Kosten en premies voor dakwerken

1060

Wanneer er zich problemen voordoen in de dakbedekking, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk aan te pakken. De kosten van dakwerken kunnen enorm variëren. Het materiaal en arbeidsintensiviteit spelen hierin een grote rol. 

Indicatie kosten dakwerken

Om een goede indicatie te kunnen geven hebben wij de kosten van verschillende dakwerken op een rijtje gezet. Als je een dak met een gemiddelde oppervlakte van 70m2 wilt isoleren, betaal je voor een plat dak vanaf 3000€ en voor een zadeldak 1500€ - 3500€. 

Wanneer jij de dakbedekking laat vernieuwen betaal je niet alleen voor de arbeidsuren, maar ook voor de gemiddelde kosten per m2 en de levensduur van het materiaal.

Een bitumen dakbedekking heeft een levensduur van 20 jaar en je betaalt hiervoor 45€ per m2. Een rieten dak heeft een luxe en bijzondere uitstraling, dakpannen een klassieke uitstraling. 

Dakpannen en een rieten dakbedekking hebben dezelfde prijs, namelijk 85€ per m2. Een rieten dakbedekking gaat 25 jaar mee en dakpannen wel 50 jaar.

Prijsfactoren van kosten dakwerken

De kosten van dakwerken hangen van verschillende factoren af. Zo beïnvloeden het soort dak, het materiaal en de gekozen specialist de uiteindelijke prijs.

voorbeeld dakwerken voor de kosten

Daarnaast speelt ook de levensduur van dakbedekking een grote rol, dakpannen die wel 50 jaar meegaan zijn duurder dan een bitumen dakbedekking met een gemiddelde levensduur van 20 jaar.

Vind dé beste specialist voor dakwerken en ontvang gratis offertes.

Premies dakwerken

Plannen om je woning te renoveren? Dan kun je wellicht rekenen op steun van de Vlaamse overheid. 

Ga na voor welke werken je een premie kunt aanvragen en controleer de voorwaarden.

Voordat je in aanmerking kunt komen voor premies moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen:

  • Je woning moet minstens 25 jaar oud zijn, als hoofdverblijfplaats dienen en in het Vlaams Gewest liggen.
  • Je moet de facturen voorleggen voor een bedrag dat minstens het dubbele (inclusief btw) is van het bedrag van de premie.
  • De facturen die je als laatst hebt gekregen zijn maximaal 1 jaar oud.
  • Het gezamenlijk belastend inkomen van de inwonende mag niet meer bedragen als 31.340€. Te verhogen met 1.630€ per persoon ten laste. 
Vind dé beste specialist voor dakwerken en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's