1053

Cv-ketels
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend cv-ketel offertes
Ontdek wat een nieuwe cv-ketel voor je kan betekenen
 Bespaar flink op je stookkosten
 Weg met je oude cv-ketel
Verhoog de waarde van je woning

Investeer in een nieuwe cv-ketel en geniet optimaal.

Met een nieuwe cv-ketel bespaar je flink op de stookkosten, maar het kan ook zijn dat je oude cv-ketel gewoon aan vervanging toe is. Hier vind je alle informatie over de aanschaf van een nieuwe cv-ketel, waaronder de kosten, soorten en werking.

waarom een nieuwe cv-ketel

Waarom een nieuwe cv-ketel?

Er zijn verschillende redenen om je cv-ketel te vervangen. Met een nieuwe cv-ketel bespaar je flink op de stookkosten, maar het kan ook zijn dat je oude cv-ketel gewoon aan vervanging toe is. 

Als je je cv-ketel gaat vervangen is het belangrijk om eerst goed uit te zoeken wat voor ketel je wil laten plaatsen en door welke installateur je dit wil laten doen. Op deze manier kun je optimaal genieten van de werking van cv-ketels.

kosten cv-ketel

Kosten cv-ketels

De kosten van een nieuwe cv-ketel hangen af van verschillende factoren. Het type cv-ketel dat je kiest, het vermogen van de cv-ketel en de installateur. Ook heeft het eventueel afsluiten van een onderhoudscontract voor je cv-ketel invloed op de prijs.

De kosten voor een nieuwe cv-ketel liggen gemiddeld tussen de €1000 en €3000, maar dit kan flink oplopen als je kiest voor een duurder type cv-ketel. 

Soorten cv-ketels

Er zijn twee soorten CV-ketels. Zo heb je condensatieketels en hoogrendementsketels. Als je deze ketels combineert met een boiler dan valt het onder een combiketel. Bij het kopen van een CV-ketel is het altijd goed om je te verdiepen in de verschillende soorten om te kijken welke voor jou de beste keus is.

Hoogrendementsketel
Een hoogrendementsketel heeft een hoger rendement dan een standaard gasketel. Door de gunstige prijs en het lagere verbruik van de hoogrendementsketel is het aankoopbedrag snel terugverdiend. Een hoogrendementsketel is ook erg veilig en gaat lang mee.
Bij een hoogrendementsketel kun je 20% tot 30% van de factuur terug krijgen dankzij de renovatiepremie (bij een minimaal factuurbedrag van €2.500 en maximaal €7.500). Ook kun je tot €250 terug krijgen dankzij de Vlaamse verbeteringspremie.
Condensatieketel
Deze ketel is erg milieuvriendelijk en zuinig. Condensatieketels kunnen namelijk een belangrijk gedeelte van de waterdamp laten condenseren, waardoor er meer warmte wordt vrijgemaakt. Op deze manier heb je minder fossiele brandstof nodig en dit kan je tot 11% op je energiefactuur besparen. 
Bij een hoogrendementsketel kun je 20% tot 30% van de factuur terug krijgen dankzij de renovatiepremie (bij een minimaal factuurbedrag van €2.500 en maximaal €7.500). Als je een bestaande CV-ketel vervangt door een hoogrendementscondensatieketel kun je €250 euro terugkrijgen door de Vlaamse verbeteringspremie.

Ontvang cv-ketel offertes

Wil je óók besparen op je energierekening en je co2 uitstoot verminderen? Vraag gratis en vrijblijvend cv-ketel offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je tot 40% op je factuur.

Ontvang cv-ketel offertes

Veelgestelde vragen over cv-ketels