Verschillende soorten cv-ketels

1053

Eens in de zoveel tijd is het nodig om je cv-ketel te vervangen. De meeste cv-ketels gaan 12 tot 15 jaar mee, tegenwoordig zijn ze namelijk een stuk duurzamer dan vroeger. Ook als je cv-ketel nog niet kapot is, kan het vaak al handig zijn om deze te vervangen.  Wil je een nieuwe cv-ketel aanschaffen? Hieronder lees je alles over de verschillende soorten cv-ketels en de voor- en nadelen van iedere soort.

Hoogrendementsketel

Een hoogrendementsketel, ook wel HR-ketel, is een energiezuinige cv-ketel. Dit is beter voor het milieu én zorgt ervoor dat je bespaart op de energierekening. Een HR-ketel heeft een hoger rendement dan andere ketels: de warmte die vrijkomt bij de verbranding van gas wordt namelijk opnieuw gebruikt om lucht of water te verwarmen. Het hoge rendement van een HR-ketel zorgt er ook voor dat jouw woning sneller opwarmt.

Als je nu een VR-ketel hebt (dit zijn bijna alle ketels ouder dan 10 jaar), kun je met een nieuwe HR-ketel gemiddeld €150 tot €200 per jaar besparen op de energierekening. Een HR-ketel kost gemiddeld tussen de €1500 en de €2500.

Vind dé specialist voor CV-ketels en ontvang gratis offertes.

Condensatieketel

verschillende soorten cv-ketels

Een condensatieketel werkt erg innovatief: bij deze ketel kan er namelijk een groot gedeelte van de waterdamp condenseren. Dit zorgt ervoor dat er veel meer nuttige warmte kan vrijkomen, wat een condensatieketel erg duurzaam maakt. Als je nu een traditionele cv-ketel hebt, kun je met een condensatieketel tot wel 10% besparen op je energierekening. Een condensatieketel kost gemiddeld tussen de €2500 en de €2500.

Mazoutketel

Tot slot is er ook nog de mazoutketel: een ketel die werkt op de brandstof mazout, ook wel stookolie. Tegenwoordig kunnen mazoutketels deze stookolie erg efficiënt omzetten tot warmte, wat een hoog rendement oplevert. Een nadeel van een mazoutketel is dat hij af en toe bijgevuld moet worden en dat er plaats moet zijn voor de tank. Een mazoutketel kost gemiddeld tussen de €4000 en de €7500.

Vind dé specialist voor CV-ketels en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's