Met gevelbekleding verbeter je jouw wooncomfort

188 reviews
Vraag direct offertes aan
Vraag direct offertes aan
  • Vul het korte formulier in
  • De vakman belt voor een vrijblijvende (online) afspraak
  • Kies de beste vakman
  • Geniet van je vernieuwde woning
Offertes aanvragen
1756

Gevelbekleding geeft je woning een nieuw uiterlijk

Is jouw gevel toe aan een nieuwe uitstraling en merk je daarnaast dat het niet meer goed geïsoleerd is? Dan is gevelbekleding een slimme oplossing. Door je gevel te laten bekleden met een materiaal naar keuze, ziet het er weer fris uit. Daarnaast bespaar je op je energiefactuur door betere isolatie en zit je comfortabel in je woning.
Bescherming

Met gevelbekleding breng je een extra laag aan over de bestaande gevel, dit kan bijvoorbeeld met hout. Je gevel krijgt het door de weersinvloeden zwaar te verduren, door de extra laag is je woning beter beschermt.Isolerende werking

Gevelbekleding zorgt ervoor dat de buitengevel beter geïsoleerd is, hierdoor zal je woning het hele jaar door een aangename temperatuur hebben. Door de isolerende werking is het mogelijk om flink op je energiefactuur te besparen.Je woning ziet er uit als nieuw!

Een vervallen gevel ziet er natuurlijk niet mooi uit. Met gevelbekleding geef je je woning weer een mooie uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een mooie houten gevelbekleding, zo ziet je woning er weer uit als nieuw.

Enthousiast geworden van deze voordelen? Wij brengen je eenvoudig en snel in contact met gevelbekleders.

Wat is gevelbekleding

Bij gevelbekleding brengen specialisten een laag aan over de bestaande buitengevel. Deze bekleding werkt beschermend voor de originele gevel, daarnaast werkt het ook isolerend. Gevelbekleding geeft je woning een nieuw uiterlijk, door de vele variaties in soorten en kleuren is het aan jou de keuze hoe het eruit ziet.
Hout

Houten bekleding zorgt voor een authentieke look. Hout vergt wel meer onderhoud, zo is het noodzakelijk om het eens in de 5 à 10 jaar te schilderen. Houten bekleding is in veel variaties beschikbaar.Metaal

Gevelbekleding in metaal komt in aluminium, zink, koper en roestvrij staal. Dit zijn erg duurzame materialen en dus geschikt als gevelbekleding. Metaal is onderhoudsvrij en daardoor wel een duurdere soort gevelbekleding.Kunststof

Kunststof is de meest voorkomende soort gevelbekleding. Dit vergt nauwelijks onderhoud, het is makkelijk schoon te maken en gaat een stuk langer mee dan bijvoorbeeld hout. Kunststof is in veel verschillende soorten beschikbaar, zo kun je kiezen voor planken met een houten uitstraling en is het beschikbaar in vele kleuren.

Wat kost gevelbekleding

Je bent van plan je gevel te bekleden maar je wilt natuurlijk de kosten hiervoor weten. Het is lastig om de precieze prijs te geven, dit komt omdat het afhangt van verschillende factoren. Het ligt eraan welk materiaal je kiest. Daarnaast hanteren bedrijven ook verschillende prijzen. We kunnen je wel een indicatie geven van de materiaalkosten per m2, dit lees je hieronder.

Soort gevelbekleding Prijsindicatie pr m2
Houten gevelbekleding 57€ per m2
Metalen gevelbekleding 70€ per m2
Kunststof gevelbekleding 42€ per m2

Zou je graag meer informatie willen ontvangen over gevelbekleding? Vraag hier binnen één minuut gemakkelijk je gratis offertes aan.

Vind via Solvari de gevelbekleding specialist die bij jou past


Verdien een premie met gevelbekleding

Vlaanderen geeft een verbeteringspremie voor bepaalde werkzaamheden. Bij gevelwerkzaamheden is het mogelijk een premie van 1.500€ te krijgen. Wel is het noodzakelijk te voldoen aan een aantal voorwaarden. Je moet beschouwd zijn als de bewoner van het huis. Daarnaast kan je pas een aanvraag indienen na de uitvoering van het werk. Lees hier meer over de verbeteringspremie

Meest gestelde vragen over gevelbekleding

Kom in contact met gevelbekleding specialisten bij jou in de buurt.