Veranda

Wil je je woning uitbreiden en meer natuurlijk licht naar binnen halen? Dan is een veranda ongetwijfeld jouw volgende project. Je kan kiezen uit een brede waaier aan materialen, stijlen, extra opties, ... 

Vergelijk offertes

1068

Voordelen van een veranda

Naadloze verbinding met je tuin

Met een veranda lopen je binnen- en buitenomgeving naadloos in elkaar over. Zo geniet je het hele jaar van een panoramisch zicht op je tuin in alle comfort. 

Tal van mogelijke uitvoeringen

Ga je voor een prefab veranda of voor maatwerk? Voor een constructie in aluminium, PVC of hout? Voor een moderne stijl of liever landelijk? Er bestaat een veranda voor elke woning!

Hogere woningwaarde

Met een stijlvolle veranda heb je een echte blikvanger, vergroot je de beloopbare oppervlakte van je huis, ... Kortom, de waarde van je woning stijgt flink als je investeert in zo'n aanbouw. 

Optimale isolatie

Aluminium, PVC en hout halen uitstekende isolatiewaarden. Kies je bovendien voor kwalitatief hoogrendementsglas? Dan ben je zeker van een optimale isolatie van je veranda! 

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Snel in contact met professionals

Na het invullen van waar ik naar op zoek was en een paar persoonlijke gegevens (naam, tel. enz.) kreeg ik vrijwel direct (dag later) al een aantal telefoontjes van professionele bedrijven voor een adviesgesprek op locatie. Het werkt dus uitstekend.

Rob Hendriks uit Amsterdam zocht naar professionals en koos voor Solvari

Snel contact prettig gesprek

Er werd snel contact opgenomen en afspraak werd snel gemaakt. Prettig gesprek en werd goed uitgelegd wat ging gebeuren. Offerte was duidelijk en werd niet op aangedrongen om snel een beslissing te nemen.

Math Borghans uit Utrecht zocht naar professionals en koos voor Solvari

Prijs veranda

De kosten voor een veranda hangen af van meerdere factoren. In eerste instantie de oppervlakte, maar ook het gekozen materiaal, het luxeniveau, eventuele extra opties, ... Enkele richtprijzen voor standaard oppervlaktes:

Oppervlakte van de veranda Prijs veranda (excl. btw, incl. plaatsing en afwerking)
Kleine veranda (± 6 m²) € 5.000 à 12.000
Standaard veranda (± 12 m²) € 9.000 à 25.000
Grote veranda (± 20 m²) € 18.000 à 60.000

Veelgestelde vragen over veranda's

Niet altijd. In sommige gevallen volstaat een meldingsplicht. Dat is bv. het geval als de veranda max. 40 m² groot is. Let wel op: eventuele bestaande bijgebouwen zijn ook meegerekend in deze maximale oppervlakte. Om vrijgesteld te zijn van een vergunning mag de veranda ook niet hoger zijn dan 4 meter. In de achtertuin moet de veranda ook minstens 2 meter van de perceelsgrens blijven. 

Veranda's in PVC halen de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Deze kunststof kost minder dan aluminium en hout, maar gaat tegelijk erg lang mee. Hoogwaardige PVC haalt bv. makkelijk een levensduur van 50 jaar. Daarnaast kan je ook kosten besparen door voor een kleinere veranda te kiezen, zelf voorbereidende werken uit te voeren, ... 

Staar je niet blind op de prijs van de offertes. Hou vooral rekening met de adviezen van de vakbedrijven in kwestie: welke materialen, oppervlakte, beglazing, ... bevelen ze aan? Let daarnaast ook op de garantieregeling, de uitvoertermijn van de werken, enz. En vergeet ook zeker niet om online naar referenties en reviews te zoeken van de verandabouwers. Zo weet je al ongeveer welk vlees je in de kuip hebt.

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor veranda's