Infrarood verwarming

Infrarood verwarming is al langer populair in openbare ruimtes of kantoren, maar dit type verwarming komt ook steeds vaker voor in woningen. Ze warmen snel op, passen in elke ruimte en kan je makkelijk monteren.

Vergelijk offertes

1899

Voordelen infrarood verwarming

Infrarood verwarming biedt heel wat voordelen ten opzichte van gewone verwarming. Waarom zou je kiezen voor infraroodverwarming?

Gunstig energieverbruik

Infraroodverwarming verbruikt relatief weinig energie. Zeker in combinatie met zonnepanelen. Dat komt doordat ze via gerichte stralingswarmte de ruimte op een aangename temperatuur brengen.

Snel verwarmen

Infrarood verwarming wekt onmiddellijk warmte op. Daardoor heb je in een relatief korte tijd een comfortabele temperatuur. Er vindt bovendien geen convectie plaats, daardoor blijft de warmte langer in de ruimte hangen.

Gezond binnenklimaat

Infrarood verwarming veroorzaakt geen luchtcirculatie, waardoor je zo goed als geen last hebt van stof en allergenen. De directe verwarming zorgt voor een schonere en gezondere woonomgeving.

Eenvoudige installatie

Infraroodverwarming installeren is snel en eenvoudig. De panelen plaats je makkelijk tegen de wand of het plafond. Hiervoor hoef je geen gas- of waterleidingen aan te leggen. Je hebt enkel maar een stopcontact nodig.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Snel in contact met professionals

Na het invullen van waar ik naar op zoek was en een paar persoonlijke gegevens (naam, tel. enz.) kreeg ik vrijwel direct (dag later) al een aantal telefoontjes van professionele bedrijven voor een adviesgesprek op locatie. Het werkt dus uitstekend.

Verificatie contactgegevens uit Amsterdam zocht naar professionals en koos voor Solvari

Snel contact prettig gesprek

Er werd snel contact opgenomen en afspraak werd snel gemaakt. Prettig gesprek en werd goed uitgelegd wat ging gebeuren. Offerte was duidelijk en werd niet op aangedrongen om snel een beslissing te nemen.

Math Borghans uit Utrecht zocht naar professionals en koos voor Solvari

Hoeveel kost infrarood verwarming?

Met infraroodverwarming kies je voor een energiezuinige, gezonde en compacte manier van verwarmen. De prijs is vooral afhankelijk van het soort infraroodverwarming, het vermogen per element en het aantal elementen dat je nodig hebt. Een overzicht:

Soort infrarood verwarming Richtprijs (excl. btw en incl. plaatsing)
Infraroodpanelen Vanaf € 500 per element
Infraroodstralers € 100 à 400
Infrarood vloerverwarming € 50 à 75 per m²

Veelgestelde vragen over infrarood verwarming

De prijs voor infraroodverwarming is afhankelijk van het type infraroodverwarming, het vermogen per infraroodelement en het aantal panelen dat je nodig hebt. Wil je graag weten hoeveel infraroodverwarming voor jou zal kosten? Vraag dan gratis offertes aan bij installateurs actief in je regio!

Een goedkoop toestel kan in vele situaties handig zijn. Naast de voordelige prijs is infrarood verwarming als bijverwarming een snelle en eenvoudige manier om je ruimte op te warmen. Bij infrarood verwarming wordt de warmte gelijkmatig verdeeld, wat voor een aangenaam warmtegevoel zorgt. Na de installatie heb je ook amper onderhoud aan de toestellen. 

Bij de prijs van infrarood verwarming is het belangrijk om stil te staan bij het zuinige energieverbruik dat het met zich meebrengt. Per graad waarmee de ruimte verwarmd wordt, bespaar je ongeveer 7% energie ten opzichte van centrale verwarming. Bovendien is het niet de lucht maar zijn het wel objecten, muren en vloeren die verwarmd worden. Aangezien deze de warmte langer vasthouden leidt dat eveneens tot energiebesparing. Voor een lager energieverbruik met infraroodverwarming is het wel noodzakelijk dat je woning goed geïsoleerd is. Anders gaat er veel warmte verloren en is infraroodverwarming minder energiezuinig.

Infraroodverwarming kan je toepassen als hoofdverwarming of als bijverwarming. De warmtepanelen zijn eenvoudig op te hangen en geven gericht hun warmte af. Dat maakt ze uiterst geschikt voor uiteenlopend gebruik. Je kan je hele woning verwarmen met infraroodpanelen, maar dan moet je wel genoeg toestellen installeren. Infrarood verwarming is zeker ook interessant als bijverwarming. Zo kan je een specifieke ruimte gericht verwarmen.

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor infrarood verwarming