Gevelrenovatie

Je hebt verschillende mogelijkheden om jouw gevel te renoveren. De opties gaan van het herstellen van de voegen of een gevelreiniging tot het volledig vernieuwen van de gevelbekleding. Kies de beste oplossing voor jouw gevel.

Vergelijk offertes

1622

Voordelen gevelrenovatie

Een gevelrenovatie biedt heel wat voordelen. Een overzicht van de belangrijkste redenen om je gevel te renoveren:

Verhoogde woningwaarde

Een gevelrenovatie verhoogt de waarde van je woning. Een opgeknapte gevel maakt je huis aantrekkelijker voor mogelijke kopers in de toekomst. Laat je je gevel ook isoleren? Dan heb je een betere EPC-score. 

Verbeterde isolatie

Wil je 2 vliegen in 1 klap slaan? Combineer je gevelrenovatie dan met gevelisolatie. Beter geïsoleerde muren houden de warmte beter binnen en kou buiten, wat zorgt voor een comfortabeler en constanter binnenklimaat.

Bescherming tegen schade

Door je gevel te renoveren, bescherm je je huis doeltreffend tegen schade door vocht, vorst en andere weersomstandigheden. Dit verlengt de levensduur van je buitenmuren en voorkomt dure reparaties in de toekomst.

Frisse uitstraling

Een gevelrenovatie geeft je woning weer een frisse, propere uitstraling. Kies je bovendien voor een nieuwe gevelbekleding, eventueel met gevelisolatie? Dan bepaal je helemaal zelf hoe je huis eruit komt te zien.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Top pro
Top pro
Top pro
Top pro

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Hoeveel kost een gevelrenovatie?

Veel hangt af van het soort renovatie en welke materialen je gebruikt. De prijzen kunnen daardoor variëren van 20 tot 250 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Een klein overzicht van de soorten gevelrenovaties en hun richtprijzen:

Type gevelrenovatie Prijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
Gevel reinigen € 20 à 30
Voegen uitslijpen en hervoegen € 40 à 160
Gevel bekleden en isoleren € 100 à 250

Veelgestelde vragen over gevelrenovatie

Sommige gevelwerken, zoals de gevel reinigen of kleine herstellingen aan het voegwerk, kan je eventueel zelf uitvoeren. Toch is het aangeraden om voor jouw gevelrenovatie een gespecialiseerd gevelrenovatie bedrijf in te schakelen. Zo geniet je van verschillende voordelen, zoals een correcte uitvoering met kwalitatieve materialen. Een vakspecialist gebruikt ook altijd de meest aangewezen technieken voor jouw gevelrenovatie.

Bij het uitvoeren van een gevelrenovatie zal er soms een vergunning vereist zijn. Om te weten te komen wat de precieze regelgeving is voor jouw project, neem je best even contact op met je gemeente vóór het uitvoeren van de werken. Ook een gevelspecialist is doorgaans goed op de hoogte van de wetgeving rond gevelrenovaties. Als je twijfelt, werk je dus het best met een ervaren professional.

Om langer te genieten van je gereinigde gevel kan je ervoor kiezen om een impregneermiddel te laten aanbrengen. Dit middel zal ervoor zorgen dat vuil zich minder makkelijk aan de buitenmuren hecht. De gevel impregneren heeft ook nog een ander voordeel: een optimale bescherming tegen doorslaand vocht! 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor gevelrenovaties