Vergelijk gratis airco offertes  
Ontdek wat een airco voor jou kan betekenen

(47 Reviews)
1052

Hoe werkt het?

Stap 1:

Vul de vragen in, start met je postcode hierboven

Stap 2:

Kom in contact met maximaal 4 vakmannen uit jouw regio

Stap 3:

Vergelijk offertes en bespaar honderden euro's

Hou je huis koel met airconditioning

Door airconditioning aan te schaffen, blijft je huis koel in de zomer. Bovendien komt een airconditioning ook van pas in de winter: vaak heeft een airco namelijk een verwarmende functie waarmee je het huis kan verwarmen op koude dagen. Hier vind je alle informatie over airconditioning, waaronder de kosten, normen en materialen. Al deze informatie is ook te downloaden als brochure.

Waarom airconditioning?

Tijdens hete zomers is er niks prettiger dan een koel huis, zeker in de nacht is het fijn als je een koele kamer hebt om in te slapen. Om deze reden nemen steeds meer mensen airconditioning. Bovendien is een airconditioning multifunctioneel: het verwarmt je huis namelijk op koude winterdagen.

Kosten van airconditioning

Airconditioning heb je in vele varianten met verschillende prijzen. De prijs van airconditioning kan variëren van €800 tot €3000, inclusief plaatsing- en voorrijkosten. Echter zijn er naast de aanschafkosten ook andere kosten waar je rekening mee moet houden, bijvoorbeeld de energie- en onderhoudskosten.

Soorten airconditioning

Er zijn verschillende soorten airconditioning die ieder op hun eigen manier werken. De meest gekozen vorm van airconditioning is de split airco. Van dit type airconditioning zal je ook offertes ontvangen bij een offerte-aanvraag.

Mobiele airconditioning en luchtgordijn

Dit zijn de twee soorten airconditioning die minder gebruikt worden. Een mobiele airco is makkelijk te verplaatsen en kan daardoor makkelijk door het huis worden bewogen. Een mobiele airco is vooral geschikt voor kleinere ruimtes. De mobiele airco heeft wel een aantal nadelen: zo maakt hij veel geluid en verbruikt hij veel energie. Een luchtgordijn wordt boven de deur gehangen en zorgt ervoor dat er geen warme lucht naar binnen kan komen. 

Split airco

Dit is wereldwijd de meest verkochte soort airconditioning. De split airco wordt meestal aan het plafond geïnstalleerd en kan niet makkelijk verplaatst worden. De split airco is de meest efficiënte optie als het gaat om verkoelen. Ook maakt hij niet tot nauwelijks geluid en zijn de leidingen gemakkelijk weg te werken. De split airco is relatief klein en hierdoor ook makkelijk weg te werken in het interieur. Het is wel belangrijk dat je genoeg ruimte hebt voor de buitenunit.

Ontvang airconditioning offertes

Wil je altijd genieten van een aangename temperatuur in huis? Vraag gratis en vrijblijvend airconditioning offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar op je factuur.

Veelgestelde vragen over Airconditioning

Veel mensen vinden hun huis te warm in de zomer. Een airconditioner houdt je huis koel kan eventueel ook verwarmend werken.
De kosten van airconditioning lopen vaak uiteen. Dit komt omdat airconditioners in vele soorten en maten komen. De gemiddelde kosten liggen tussen de 800€ en de 3.000€
De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar bij het kiezen van een offerte is raadzaam om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten hier voor je op een rijtje gezet

Eerder bekeken pagina's