Zonneboilers

Direct besparen zodra je zonneboiler geplaatst isTot 300€ per jaar overhoudenVraag nu binnen één minuut gemakkelijk je gratis offertes aan

Vergelijk offertes

1045

Alles over zonneboilers

Bespaar vanaf het eerste moment geld én energie, en draag je steentje bij aan een beter milieu! Overweeg je een zonneboiler? Lees hier alles over zonneboilers. De werking van zonneboilers, de prijs en binnen welke tijd jij je investering hebt terugverdiend. Er bestaan verschillende soorten zonneboilers allemaal met een eigen samenstelling. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze allemaal hetzelfde doen: warm water leveren. Wij helpen je graag bij het vinden van de vakman die bij jou past. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van verschillende installateurs uit jouw regio. Zo bespaar je op de investering.

Besparen

De helft van de energie die wij gebruiken in Europa, is voor het verwarmen van water. Een zonneboiler levert een nuttige bijdrage bij het verminderen van je energiegebruik. Per jaar bespaar je tientallen euro's op je kosten voor warm water.

Premie

Per jaar bespaar je tot 300€ op je energiefactuur en de teller begint direct te lopen zodra je zonneboiler geplaatst is! Dus, waarom wachten? Win direct gratis en zonder verplichtingen advies in van specialisten in jouw regio. Tip: je ontvangt tot 2.750€ premie. Lees meer over premies voor zonneboilers.

Plaatsing & onderhoud

Specialisten hebben de zonneboiler zó geplaatst. Best doe je dit niet zelf, want het is een specialistische klus. Wil je gebruikmaken van de premie, dan is plaatsing door een specialist een vereiste. Na plaatsing heb je weinig omkijken naar de zonneboiler: eens in de vijf jaar onderhoud is genoeg. En je zonneboiler gaat zeker 20 jaar mee.

Wil je een zonneboiler laten plaatsen en kosteloos en vrijblijvend advies en offertes ontvangen van specialisten in jouw regio?

Dak met zonneboilers

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler zorgt ervoor dat water opwarmt met behulp van gratis zonne-energie. Een collector en een opslagvat vormen de zonneboiler.

Het opslagvat van de zonneboiler biedt ruimte aan 80 tot 240 liter water en een buizensysteem. Het buizensysteem bevat een vloeistof die opwarmt door zon die op de collectoren schijnt. Vervolgens pompt een pomp de vloeistof door de buizen en zo verwarmd het water. Als je water tapt, zal het opslagvat automatisch weer aanvullen met water uit jouw waterleiding.

Maar wat gebeurt er dan als de zon een dagje niet schijnt? Dat is geen probleem! Vaak is aan het opslagvat een combiketel gekoppeld. Deze ketel verwarmt water als dat nodig is bij gebrek aan zonneschijn.

Dankzij een zonneboiler kun je tot wel 60 procent besparen op de kosten voor het verwarmen van water.

Specialist nodig die jouw zonneboiler plaatst? Vind kosteloos de expert in jouw regio! 

Soorten zonneboilers

Als je overweegt een zonneboiler te laten plaatsen, is het slim om te bekijken welke mogelijkheden er zijn. Er bestaan verschillende zonneboilers die bestaan uit andere samenstellingen. Ze doen wel allemaal hetzelfde: warm water leveren. Welke zonneboiler bij jou past, hangt af van je wensen, je budget en je watergebruik. Hier ontdek je de verschillende soorten zonneboilers, de werking en de kenmerken.

  Standaard zonneboiler

  Bij een standaard zonneboiler zit de collector vast aan een buizensysteem dat door het opslagvat loopt. Na het gebruik van warm water vult het opslagvat zich aan met water uit de normale waterleiding.

  CV-Zonneboiler

  Een CV-Zonneboiler is vergelijkbaar aan een standaard zonneboiler. De CV-zonneboiler heeft een aparte cv-ketel met een eigen buizensysteem dat losstaat van het buizensysteem van de collector. Groot voordeel hiervan is dat je tegelijkertijd kunt douchen én warm water tappen voor bijvoorbeeld de afwas.

  Compacte zonneboiler

  Bij een compacte zonneboiler is de collector tevens het opslagvat voor warm water.

  Zonneboilercombi

  Met een zonneboiler combi kun je niet alleen water verwarmen maar ook deels de centrale verwarming voeden. De inhoud van het opslag vat is tot 250 liter. Hierdoor bespaar je nog meer op je rekening!

  Collectieve systemen

  Met een collectief systeem heb je een groter oppervlak nodig waar deze op geplaatst is. Het collectoroppervlak is minimaal 6 vierkante meter. De collectieve systemen zijn veelal ingezet voor flats, zwembaden en sportcomplexen.

  Gratis en vrijblijvend prijzen vergelijken van meerdere zonneboilerinstallateurs? Vergelijk en bespaar!

  Terugverdientijd zonneboiler

  Tijdens het oriënteren welke zonneboiler het beste bij jou past is het ook goed om rekening te houden met de terugverdientijd van een zonneboiler. Zo ben je verzekerd dat je investering loont! Er zijn drie elementen welke bepalend zijn voor de terugverdientijd. Dit zijn de totale kostprijs van de zonneboilers, de subsidies en premies welke je kunt ontvangen en als laatste de behaalde energiebesparing.

  Kostprijs zonneboiler

  De prijs is een belangrijke invloed op de terugverdientijd. Als het rendement gelijk is zullen duurdere zonneboilers langer nodig hebben om zichzelf terug te verdienen. Ook het merk, de capaciteit, het aantal zonnecollectoren en de prijs voor installatie spelen een rol.

  Premie voor een zonneboiler

  Ontvang je een premie of subsidie is de terugverdientijd aanzienlijk korter. Premies zijn op drie manieren aan te vragen: via je netbeheerder, via de Verbeteringspremie of via je gemeente.

  Behaalde energiebesparing

  Het laatste element die de terugverdientijd van een zonneboiler beïnvloed is jouw jaarlijkse energiebesparing. De efficiëntie van het gekozen systeem is beïnvloedbaar door het type zonnecollectoren en hoe deze zijn geplaatst.

  Prijzen Zonneboiler

  Ben je jezelf aan het oriënteren op een zonneboiler? Dan is het nuttig om te weten wat een zonneboiler kost. Wellicht is een zonneboiler een mooie investering voor jou! Met een zonneboiler kun je jouw water 20 jaar lang gratis opwarmen, dat is een hele mooie investering. De prijs van een zonneboiler hangt vooral af van jouw voorkeuren. Denk daarbij aan het soort installatie en vanuit welke punten je warm water wilt hebben. Je kunt ervan uitgaan dat je gemiddeld tussen de €2.000 en €5.000 betaalt. 

  Ook is er in 2019 een premie beschikbaar voor zonneboilers. 

  Type Zonneboiler Richtprijs (incl. BTW en plaatsing)
  Standaard zonneboiler 3000€
  CV-Zonneboiler 4700€
  Compacte zonneboiler 2500€
  Zonneboilercombi 5000€
  Collectieve systemen Variabel

  Premie zonneboiler

  De terugverdientijd van een zonneboiler is substantieel korter omdat je op dit moment maar liefst op 3 verschillende manieren premies kunt aanvragen. Alles over de verschillende subsidies lees je hieronder.

  Premie voor zonneboilers via je netbeheerder

  Als je de installatie van je zonneboiler laat doen door een aannemer kun je in Vlaanderen een premie krijgen via je netbeheerder: Infrax of Eandis. De premie bedraagt tot 550€ per vierkante meter, met een maximum bedrag van 2.750€ per installatie. De vergoeding bedraagt nooit meer dan 50% van het factuurbedrag, voor werken met een eindfactuur in 2016. Voor een plaatsing van een zonneboiler met een eindfactuur tot 31 december 2019 kun je maximaal 40% van het factuurbedrag terugkrijgen.

  Premie voor zonneboilers via de Verbeteringspremie

  De Verbeteringspremie kun je aanvragen als je een woning hebt in het Vlaams Gewest welke verbeterd of uitgebreid is. Zonneboilers vallen onder het onderdeel “sanitaire installaties”. De premie bedraagt maximaal 750€. Bij deze premie moet je voldoen aan de volgende eisen:

  • Je belastbaar inkomen is lager dan 30.060€
  • Als verhuurder van de woning een maximaal inkomen van 60.120€
  • De woning bevindt zich in het Vlaams Gewest, het is je hoofdverblijfplaats en je bent minstens 25 jaar oud
  • De factuur is niet ouder dan één jaar en staat op naam van de premie aanvrager, plus het bedrag op de factuur is minimaal het dubbele van het premiebedrag

  Premie voor zonneboilers via de gemeentelijke overheden

  Als laatste kun je in verschillende gemeenten ook een premie aanvragen voor zonneboilers. Via de website: energiebesparen.be kun je nagaan of jouw gemeente een premie aanbiedt voor het installeren van een zonneboiler.

  Wellicht wil je kosteloos en zonder verplichtingen offertes op maat ontvangen van meerdere aanbieders in jouw regio?