Soorten daken en dakbedekking

1060

Er zijn verschillende soorten daken die kunnen worden onderhouden. Hieronder zal je veel te weten komen over de soorten daken en bijbehorende dakbedekkingen.

Soorten daken voor dakwerken

Wanneer je geen ervaring hebt met dakwerken is het moeilijk om te weten welk materiaal bij het betreffende dak past. Hieronder zal je alles lezen over de verschillende soorten daken en dakwerken.

Plat dak

Een plat dak is sterk, stijlvol en voor aanbouw eén van de beste in zijn soort. Een plat dak is makkelijker aan te bouwen dan een zadeldak. Het is daarnaast ook goedkoper. Daarnaast is een plat dak makkelijk te plaatsen en bestand tegen harde windstoten. In de zomer heeft een plat dak ook vele voordelen, onder andere door middel van een dakterras. Indien je geen behoefte heb aan een dakterras kan je altijd nog zonnepanelen laten plaatsen, dat maakt het ook nog eens duurzaam.

Zadeldak

Een zadeldak staat bekend om de vlotte afvoer van regenwater, dat komt door de helling die in het dak zit. Daarnaast is het windbestendig en is het fijn dat er ook nog een extra leefruimte onder het dak zit.

Schilddak

Een schilddak staat ook bekend om zijn windbestendigheid en een vlotte afvoer van regenwater. Doordat er een dakgoot helemaal rondom loopt is het regenwater zo weer weg. Het schilddak heeft lange zijden, dat maakt het ook nog eens geschikt om prachtige dakkapellen te plaatsen.

Mansardedak

Als je van klassieke dakkapellen houdt dan is een mansardedak iets voor jou! Een mansardedak heeft een klassieke, landelijke stijl en zorgt voor veel extra ruimte in je huis. Het mansardedak is dus ideaal om klassieke dakkapellen op te plaatsen.

Lessenaarsdak

Een lessenaarsdak biedt veel ruimte en mogelijkheden voor lichtinval. Daarnaast is de regenafvoer ook ideaal, je hebt namelijk maar één dakgoot nodig.

Vind dé beste specialist voor dakwerken en ontvang gratis offertes.

Soorten dakbedekking

Als je geen ervaring hebt met dakwerken is het moeilijk om te weten welke soort dakbedekking je nodig hebt. Hieronder zal je lezen over de soorten dakbedekkingen en de voordelen hiervan.

Bitumen

Een bitumen dakbedekking is zeer goed bestand tegen vocht. Bitumen is gerecycled materiaal en is zeer snel gerepareerd of vervangen. Daarnaast kan je bitumen heel simpel combineren wanneer je bezig bent met het isoleren van je woning; het kan gewoon op de isolatielaag geplaatst worden.

Epdm (roofing)

Epdm staat bekend om zijn waterdichtheid. Epdm bestaat namelijk uit één groot stuk rubberfolie. Doordat het één geheel is heb je geen last van loskomende naden en punten. Daarnaast is epdm goed renoveerbaar. Je kan de nieuwe laag er namelijk gewoon op monteren zonder verdere problemen.

Pvc

Het voordeel van een pvc dakbedekking is dat het sterk, waterdicht en licht is in gewicht. Daarnaast is het relatief goedkoop en makkelijk te bewerken indien nodig. Pvc is brandveilig materiaal,  duurzaam en wordt op het dak gelijmd/geföhnd in plaats van gebrand.

Riet

Een rieten dakbedekking isoleert goed en ziet er mooi uit door de natuurlijke huissfeer die het met zich mee brengt. Riet kleurt mee met de het weer dus als de zon schijnt wordt het lichter. Daarnaast weegt het ook veel minder wat het minder belastend maakt voor de dakconstructie.

Dakpannen

Dakpannen hebben een natuurlijke look en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast gaan ze langer mee, dat betekent dat je ze op lange termijn ook weer terugverdiend. Dakpannen zien er ook op langere termijn beter uit en hebben dus minder onderhoud nodig.

Voor iemand die geen ervaring heeft met dakwerken is het lastig om te zien/weten welk materiaal het best bij het betreffende dak past. Het is een keuze die je het best kan maken met de inbreng van een specialist. De specialist kan jou alles vertellen over welk soort dak je hebt en welke dakbedekking daarbij past. Zo bespaar je ook weer een hoop op de te maken kosten.

Vind dé beste specialist voor dakwerken en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's