1053

Cv-ketels
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend cv-ketel offertes
Ontdek wat een nieuwe cv-ketel voor je kan betekenen
 Bespaar flink op je stookkosten
 Weg met je oude cv-ketel
Verhoog de waarde van je woning

Investeer in een nieuwe cv-ketel en geniet optimaal.

Het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel is een goede investering, maar het kan ook zijn dat je oude cv-ketel gewoon aan vervanging toe is. Hier vind je alle informatie over de aanschaf van een nieuwe cv-ketel, waaronder de kosten, soorten en werking.

waarom een nieuwe cv-ketel

Waarom een nieuwe cv-ketel?

Er zijn verschillende redenen om de cv-ketel te vervangen: zo kan het een bewuste keuze zijn om meer te besparen, maar ook kan de oude cv-ketel aan vervanging toe zijn. 

Een nieuwe cv-ketel verwarmt goedkoper en verbruikt minder stroom. Bovendien verklein je met een nieuwe ketel de kans op storingsgevaar, want over het algemeen geldt: hoe ouder de cv-ketel, hoe groter de kans op storingen.

Met een nieuwe cv-ketel bespaar je niet alleen op de energierekening, ook zorgt het voor een zuiniger energielabel. Hierdoor zal de waarde van de woning stijgen. Win-win!

kosten cv-ketel

Kosten cv-ketels

Wat het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel kost, hangt af van verschillende factore: het type cv-ketel, het vermogen en de gekozen installateur. Ook heeft het eventueel afsluiten van een onderhoudscontract voor je cv-ketel invloed op de prijs.

De kosten voor een nieuwe cv-ketel liggen gemiddeld tussen de €1000 en €3000, maar dit kan flink oplopen als je kiest voor een duurder type cv-ketel. 

Het is raadzaam om verschillende offertes op te vragen om zo specialisten met elkaar te kunnen vergelijken. Zo kies je voor de beste optie!

Soorten cv-ketels

De twee bekendste soorten zijn condensatie- en hoogrendementsketels. Zijn deze varianten gecombineerd, dan valt het onder een combiketel. 

Hoogrendementsketel
Naast dat deze variant een hoger rendement dan een standaard gasketel heeft, heeft een hoogrendementsketel doorgaans een gunstige prijs. Bovendien is de ketel duurzaam en veilig in gebruik.  Bij een hoogrendementsketel kun je in bepaalde gevallen aanspraak maken op premies. Zo kun je met de renovatiepremie 20% tot 30% van de factuur terugkrijgen. Ook kun je besparen met de Vlaamse verbeteringspremie of netbeheerder. 
Condensatieketel
Deze variant is milieuvriendelijk en zuinig: condensatieketels kunnen namelijk een belangrijk gedeelte van de waterdamp laten condenseren, waardoor er meer warmte wordt vrijgemaakt. Op deze manier heb je minder fossiele brandstof nodig en dit kan je tot 11% op je energiefactuur besparen.  Ook in het geval van een condensatieketel kun je in sommige gevallen profiteren van premies. Raadpleeg hiervoor de website van de gemeente of provincie.

Ontvang cv-ketel offertes

Wil je besparen op je energierekening en je CO2-uitstoot verminderen? Vraag gratis en vrijblijvend cv-ketel offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op de factuur.

Ontvang cv-ketel offertes

Veelgestelde vragen over cv-ketels

De kosten verschillen erg per soort ketel. Zo kun je een cv-ketel aanschaffen voor €1000, maar heb je ook opties die meer geld kosten. 
Dit is afhankelijk van je wensen, leefomgeving en budget. Het vergelijken van offertes zal je helpen bij het maken van een keuze, aangezien specialisten precies kunnen vertellen wat voor jou de beste optie is.
De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar bij het kiezen van een offerte is raadzaam om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten hier voor je op een rijtje gezet

Eerder bekeken pagina's