Airconditioning

Het hele jaar door genieten van een comfortabel binnenklimaat? Dan is een airconditioning systeem eigenlijk onmisbaar! Hiermee koel je in de zomer en verwarm je in de winter.

Vergelijk offertes

1052

Waarom kiezen voor airconditioning?

Met een airco systeem geniet je niet alleen van een aangename temperatuur in huis. Er zijn nog veel meer voordelen aan een airconditioning. We zetten ze voor je op een rij!

Verkoeling

Een airconditioning zorgt bovenal voor een aangename temperatuur in huis. In de zomer blijft het heerlijk koel, maar in de winter kunnen bepaalde airco's ook verwarmen.

Beter slaapcomfort

In een koel huis slaap je beter. Vermijd dus dat het te warm wordt in de zomer. Met een airco stel je zelf de gewenste temperatuur in. Want hoe beter je slaapt, hoe fitter en energieker je bent!

Optimale luchtkwaliteit

Een airconditioning zorgt voor de beste luchtkwaliteit in huis. Zo'n systeem kan de lucht in huis verversen én zuiveren. Dit is essentieel voor je gezondheid!

Voorkomt vocht

Een airco heeft vaak ook een ontvochtigingsfunctie. Hierdoor blijft de luchtvochtigheidsgraad in huis op een gezond niveau en krijg je bijgevolg geen last van vochtproblemen.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Top pro
Top pro
Top pro
Top pro

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Uitsekende ervaring

Werken efficiënt en proper. Heel tevreden

Annie uit Houthalen-Helchteren zocht naar Airconditioning installeren of vervangen en koos voor Favor Cool

airco

Prima werknemers van Favor Cool!

Terry uit Bornem zocht naar Airconditioning installeren of vervangen en koos voor Favor Cool

Prijs airconditioning

Er zijn diverse soorten airconditioning systemen om uit te kiezen. Daarom is de prijs dus vooral afhankelijk van je wensen. Kies je bv. voor een systeem met of zonder buitenunit? En wil je een compact systeem dat je weer kan opbergen? Hieronder een overzicht:

Soort airconditioning Gemiddelde kosten (excl. btw)
Vaste airco zonder buitenunit (monoblock) € 1.200 - 3.000 (incl. plaatsing)
Vaste airco met buitenunit (split) € 1.500 - 3.000 (incl. plaatsing)
Mobiele airco (met of zonder buitenunit) € 250 - 500 (excl. plaatsing)

Veelgestelde vragen over airconditioning

Dat is helemaal afhankelijk van je persoonlijke wensen en woonsituatie. Zo kan het zijn dat je huis eerder warm is binnen, bv. door slechte isolatie. In dat geval heb je een systeem met meer vermogen nodig om de temperatuur constant te houden. Een vakspecialist bekijkt altijd eerst je woonsituatie voordat hij definitief advies geeft.

Dit wordt bepaald door een aantal factoren. Denk maar aan het type airco, hoeveel je het systeem gebruikt, of je deze periodiek laat onderhouden of niet, ... Een goed onderhouden split airco gaat makkelijk 12 à 15 jaar mee. 

De afgelopen jaren zijn airconditioning systemen veel zuiniger geworden. Bovendien verbruiken ze heel weinig als je huis goed geïsoleerd is! Airco's hebben tegenwoordig ook een energielabel. Let hier dus op tijdens je zoektocht naar een geschikte, energiezuinige airco.

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor airconditioning