Met vloerverwarming verwarm je efficiënt jouw woning

1055

Geen last meer van koude voeten bij de installatie van vloerverwarming

Niemand vindt het fijn om koude voeten te hebben. Gelukkig is daar wat aan te doen, zodat je extra comfort hebt in je woning. Door vloerverwarming te installeren zorg je ervoor dat je voeten lekker warm zijn en je gelijkmatige verspreiding hebt van warmte in je woning.

Voordelen vloerverwarming

Gunstig rendement en comfort

Vloerverwarming gebruikt wel 20% minder energie dan de gewone verwarming, hierdoor ben je goedkoper uit op je energiefactuur. Daarnaast zorgt vloerverwarming voor een gelijkmatige warmteverdeling. Hierdoor bereik je sneller het comfortgevoel.

Onzichtbaar

Het fijne aan vloerverwarming is dat deze niet zichtbaar is, omdat het zich onder het vloer oppervlak bevindt. Je hebt geen radiatoren meer meer nodig in je woning, wat extra ruimte creëert, welke je kunt benutten voor andere dingen.  

Minder last van stof

Vloerverwarming maakt gebruik van stralingswarmte. Hierdoor verspreid stof minder snel in de woning, wat een stuk fijner is voor mensen met een allergie. Dankzij vloerverwarming scoort de luchtvochtigheid in je woning ook beter.

Enthousiast door deze voordelen? Wij brengen je eenvoudig en snel in contact met vloerverwarming specialisten.

Soorten vloerverwarmingssystemen

Droogbouwsystemen

Vloerverwarming specialisten plaatsten droogbouwsystemen onder stevige en vlakke gronden. Nieuwe technische ontwikkelingen hebben klaargespeeld dat dit systeem onder bijna elke vloer past, een droogbouwsysteem verdeeld de warmte goed en is snel aangelegd. Daarnaast is dit systeem zuiniger dan het natbouwsysteem. Het is mogelijk om tot wel 20% te besparen op je energiefactuur.

Natbouwsystemen

Natbouwsystemen zijn de meest voorkomende manier bij het aanleggen van vloerverwarmingen. Specialisten plaatsten dit systeem in het cement. Dit type systeem is een stuk goedkoper, maar heeft meer tijd nodig om op te warmen. Daarnaast moet het cement eerst drogen, daardoor is de verwarming pas na zeven tot acht weken bruikbaar.

Wat kost vloerverwarming

Je bent van plan vloerverwarming te laten leggen. Nu wil je natuurlijk graag het kostenplaatje weten. Het is lastig om een specifieke prijs te geven, dit ligt namelijk aan verschillende factoren. Deze factoren en de gemiddelde prijs per m2 zijn hieronder te lezen.

Soort kosten Wat voor kosten
Materiaalkosten De materiaalkosten bedragen 48% van de totaalprijs
Arbeidskosten Uurloon van de specialist
Afvoerkosten Puin wat het bedrijf meeneemt
Voorrijkosten Afstand wat het bedrijf aflegt
Soort verwarming Prijs per m2
Droogbouw 125€ per m2
Natbouw 80€  per m2
Ontvang een premie voor vloerverwarming

Vlaanderen geeft een renovatiepremie uit bij bepaalde werken. Hieronder vallen een aantal categorieën. In Categorie 4: Technische installaties valt ook het plaatsen van een centrale verwarming met warmtedistributie voor vloerverwarming. Het is mogelijk om een premie van maximaal 7.500€ hiervoor te ontvangen. Lees hier meer over de renovatiepremie.

Zou je meer informatie willen ontvangen over vloerverwarming? Vraag hier binnen één minuut gemakkelijk je gratis offertes aan.

Meest gestelde vragen over vloerverwarming

Eigenlijk zegt de naam al wat het is. Vloerverwarming is een verwarming die onder de vloer in jouw woning ligt. Vloerverwarming is zowel geschikt om als bijverwarming of hoofdverwarming te gebruiken.

Een groot voordeel is dat je met vloerverwarming bespaart op je energiefactuur. Dit komt door de gelijkmatige warmteverdeling, hierdoor bereik je het comfortgevoel al sneller dan bij een normale verwarming. Daarnaast bespaart het je ruimte omdat het volledig onder de vloer ligt.

Voor de traditionele vloerverwarming zijn twee systemen. De natbouw en droogbouw. Droogbouw is duurder maar goedkoper in energie. Natbouw is een stuk goedkoper in aanschaf, maar duurt langer voordat je het gebruiksklaar is.

Voor kleinere ruimtes is een elektrische vloerverwarming mogelijk geschikt. 

Het droogbouwsysteem past onder elke vloer. De specialisten leggen natbouw met cement waardoor het lastiger is onder sommige vloeren.

De prijs van vloerverwarming ligt aan verschillende factoren. Deze factoren en de gemiddelde prijs per m2 zijn hieronder te lezen.

Wij willen jou graag in contact brengen met de beste specialisten op het gebied van vloerverwarming. Vraag nu je gratis offertes aan en vind de specialist bij jou in de buurt. Deze verschaft jou van gratis en vrijblijvend advies en informatie.

Eerder bekeken pagina's