Waterontharder

Een waterontharder maakt je water kalkvrij. Dat smaakt niet alleen beter, maar heeft ook een positieve invloed op de levensduur van je huishoudelijke apparaten. Bespaar op je energiekosten door een waterontharder te installeren in jouw huis!

Vergelijk offertes

1106

Voordelen waterontharders

Een waterontharder biedt heel wat voordelen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste redenen om te investeren in een waterverzachter:

Langere levensduur van apparaten

Je waterontharder verwijdert en voorkomt kalkafzetting in apparaten zoals boilers, wasmachines en vaatwassers. Dit verlengt hun levensduur aanzienlijk en vermindert ook onderhouds- en vervangingskosten.

Lagere energieverbruik

Kalkaanslag in je cv-leidingen vergt uiteindelijk meer energie om het water te verwarmen. Het kan het rendement van je verwarmingsinstallatie met maar liefst 20% doen dalen. Je kan dit voorkomen met een waterontharder.

Zachter voor je huid en haar

Door hard water voelen huid en haar droog en broos aan. Zacht water houdt huid en haar gehydrateerd en gezond, wat vooral gunstig is voor mensen met een gevoelige huid of huidproblemen.

Minder zeep nodig

Zonder kalk schuimen zeep en wasmiddelen beter en werken ze efficiënter. Dit betekent dat er minder schoonmaakmiddel nodig is voor hetzelfde resultaat. Kostenbesparend én milieuvriendelijk!

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Top pro
Top pro
Top pro
Top pro

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

zeer goed

idem

Jan uit Leuven zocht naar Waterontharder installeren of vervangen en koos voor Aquasens your partner in Water treatment

Super product

Snel vriendelijk en goed product

Lilly uit Affligem zocht naar Waterontharder installeren of vervangen en koos voor Hydro@Home

Wat kost een waterontharder?

Voor een gezin van 4 personen met een gemiddeld waterverbruik bedraagt de prijs voor een waterverzachter met zout gemiddeld € 1.000 à 2.000 (excl. btw en incl plaatsing). Hieronder vind je een tabel met prijzen gebaseerd op de soorten waterverzachters.

Type waterontharder Gemiddelde kosten (excl. btw, incl. plaatsing)
Elektronische waterontkalker € 1.600 à 2.000
Mechanische waterontkalker € 1.000 à 1.400

Veelgestelde vragen over waterontharders

Hard water met (veel) kalk heeft diverse nadelen. Kalkaanslag kan de volgende problemen veroorzaken: je apparaten gaan sneller stuk, waterleidingen raken verstopt, je kop koffie of thee smaakt niet zo lakker en het kan leiden tot irritatie bij gevoelige huid.

Overweeg jij een waterontharder aan te schaffen en ben je op zoek naar goed advies, juiste informatie en een offerte op maat? Als je je gegevens achterlaat, brengen wij je in contact met maximaal vier specialisten. Zo vind jij de specialist die bij je past en bespaar je ook nog eens op de aanschaf van een waterontharder!

Deze keuze hangt af van je gezinssamenstelling, waterverbruik, budget en woonsituatie. Heb je weinig plaats voor een waterontharder of heb je een laag waterverbruik? Dan volstaat een compacte waterontharder. Grote huishoudens met een hoog waterverbruik kiezen best voor een grote waterontharder.

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor waterontharders