Groendak

Een groendak bestaat uit grassen, kruiden en vetplanten. Dit geeft je dak een mooie, natuurlijke uitstraling. Het oogt niet alleen mooi, maar zorgt ook voor verkoeling en dient als waterbuffer. 

Vergelijk offertes

1471

Waarom kiezen voor een groendak?

Een groendak oogt niet alleen mooi, het biedt ook heel wat voordelen. Waarom zou je nu een groendak plaatsen?

Natuurlijke look

Een groendak geeft je woning een natuurlijke uitstraling. De beplanting blijft het hele jaar door groen. Afhankelijk van je dakkenmerken, heb je keuze uit diverse planten.

Isolerende werking

Een groendak heeft ook isolerende eigenschappen: in de zomer houdt het de hitte buiten en in de winter de warmte binnen. Ideaal voor een optimaal binnenklimaat.

Goede waterbuffer

Regenwater wordt door een groen dak goed geabsorbeerd en vertraagd afgegeven. Hierdoor raken de riolen minder snel overbelast bij hevige regenbuien.

Betere bescherming

Een groendak beschermt de onderliggende dakbekleding tegen verschillende weersinvloeden en temperatuurschommelingen. Bovendien gaat een groendak gem. 50 jaar mee. 

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Snel in contact met professionals

Na het invullen van waar ik naar op zoek was en een paar persoonlijke gegevens (naam, tel. enz.) kreeg ik vrijwel direct (dag later) al een aantal telefoontjes van professionele bedrijven voor een adviesgesprek op locatie. Het werkt dus uitstekend.

Rob Hendriks uit Amsterdam zocht naar professionals en koos voor Solvari

Snel contact prettig gesprek

Er werd snel contact opgenomen en afspraak werd snel gemaakt. Prettig gesprek en werd goed uitgelegd wat ging gebeuren. Offerte was duidelijk en werd niet op aangedrongen om snel een beslissing te nemen.

Math Borghans uit Utrecht zocht naar professionals en koos voor Solvari

Hoeveel kost een groendak?

Is een groendak duur of is het de moeite waard? De prijs voor een groendak bedraagt gemiddeld € 40 à 200 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). De kostprijs is afhankelijk van het type groendak en beplanting, de groendakopbouw, de plaatsing,... Een overzicht:

Soort groendak Prijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
Intensief groendak € 120 à 200
Extensief groendak € 45 à 100

Veelgestelde vragen over groendaken

Een intensief groendak heeft hetzelfde onderhoud nodig als een tuin op de begane grond. Dat wil zeggen dat je regelmatig moet wieden en snoeien. Ook een extensief groendak heeft onderhoud nodig al is dit wel beperkter dan bij een intensief groendak. Het wordt aangeraden om 2 keer per jaar het dak te bemesten en onkruid te verwijderen. Controleer ook zeker of je afvoersysteem nog goed werkt. Door je groen dak regelmatig te onderhouden vermijd je beschadigingen en verleng je de levensduur.

Een groendak is niet voor elk dak geschikt. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan het dak moet voldoen. Zo moet de dakconstructie stevig genoeg zijn en de dakhelling niet te groot. Laat vooraf zeker de staat van je huidige dakbedekking nakijken. Deze moet waterdicht en wortelwerend zijn voor de aanleg van je groen dak. 

Een groendak heeft op zich al een isolerende werking doordat het de warmte in de zomer buiten en in de winter binnen houdt. Maar een groen dak heeft niet dezelfde isolatiewaarde als volwaardige dakisolatie. Daarom is het aangewezen om je groen dak te combineren met dakisolatie. Vaak zijn dit harde isolatieplaten die op de dakbedekking worden geplaatst en onder de drainagelaag met het dampscherm komen te liggen.

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor groendaken