Geef je plafond de stijlvolle, strakke en moderne afwerking die het verdient

1813

Waarom een spanplafond plaatsen?

Wil je een strakke en moderne afwerking van je plafond? Dan zal een spanplafond je zeker bevallen. Bij het plaatsen van een spanplafond spannen ze een synthetisch materiaal tegen het betonnen plafond. Hierdoor krijgt je plafond de stijlvolle afwerking die je zoekt. Het plaatsen van een spanplafond kan snel en zonder stof of breekwerk. Hier vind je alle informatie over de verschillende soorten spanplafonds, welke designs en kleuren je kunt kiezen en de prijs hier van. Wij zijn hier om jou te helpen met het vinden van de beste vakman. Ontvang gratis en vrijblijvend een offerte van de beste installateur uit jouw regio. Zo bespaar je tot wel 40% op de investering.
Klustegoed 

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan, door de offerte te uploaden maak kans op 250€ klustegoed. Zo bespaar je tot wel 40% op je investering.Plaatsing

Met een spanplafond heb je keuze uit verschillende kleuren en designs. Het plaatsen van een spanplafond kan al binnen één dag. Hierna geniet je 25 tot 30 jaar van je nieuwe plafond.Lichtplan

Met een spanplafond kun je je creativiteit de vrije loop laten gaan. Kies je keur of print en stel een geheel nieuw lichtplan op voor de ruimte. Het heeft het plafond een stijlvolle afwerking.

Benieuwd naar de investering in een spanplafond voor jouw woning? Wellicht wil je kosteloos en zonder verplichtingen in contact komen met de vakman in jouw regio?

Verschillende typen doek voor een spanplafond

Als je je aan het oriënteren bent of een spanplafond de juiste keuze is voor jou, is het goed om te kijken welk type doek het beste werkt voor jouw woning. Hieronder lees je meer over de verschillende typen doek.

Polyester Spanplafond

Een polyester spanplafond is veelal naadloos, tot een breedte van ongeveer 5 meter. In de lengte kan men hierin veel verder gaan. Polyester spanplafonds worden door speciale profielen of traditionele klemconstructies op de muren gemonteerd en vervolgens strak opgespannen. Doordat er nauwelijks naden zijn, oogt een polyester spanplafond strak en modern.

PVC Spanplafond

Een spanplafond op basis van PVC is te verkrijgen in glans, mat en in verschillende kleuren en designs. PVC spanplafonds worden gemonteerd met het harpoensysteem. Er wordt dan een constructie opgehangen en het doek wordt hierin gespannen. Het fijne hieraan is dat het doek te allen tijde gedemonteerd kan worden. Het enige kantelpunt van een PVC spanplafond zijn de lasnaden, afhankelijk van het oppervlakte varieert de afstand tussen de lasnaden tussen de 150 centimeter en 220 centimeter.

Voordelen spanplafond

Spanplafonds hebben verschillende voordelen. Naast dat het voor een installateur een relatief eenvoudige klus is en deze meestal binnen een dag uitgevoerd is, laat het ook minimaal rommel achter in je woning. Geniet bijvoorbeeld van een betere akoestiek in je woning, daarnaast zijn spanplafonds ook brandveilig. Als je een spandoek laat plaatsen is het goed als je rekening houd met onderstaande punten. Je kunt geen zaken rechtstreeks aan het doek bevestigen omdat het spanplafond niet vast is. Maak je openingen in het doek om verlichting te plaatsen, kun je daarna het doek niet meer verplaatsen.
Kleuren en materialen

Er zijn een scala aan materialen, kleuren en prints beschikbaar voor een spanplafond. Voor de afwerking is er de keuze uit glans, hoogglans of mat. Daarnaast zijn er andere mogelijkheden als reliëf, het marmereffect, maar ook ventilatie en verlichting.

  Onderhoud

  Het fijne van een spanplafond is dat deze afwasbaar is. Bovendien is het plafond ook bestand tegen vocht en schimmels, hierdoor is een spanplafond ook geschikt voor vochtige kamers als de keuken en badkamer.

  Verlichtingsplan

  Bij een spanplafond kies je zelf waar je verlichting wilt plaatsen. Een bijkomend voordeel is dat je ook met lichteffecten kan werken. Plaats bijvoorbeeld verlichting boven het doek, waardoor je een sfeervolle ruimte creëert. Wens je na een paar jaar een ander lichtplan, dan is het spanplafond makkelijk en snel gedemonteerd.

   Wellicht wil je kosteloos en zonder verplichtingen een offerte op maat ontvangen van de aanbieder in jouw regio?

   Prijzen spanplafond

   Bepalend voor de prijs van een spanplafond is het oppervlak van de ruimte, het type spanplafond, de moeilijkheidsfactor, het lichtplan dat je wilt toepassen en het aanbrengen van eventuele isolatie. We maken onderscheid tussen 5 verschillende soorten spanplafonds: polyester spanplafond, PVC spanplafond, een standaard akoestisch spanplafond, met print en lichtdoorlatend.

   De prijzen zijn inclusief levering en plaatsing. Mocht je een kleinere ruimte willen voorzien van een spanplafond kan de prijs per vierkante meter hoger uitvallen.

   Type spanplafond Richtprijs
   PVC spanplafond 70€ - 75€ per m2
   Polyester spanplafond 75€ - 80€ per m2
   Spanplafond met print 90€ - 100€ per m2
   Akoestisch spanplafond 100€ - 150€ per m2
   Lichtdoorlatend spanplafond 140€ per m2

   Wil je gratis en vrijblijvend de prijs van een spanplafond expert ontvangen? Besparingen tot wel 40% mogelijk!