Tuinonderhoud

Te weinig tijd om zelf je tuin onder handen te nemen? Dan kan je voor dat tuinonderhoud altijd terecht bij een tuinaannemer in de buurt. Van snoeiwerken tot boomschors leggen: zo'n expert staat altijd voor je klaar!

Vergelijk offertes

1642

Voordelen van tuinonderhoud

Altijd een tuin in topvorm

Dankzij een regelmatig tuinonderhoud ligt je tuin er het hele jaar door piekfijn en proper bij. Bovendien geeft een tuinman je gericht advies om je oase van rust nog te verfraaien. 

Grote tijdsbesparing

Een goed onderhouden tuin vergt heel wat tijd, vooral tijdens het voorjaar en het najaar. Wil je jezelf al die uren snoeien, maaien, bemesten, ... besparen? Werk dan samen met een tuinman! 

Budgetvriendelijk onderhoudscontract

Vaak bieden hoveniers een onderhoudscontract aan. Zo'n formule komt goedkoper uit dan afzonderlijke onderhoudsbeurten. Vergelijk zeker de opties bij meerdere tuiniers!

Volop genieten van je buitenomgeving

Laat je het tuinonderhoud over aan een tuinaannemer in je buurt? Dan rest er jou nog maar één ding: intens genieten van je tuin. Alleen of met vrienden en familie! 

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Tuinonderhoud prijs

Voor een tuinonderhoud rekent een tuinier gemiddeld 30 à 60 euro per uur (excl. btw). Dat uurtarief hangt natuurlijk af van de aard van de tuinwerken, de omvang van je tuin, eventuele verplaatsingskosten, ... Gemiddeld mag je rekenen op deze richtprijzen: 

Type tuinonderhoud Gemiddelde prijs per uur (excl. btw) Wanneer uitvoeren?
Onkruid verwijderen € 30 à 60 Vooral het voorjaar en de zomer
Tuin bemesten € 35 Voorjaar en eventueel de zomer
Hagen en bomen snoeien € 30 à 55 Meestal het najaar en de winter
Verhardingen onderhouden € 30 à 40 Het hele jaar door
Algemeen tuinonderhoud € 30 à 60 Het hele jaar door

Veelgestelde vragen over tuinonderhoud

Tijdens het jaar kan je vele dingen al zelf doen. Denk maar aan het maaien van je gazon, het kalken en bemesten van het gras, struiken bijsnoeien, ... Zo betaal je enkel voor de grotere onderhoudswerken in je tuin tijdens het voorjaar en het najaar. 

Dat kan. Maak hierover op voorhand goede afspraken met jouw gekozen tuinaannemer. Door bv. zelf het groenafval samen te rapen en naar het containerpark te brengen, spaar je al behoorlijk wat arbeidskosten van je hovenier uit. 

Simpel, door meerdere offertes aan te vragen bij Solvari. Zo kom je in contact met meerdere hoveniers en kies je de expert met het beste aanbod tegen de beste prijs. Let daarbij goed op alle kostenposten en bespreek met de tuiniers ook wat je eventueel zelf nog kan doen. 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor tuinonderhoud