Warmtepomp

Een warmtepomp is hét duurzame alternatief voor jouw cv-installatie. Hiermee benut je natuurlijke, hernieuwbare energiebronnen om milieuvriendelijk je woning te verwarmen.

Vergelijk offertes

1051

Waarom kiezen voor een warmtepomp?

Een warmtepomp is niet alleen een duurzame en milieuvriendelijke optie voor woningverwarming; er zijn nog veel meer voordelen! Hieronder gaan we er dieper op in:

Duurzame verwarming

Met een warmtepomp benut je natuurlijke, hernieuwbare energiebronnen in plaats van fossiele brandstoffen om je woning te verwarmen. Zo verlaag je je CO2-uitstoot.

Lagere energierekening

Een warmtepomp heeft doorgaans een COP van 4, wat betekent dat je voor elke 4 kWh aan warmte ongeveer 1 kWh stroom nodig hebt. Je verbruikt dus minder energie dan met een cv-ketel!

Onderhoudsarm toestel

Het vergt nauwelijks moeite om je warmtepomp in topconditie te houden. Een jaarlijkse check is al voldoende om zeker te zijn van een optimale werking.

Verschillende premies

Je komt in aanmerking voor meerdere premies als je een warmtepomp laat plaatsen. Goede voorbeelden zijn de Mijn VerbouwPremie en de EPC-labelpremie.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Top pro
Top pro
Top pro
Top pro

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Heel tevreden

top

Leslie uit Alken zocht naar Warmtepomp installeren of vervangen en koos voor Icetech

Great service, professionalism and offer

Bryan and his company offered excellent services, prompt communication, sound advice and very competitive prices, Highly recommended

Pedro uit Tervuren zocht naar Warmtepomp installeren of vervangen en koos voor Climabuild

Warmtepomp: wat is de prijs?

De exacte prijs die voor een warmtepomp betaalt, is vooral afhankelijk van het gekozen type. Een kort overzicht:

Type warmtepomp Gemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Hybride warmtepomp € 8.000 - 15.000
All-electric warmtepomp € 5.000 - 9.500
Lucht-lucht warmtepomp € 4.000 à 7.000
Geothermische warmtepomp € 15.000 - 30.000

Veelgestelde vragen over warmtepompen

Een warmtepompsysteem neemt meer ruimte in beslag dan een HR-ketel. Dit komt omdat de warmtepomp een losse boiler heeft voor het tapwater. Afhankelijk van jouw woonsituatie heeft jouw systeem een inhoud van 120 à 300 liter.

Dit is afhankelijk van de premie(s) waar je voor in aanmerking komt en het type warmtepomp dat je laat plaatsen. Via de Mijn VerbouwPremie ontvang je een basispremie van € 480 - 6.400, afhankelijk van het type warmtepomp en de inkomenscategorie waartoe je behoort. Krijg je de EPC-labelpremie. Dan komt hier een bedrag van € 2.000 - 6.000 bij, afhankelijk van de woning, het oude en het nieuwe EPC-label.

Een warmtepomp benut natuurlijke energiebronnen om je woning te verwarmen, zoals de buitenlucht, grondwater of de bodem. Daarnaast heb je stroom nodig om het systeem te laten functioneren. Gemiddeld is het COP van een warmtepomp 4, wat betekent dat je voor elke 4 kWh aan opgewekte warmte ongeveer 1 kWh aan stroom nodig hebt. Een stuk energiezuiniger dan een cv-ketel dus!

De buitenunit van een warmtepomp maakt een beetje geluid. Sommige mensen ervaren dit als storend, maar zulke units voldoen altijd aan de wettelijke wetgeving omtrent geluidsoverlast. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om je buren!

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor warmtepompen