Meer comfort en een een betere omgeving met airconditioning

186 reviews
1052

Profiteren van airconditioning, in alle seizoenen!

Het bekendste voordeel van een airco is dat het de ruimte verkoelt. Airconditioning zorgt ervoor dat je zelf de temperatuur regelt, maar er zijn nog meer voordelen! Zo ben je verzekerd van een juiste en aangename luchtvochtigheid in huis, waardoor je geen benauwd gevoel krijgt bij zomerse temperaturen. Ook filtert een airco de lucht, hierdoor is de lucht in je leefomgeving gezonder. Daarnaast werken veel airco's geruisloos.

  Airconditioning zorgt voor een verhoogd comfortgevoel. Het is de investering dubbel en dwars waard. Ben je benieuwd hoe groot jouw investering is? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Onze aangesloten specialisten vertellen het je graag.

  

  Klimaatbeheersing

  Airconditioning is geschikt voor ieder seizoen. Naast het verkoelen van ruimtes kan een airco ook de ruimte verwarmen. Het doordringen van warmte of kou in je woning of op kantoor heeft verschillende oorzaken. Wil je een betere klimaatbeheersing? Kijk dan welke isolatie-opties jou hierbij helpen.

  

  Particulier en zakelijk

  Via Solvari vind je aircospecialisten voor woningen en bedrijfspanden. Bekijk welk type airco geschikt is voor jou woning of bedrijf en vraag gratis en geheel vrijblijvend tot 5 offertes aan.

  

  Plaatsing

  Het plaatsen van een airco is een relatief eenvoudige klus voor de specialisten. Of je nu kiest voor wand-, vloer-, of plafondairconditioning. De klus wordt meestal binnen een dag geklaard. Weinig rommel, weinig overlast en snel genieten!

  Benieuwd naar de investering in airconditioning in jou woning of bedrijfspand? Wellicht wil je kosteloos en zonder verplichtingen in contact komen met aircospecialisten in jouw regio?

  Een greep uit de bij Solvari aangesloten airconditioningspecialisten

  Verschillende soorten airconditioning

  Veel mensen denken dat airco alleen bestaat uit een mobiele airco die je in de kamer neerzet. Maar er is veel meer beschikbaar! Doordat je keuze hebt uit verschillende typen airco en verschillende modellen, kun je de airco helemaal naar wens samenstellen. Zo geniet jij van airconditioning waar je maar wilt! Wist je dat een airco naast het verkoelen van een ruimte hij deze ook kan verwarmen? 

  Wil je weten welke soort airco voor jou het meest geschikt is? Door je gegevens achter te laten kom je gratis en vrijblijvend in contact met bij ons aangesloten aircospecialisten. Zij helpen jou graag verder.

  Mobiele airco

  Mobiele airco

  De mobiele airco is uitermate geschikt voor kleine ruimtes. Het gaat hier om een losse, kleine airco die is voorzien van wieltjes. De airco is simpel te verplaatsen en kan op verschillende plekken in de ruimte worden ingezet. Plaats de airco altijd bij het raam, aan de airco is een buis gemonteerd die de warmte naar buiten afvoert. Minpuntjes zijn dat hij door zijn kleine formaat minder goed koelt dan grotere airco’s en dat hij relatief veel geluid maakt.

  Split-airconditioning

  Split-airco

  Een split-airco bestaat uit een binnen- en buitendeel die met elkaar verbonden zijn. Je hebt hierdoor binnen geen last van het geluid, doordat het motorblok van de airco buiten is geplaatst. Een ander voordeel is dat het binnendeel van de airco vrij compact is, hierdoor valt de airco niet erg op in je interieur.

  Multisplit-airco

  Multisplit-airco

  De multisplit-airco is eigenlijk hetzelfde als de split-airconditioning, alleen heeft de multisplit meerdere binnendelen. Het grootste voordeel is dat je maar één buitendeel nodig hebt om meerdere ruimtes te koelen. Op één buitendeel kun je tot 5 binnendelen aansluiten. Ook is er de mogelijkheid om meerdere buitendelen aan te sluiten, dan kun je zelfs grote kantoorgebouwen koelen.

  Luchtgordijn

  Luchtgordijn

  Het luchtgordijn is het type airco die je vaak terugziet in winkels. Je voelt dan bij de entree van de winkel een koude lucht of juist een warm gordijn. Een luchtgordijn zorgt ervoor dat warme lucht ‘s winters niet naar buiten gaat en koude lucht niet naar binnen. ‘s Zomers is dit uiteraard tegenovergesteld.

  Wellicht wil je kosteloos en zonder verplichtingen offertes op maat ontvangen van meerdere aanbieders in jouw regio?

  Montage

  De montage verschilt per type airconditioning. Wij raden je aan de montage nooit zelf te doen en dit over te laten aan een specialist. Als de airco niet goed gemonteerd is, werkt het niet optimaal en dat zou zonde zijn. Vaak is het plaatsen van een airco binnen een dag gebeurd. Je hebt weinig overlast of rommel en geniet in mum van tijd van alle voordelen. 

  Benieuwd welke airco je het best kunt kiezen en wat je daarvoor betaalt? Door gratis offertes aan te vragen, ontdek je het.

  Wandairconditioning

  De wandairco is een veelvoorkomend model. Het model is bevestigd aan de muur. Het bevestigen van een wandairconditioning  is simpel zelf te doen. Het is een compact model, maar valt wel op in het interieur.

  Vloerairconditioning

  De vloerairco zet je op de vloer in de ruimte die je gekoeld wilt hebben. Het model is bevestigd aan de muur en is met een afstandsbediening te bedienen. De vloerairco is vooral geschikt in ruimtes met een laag plafond. Houd er wel rekening mee dat het model erg opvallend is in het interieur.

  Plafondairconditioning

  Plafondairconditioning is in principe eenzelfde airco als de vloerairconditioning. Het verschil tussen deze twee is dat de plafondairconditioning niet aan de muur bevestigd is. Je kunt de plafondairconditioning op vrijwel elke gewenste plek monteren. 

  Cassette-airconditioning

  Groot voordeel van de cassette-airconditioning is dat het totaal niet opvalt in het interieur. Dit is ook de reden dat dit type airco vaak geplaatst is in horecagelegenheden en kantoren. Je ziet alleen een rooster in het plafond. Om de cassette-airco te kunnen plaatsen moet er wel genoeg ruimte zijn tussen het plafond en de bovenlaag.

  Satellietairconditioning

  De satellietairconditioning is vergelijkbaar met de cassette-airconditioning. Het verschil is dat de satellietairconditioning meer aanzuig- en inblaasroosters heeft. Houd er rekening mee dat ook voor dit type airconditioning ruimte nodig is tussen het plafond en de bovenlaag.

  

  Prijsfactoren airconditioning

  Er zijn meerdere factoren die bepalen wat je uiteindelijk betaald voor de airconditioning. Een meespelend factor is het loon van de specialist die de airco komt plaatsen, maar ook het type airconditioning bepaalt de prijs. Wil je weten wat jij zou betalen, dan kun je altijd je gegevens achterlaten. Je komt dan gratis en vrijblijvend in contact met bij ons aangesloten specialisten. Zij brengen graag een offerte op maat uit.

  

  Investering airco

  Het is lastig te zeggen wat je precies betaalt voor airconditioning. Wij kunnen geen specifieke prijs noemen, dit komt doordat specialisten eigen prijzen mogen bepalen en er veel verschil zit in type airco. Wel kunnen wij een ruwe schatting geven. Je betaalt minimaal ongeveer 600€ en maximaal ongeveer 3.100€. Deze prijzen zijn inclusief montage kosten. Lees hier wat je nog meer kunt doen om deze zomer de hitte buiten te houden.

  Lees hier de meestgestelde vragen!

  Gratis en vrijblijvend prijzen vergelijken van meerdere airconditioningexperts? Besparingen tot wel 40% mogelijk!