Condensatieketel

1053

De moderne condensatieketels zijn zeer zuinig en helpen maandelijks te besparen op de energiefactuur. Doordat de condensatieketel een groot deel van de waterdamp in verbrandingsgassen condenseert, wordt nuttige warmte vrijgemaakt. De warme verbrandingsgassen worden afgekoeld door een warmtewisselaar, daar stroomt ook het retourwater van de radiator doorheen. De waterdamp slaat neer in de warmtewisselaar en de vrijgekomen warmte kan het water verwarmen. Op die manier is een condensatieketel zo’n 20 procent zuiniger dan een gewone cv-ketel.

Voordelen condensatieketel

  • Zuiniger dan een gewone cv-ketel
  • Beter voor het milieu dankzij lagere uitstoot CO2
  • Lagere energiefactuur
  • Snelle terugverdientijd

Premie condensatieketel

Voor ‘beschermde afnemers’ is een premie beschikbaar vanuit de netbeheerder. Beschermde afnemers zijn personen die recht hebben op sociale maximumprijzen voor elektriciteit en aardgas. Hier zitten voorwaarden aan verbonden die u kunt navragen bij uw netbeheerder. De nieuwe condensatieketel moet in ieder geval geplaatst worden door een specialist. Als u aan alle voorwaarden voldoet, kunt u aanspraak maken op een premie van 800 euro voor een condensatieketel.

Bent u benieuwd naar de kosten van een condensatieketel? Door uw gegevens achter te laten, komt u in contact met maximaal vijf bij ons aangesloten specialisten. Zij brengen graag een offerte op maat uit.

Eerder bekeken pagina's