deze vraag is persoonlijk en situatiegebonden. Wat voor jou een goede cv-ketel is, hangt af van de isolatiegraad van je woning, je budget, de beschikbare ruimte en de omvang van de renovatie. Laat je grondig informeren door een specialist en beslis samen voor welke cv-ketel je kiest.

Je mag zeker zelf je cv-ketel uitzoeken en installeren. Je moet de ketel dan wel laten keuren door een erkend technicus voordat je het toestel in gebruik neemt. Toch raden we het ten sterkste af: bij een installatie komt heel wat werk kijken. Welk soort cv-ketel is het meest geschikt? En welk vermogen is vereist? Als doe-het-zelver is het niet altijd makkelijk om de juiste keuzen te maken. Bovendien zijn fouten snel gemaakt, wat kan leiden tot een slechte werking of lager rendement. Als je twijfelt, laat je best een specialist komen om je te adviseren en een cv-ketel te installeren. 

In zekere zin wel. Sinds 2022 is het namelijk niet meer toegestaan om je verouderde ketel in te ruilen voor een nieuwe cv-ketel op mazout wanneer er een aardgasaansluiting in je straat voorzien is of wanneer er één aangelegd wordt. Is dat niet het geval? Dan mag je een nieuwe mazoutketel plaatsen ter vervanging. 


Is het nodig om je verouderde cv-ketel te vervangen? Dan moet die beantwoorden aan de voorwaarden in de Ecodesign-verordening. Een installateur is hiervan op de hoogte en informeert je graag over de verschillende mogelijkheden.

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor cv-ketels