Profiteer van de premies voor vloerisolatie

1075

De beschikbare premies:

Naam premie Wat houdt dit in Besparing
Premie vloerisolatie Premie op prijs aankoop 6€ per m2
Gemeentelijke premie Premie op prijs aankoop Verschilt per gemeente
Totaalrenovatiebonus Premie op prijs aankoop Tot 4.750€
Verlaagd btw-tarief Minder btw betalen 6% i.p.v. 21%

Meer informatie

Vloerisolatie is ongekend populair, aangezien isolatie wordt beschouwd als de belangrijkste stap in het verduurzamen van woningen. Als je er nu voor kiest om je spouwmuur te isoleren, kan je in aanmerking komen voor aantrekkelijke premies, waarmee je de kosten kan verlagen.

Isolatiepremies vanuit netbeheerder

Als je je vloer laat isoleren heb je recht op de isolatiepremie. Je kan via Fluvius namelijk 6€ premie per vierkante meter ontvangen. Om in aanmerking te komen voor de isolatiepremie moet de gemiddelde isolatiewaarde 2 m²K/W zijn. Daarnaast moet de werken worden uitgevoerd door een erkende aannemer.

Gemeentelijke premies

In veel gevallen is het ook mogelijk om premies te ontvangen vanuit de gemeente, om spouwmuurisolatie te stimuleren en de kosten te verlagen. Dit zijn premies die bovenop de landelijke isolatiepremies komen. De hoogte van de premie verschilt per gemeente. Ben je benieuwd hoe hoog de premie in je gemeente is? Klik dan hier.

Totaalrenovatiebonus

Als je 3 of meer energiebesparende maatregelen laat uitvoeren kom je in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus. Werken die hieronder vallen zijn: isolatiemaatregelen, nieuwe beglazing, zonneboiler, warmtepomp en ventilatiesysteem. Je zou dus vloerisolatie kunnen combineren met dakisolatie en spouwmuurisolatie. Maar je zou ook 2 isolatiemaatregelen kunnen combineren met een andere energiebesparende maatregel. Deze bonus komt bovenop de premies die je per m2 kunt ontvangen. Hoe meer maatregelen je treft, hoe hoger de bonus die je ontvangt. Belangrijk is dat deze maatregelen binnen een periode van 5 jaar zijn uitgevoerd. Een overzicht van de hoogte van de bonus zie je hieronder:

  • bonus bij 3 investeringen : 1.250€ 
  • bonus bij 4 investeringen : 1.750€ 
  • bonus bij 5 investeringen : 2.750€ 
  • bonus bij 6 investeringen : 3.750€ 
  • bonus bij 7 investeringen : 4.750€

Verlaagd btw-tarief

Om vloerisolatie nog aantrekkelijker te maken, valt isolatie onder het verlaagde btw-tarief. Dit betekent dat je geen 21%, maar slechts 6% btw betaald op de arbeidskosten. Een belangrijke voorwaarden voor dit verlaagde btw-tarief is dat de werken worden uitgevoerd door een erkende aannemer. Daarnaast moet de woning minimaal 10 jaar oud zijn.

Energielening

In Vlaanderen is het ook mogelijk om een lening af te sluiten voor energiebesparende maatregelen. Isolatiemaatregelen vallen hier dus ook onder. Het maximale bedrag dat je kunt lenen is 15.000€ en het voordeel is dat je geen intrest hoeft te betalen over deze lening. Je kunt deze lening aanvragen via het energiehuis van je gemeente.

Waarom vloerisolatie?

Via een vloer die niet geïsoleerd is gaat veel warmte verloren. Door het laten plaatsen van vloerisolatie, behoudt de vloer een aangename temperatuur en gaat er geen warmte verloren. Een voordeel is dus dat je flink kan besparen op de energiefactuur. Daarnaast zorg je met vloerisolatie voor een lagere CO2 uitstoot, wat goed is voor het milieu.

Vind dé beste specialist voor vloerisolatie en ontvang gratis offertes.

Voor fijn wonen maak je gebruik van Solvari

Solvari is dé toonaangevende marktplaats om met de juiste vakman voor jouw woningverbetering in contact te komen. 

Inmiddels kun je voor meer dan 50 verschillende klussen in en rond je huis terecht bij Solvari. Door via Solvari gratis offertes aan te vragen, kom je direct in contact met maximaal vier bij ons aangesloten specialisten uit jouw regio. Sinds onze start in 2009 zijn daar al honderdduizenden consumenten blij van geworden!

Deel deze pagina

Veelgestelde vragen over isolatie

Je hebt recht op de isolatiepremie als je woning in het Vlaamse gewest ligt en voor 1 januari 2006 is aangesloten op het elektriciteitsnet. Als de bouwaanvraag van je woning al voor deze datum werd ingediend, maar je woning nog niet was aangesloten op het elektriciteitsnet, dan kom je vaak nog steeds in aanmerking. Ook moet je klus uitgevoerd worden door een erkende aannemer en moet het isolatiemateriaal een bepaalde rd-waarde bereiken. Specialisten adviseren je hierin graag

De snelste manier om deze premie aan te vragen is via de website van Fluvius. Je kunt daar online een factuur uploaden. Dit is ook de manier waarop je het snelste de premie zal ontvangen. Daarnaast is het mogelijk om de factuur via de post op te sturen naar Fluvius. Als je de premie aanvraagt mag de einddatum op je factuur maximaal 12 maanden oud zijn

Om woningeigenaren te assisteren in hun keuze voor isolatie hebben wij een handige rekenhulp ontwikkelt. Zo kom je erachter welke isolatievormen het beste bij je woning passen en wat je hiermee kan besparen. Wil je gratis gebruik maken van de rekenhulp? Klik hier

Wat het kost om je vloer te isoleren, hangt af van aan aantal factoren. Zo beïnvloeden het soort materiaal en het te isoleren oppervlakte de investering. Gemiddeld kost vloerisolatie tussen de 23€ en 40€ per m2.

Eerder bekeken pagina's