Waterontharder  
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat een waterontharder voor je kan betekenen
  • Streef naar kalkvrij water
  • Draagt bij aan een beter milieu
  • Verlengde levensduur van apparaten
1106

Kalkvrij water met een waterontharder

Met het aanschaffen van een waterontharder zorg jij voor kalkvrij water in je woning. Dit is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor huishoudelijke apparaten. Hier vind je alle informatie over de werking van een waterontharder, de soorten en de kosten. 

Voordelen waterontharder

Voordelen van een waterontharder

Als je in een gebied woont met hard water, dan zijn de problemen van hard water je vast wel bekend: aanslag op het servies, strepen op de ramen na het wassen en slecht werkende huishoudelijke apparaten.

Een waterontharder verlaagt de waterhardheid van het water, waardoor deze problemen kunnen worden voorkomen. Dit zorgt niet alleen voor een verhoogd wooncomfort, ook profiteer je van financiële voordelen.

Rekentool: de waterhardheid in je regio

Rekentool: de waterhardheid in je regio

Wil je weten hoe hard het water in je regio is en wat een waterontharder voor jou kan betekenen? Met onze Waterhardheid tool kom je hier eenvoudig en snel achter!

Kosten van een waterontharder

Kosten van een waterontharder

De prijs van een professionele waterontharder is afhankelijk van meerdere factoren. Zo zijn waterontharders in verschillende soorten en maten verkrijgbaar en is de aanschafprijs afhankelijk van je persoonlijke wensen. De gemiddelde kosten voor een professionele waterontharder liggen rond de 1.000€ tot 2.000€.

Naast professionele waterontharders zijn er ook budget magneet ontharders. De werking van deze goedkope variant is echter niet bewezen. Wij raden daarom een professionele ontharder aan. Wil je toch gaan voor een magneet? Via onze partner kun je dit eenvoudig bestellen.

Werking en installatie van een waterontharder

Werking en installatie van een waterontharder

Een waterontharder wordt geïnstalleerd aan de hoofdkraan in je woning. De installatie zal meestal binnen één tot drie uur duren. Het is belangrijk dat een waterontharder wordt geïnstalleerd door een erkende specialist.

Een waterontharder werkt op basis van de uitwisseling van ionen. De cilinder die in de waterontharder zit, zet de calcium- en magnesiumionen uit het water om in natriumionen. Na dit proces is het water ontkalkt.

Brochure waterontharder

Alle informatie over waterontharders samen in één handige brochure? Klik op de button hieronder en download onze brochure helemaal gratis.

Soorten waterontharders

Wanneer je een waterontharder wilt aanschaffen, heb je de keuze uit twee verschillende soorten.

Zout

Dit type waterontharder heeft twee cilinders. Eén van deze cilinders bevat kunsthars korrels, die kalk uit het water halen. Het tweede cilinder voegt natrium toe.

Filters

Dit type waterontharder werkt aan de hand van een filter. Het filter zorgt ervoor dat bepaalde stoffen, zoals calcium en magnesium, in bepaalde mate uit het water gefilterd worden.

Reviews van klanten

Alexander uit Gent
"Ik raad Solvari aan. Ik had snel meerdere offertes en dit zorgte voor veel duidelijkheid." 

Leon uit Oostende
"Door Solvari kwam ik erachter dat ik hard water had in mijn woning. Erg blij met mijn nieuwe waterontharder."

Familie Devos uit Blankenberge
"Snel met meerdere specialisten in contact gekomen. Ik heb erg veel info gekregen en uiteindelijk de juiste optie gevonden."

Vergelijk offertes voor een waterontharder

Nooit meer kalkaanslag en gezonder kraantjeswater? Vraag gratis en vrijblijvend waterontharder offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar op de factuur.

Waarom offertes via Solvari vergelijken?

 Je ontvangt gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes

 Beoordeel op punten die je belangrijk vindt

 Kies voor de specialist met het beste aanbod

 Bespaar tijd en moeite vanuit huis

Vraag offertes aan:

Blog

Hoe, wat en waarom? Alles over waterontharders

Zo kies je de juiste specialist in 6 stappen

Veelgestelde vragen

Kalk in het water kan verschillende problemen opleveren. Zo veroorzaakt kalkaanslag mogelijk gezondheidsproblemen, het sneller stukgaan van je apparaten en waterleidingen die verstopt raken. Meer over de gevolgen lees je op deze pagina.
Overweeg jij een waterontharder aan te schaffen en ben je op zoek naar goed advies, juiste informatie en een kostenoverzicht op maat? Als je je gegevens achterlaat, brengen wij je in contact met maximaal vier specialisten . Je vindt de specialist die bij je past en door offertes te vergelijken voor een waterontharder kan je ook nog eens besparen op de aanschaf van een waterontharder!
De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar bij het kiezen van een offerte is raadzaam om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten hier voor je op een rijtje gezet

Alle informatie op één plek?

Eerder bekeken pagina's