Infrarood verwarming  
informatie, advies en offertes

(1 Review)
Vrijblijvend infrarood verwarming offertes
Ontdek wat infrarood panelen voor jou kunnen betekenen
1899

Denk je erover na om zuinige en elektrische infrarood panelen aan te schaffen? Hier kun je alles lezen over de werking, voordelen én waar er qua kosten op gerekend kan worden. Dat maakt de keuze wellicht een stuk eenvoudiger!

Infrarood verwarming: hoe werkt het?

Infrarood verwarming: hoe werkt het?

Infraroodstraling is een ander woord voor warmtestraling. Waar een traditionele verwarming de gehele ruimte opwarmt, geven infrarood (IR) panelen warmte af aan een bepaalde plek in de ruimte, bijvoorbeeld de zithoek of werkplek. 

Kort gezegd: IR-panelen panelen verwarmen de vloer, de mensen en andere objecten in een huis of werkruimte, waardoor er een comfortabel leefklimaat ontstaat. 

Het kost een paar minuten voordat een IR-paneel is opgewarmd. Gebruik je de panelen in een ruimte waar je kort bent, dan is het handig om te kiezen voor een paneel met een korte opwarmtijd van bijvoorbeeld 3 minuten. 

Voordelen van infrarood panelen

Voordelen van infrarood panelen

Een groot voordeel van infrarood panelen is dat je ermee kunt besparen op de energierekening. Doordat infrarood panelen gericht opwarmen, hoeft de ruimte niet in zijn geheel opgewarmd te worden. De warmte van één paneel voel je tot zo'n 3 meter. Mooi meegenomen: minder stoken betekent automatisch besparen op de energierekening!

Een ander voordeel is dat als een infrarood paneel eenmaal opgewarmd is, het niet de hele tijd op volle temperatuur ingeschakeld hoeft te zijn. Je kunt de infrarood panelen zo intelligent aansturen als je zelf wilt: zo kunnen ze op een lichtpunt worden aangesloten of gecombineerd worden met een thermostaat. 

Goed om te weten: de panelen kunnen in elke kamer geïnstalleerd worden. Wil jij in de badkamer, studeerkamer of slaapkamer genieten van de aangename warmte van infrarood verwarming?

Kosten van IR-panelen

Kosten van IR-panelen

De prijs van infrarood panelen is afhankelijk van een aantal factoren: het aantal panelen, het soort ruimte dat je wilt verwarmen, de grootte van de panelen en de aanwezigheid van ramen.

Laat je kwalitatieve panelen installeren, dan kun je rekenen op een startprijs van €350 per paneel. Het is belangrijk om infrarood panelen te laten installeren door een erkende specialist. Zo ben je niet alleen verzekerd van een goede plaatsing, maar beschik ook je over panelen van goede kwaliteit

Het is raadzaam om verschillende offertes op te vragen om zo specialisten met elkaar te kunnen vergelijken. Zo kies je voor de beste optie!

IR-panelen: dit is handig om te weten

Overweeg je om IR-panelen aan te schaffen, maar twijfel je nog? Wij leggen hieronder graag uit waarom het installeren van infraroodverwarming een goed idee is.

IR-panelen
Een milieuvriendelijke keuze

Maak je gebruik van duurzaam opgewekte stroom? Dan kan het verwarmen met IR-panelen in goed geïsoleerde woningen een milieuvriendelijke keuze zijn. Hoewel een IR-paneel ook aan de wand bevestig kan worden, wordt het voor een optimale werking doorgaans aangeraden om infrarood panelen aan het plafond te bevestigen.
Infrarood panelen
Een geldbesparende keuze

Met infrarood panelen kun je flink besparen op de energierekening. Zo kun je veel gerichter verwarmen en hoef je niet de gehele ruimte op temperatuur te krijgen. 

Je kunt IR-panelen combineren met een thermostaat inclusief bewegingssensor, hierdoor zal het paneel enkel verwarmen als de ruimte wordt gebruikt.
Infrarood verwarming
Een veilige keuze

Het aanschaffen van IR-panelen is een veilige keuze. Infrarood panelen geven warmte af, maar in tegenstelling tot terrasverwarmers of straalkachels dringt deze warmte niet door in de huid.

Voor het aanschaffen van infrarood panelen is het raadzaam om offertes te vergelijken van erkende specialisten.

Ontvang infrarood panelen offertes

Wil jij profiteren van de voordelen van infrarood panelen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten en bespaar je tijd en geld.

Veelgestelde vragen

Allereerst laat jij aan ons weten wat je aan je woning wilt laten doen. Vervolgens brengen wij jou in contact met vakmannen en ontvang je vrijblijvend maximaal 4 offertes. Daarna ligt de keuze bij jou: kies een vakman met het beste aanbod én bespaar op jouw project!

Eerder bekeken pagina's