Zonwering geeft jouw woning de perfecte temperatuur

1742

Met zonwering geniet je van de zon wanneer jij dit wilt!

Je kent het wel, je bent tv aan het kijken maar plotseling schijnt de zon in je gezicht. Irritant natuurlijk, zorg daarom dat jij rustig tv kan kijken met jouw ideale zonwering.
Zon of schaduw

Met zonwering bepaal jij zelf in hoeveel zon of schaduw je zit, zowel buiten als binnen. Zo creëer je jouw optimale leefomgeving.
Bescherming tegen inbraak

Zonweringen zoals rolluiken zijn niet makkelijk open te breken, waardoor het inbrekers kan afschrikken.
Uitstraling

Met mooie zonwering creëer je toch een extra uitstraling aan je woning. Knikarmschermen bijvoorbeeld komen in veel designs.


Vind via Solvari de buitenzonwering-specialist die bij jou past

Maken deze voordelen jou ook enthousiast? Laat ons je in contact brengen met een specialist in zonwering.

Soorten zonwering

Er zijn verschillende soorten zonwering. Hierdoor is het lastig om een beslissing te maken. Daarom hebben wij de soorten onder elkaar gezet. Ook is er nog te zien op welke punten ze uitstralen. Zo hopen we jouw keuze makkelijker te maken

 • Uitvalschermen

Uitvalschermen zijn het meest toegepast. Ze zijn makkelijk in elkaar te zetten en niet duur in aanschaf.

 • Knikarmschermen

Bij knikarmschermen heb je keuze uit verschillende designs en ze zijn op maat te maken. Een knikarmscherm rol je uit, zo bepaal je zelf hoeveel zon of schaduw je wilt.

 • Rolluiken

Met rolluiken is het mogelijk om de gehele ruimte te verduisteren. Daarnaast werkt het ook preventief tegen inbraken, dit komt doordat ze lastig open te breken zijn.

 • Screens

Als je weinig ruimte hebt voor zonwering zijn screens ideaal. Screens nemen weinig ruimte in beslag omdat ze recht tegen je raam aanzitten. Daarnaast isoleren ze goed en creëren privacy voor de mensen die dit willen.

 • Markiezen

Markiezen zijn een goede keuze voor buitenzonwering, ze houden niet alleen het licht van boven tegen maar ook van de zijkanten. Ook zijn ze beschikbaar in allerlei kleuren. Waardoor ze toepasbaar zijn op elke woning.


  Kies welke zonwering het best bij jou past  Uitvalscherm
  Knikarmscherm Screens Markiezen Rolluiken
  Uitstraling ++ + + ++ +
  Privacy + - ++ + ++
  Inbraakpreventie - - + - ++
  Isolering - - + - ++
  Zonsverduistering binnen + + ++ ++ ++
  Zonsverduistering buiten + ++ + + -

  Wat kost een zonwering?

  Als je jouw woning wilt voorzien van zonwering, doe je dit niet zonder een goed beeld te hebben van het kostenplaatje. Omdat er een hoop verschillende zonweringen zijn en voor iedereen ook de maten verschillen, is het niet mogelijk je een vaste prijs te geven. Wel hebben we een indicatie van de prijzen voor je. Die is hieronder te lezen.

  Soort
  buitenzonwering
  Gem. prijzen
  per zonwering
  Breedte Gem.
  montagekosten
  Uitvalscherm 170€ - 690€ 1 - 4 meter 170€ - 250€
  Knikarmscherm 640€ - 1950€ 2 - 10 meter 200€ - 300€
  Screens 150€ - 270€ 1 - 3 meter 100€ - 150€
  Rolluiken 140€ - 490€ 1 - 3 meter 100€ - 200€
  Markiezen 400€ - 750€ 1 - 5 meter  80€ - 150€

  Wil je meer weten over wat zonwering kost en welke past bij jouw woning? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend binnen één minuut je offertes aan.

  Meest gestelde vragen over zonwering


  Zonwering is de naam voor allerlei beschermingen aan je woning die zonlicht en warmte tegengaan. Met zonwering is het aan jou de keuze hoe je het gebruikt.

  Er hangen aan zonwering een hoop voordelen. Zo bepaal je zelf hoeveel schaduw of zon je wilt zien.  Het verduistert de kamer, wat zorgt voor een betere nachtrust. Verder schrikt zonwering inbrekers af omdat sommige zonweringen lastig open te breken zijn. Ook creëert zonwering een extra uitstraling en dit komt jouw woning ten goede.

  Nee, het plaatsen van zonwering is vergunningsvrij. Lees hier meer informatie over de voorwaarden van vergunningen.

  Omdat er veel soorten en maten zijn in zonwering is het lastig om je een precieze prijs te geven. Wel is hieronder in de tabel een indicatie van de prijzen te lezen.

  Soort
  buitenzonwering
  Gem. prijzen
  per zonwering
  Breedte Gem.
  montagekosten
  Uitvalscherm 170€ - 690€ 1 - 4 meter 170€ - 250€
  Knikarmscherm 640€ - 1950€ 2 - 10 meter 200€ - 300€
  Screens 150€ - 270€ 1 - 3 meter 100€ - 150€
  Rolluiken 140€ - 490€ 1 - 3 meter 100€ - 200€
  Markiezen 400€ - 750€ 1 - 5 meter  80€ - 150€

  Wij snappen dat het lastig is om te beslissen welke zonwering het beste bij jou past. Verschillende zonweringen brengen voordelen met zich mee. Daarom hebben wij hieronder in de tabel een vergelijking van de zonweringen gemaakt, om je keuze makkelijker te maken.  Uitvalscherm
  Knikarmscherm Screens Markiezen Rolluiken
  Uitstraling ++ + + ++ +
  Privacy + - ++ + ++
  Inbraakpreventie - - + - ++
  Isolering - - + - ++
  Zonsverduistering binnen + + ++ ++ ++
  Zonsverduistering buiten + ++ + + -

  Wij willen jou graag in contact brengen met de beste specialisten op het gebied van zonwering. Vraag nu de gratis offertes aan en vind de specialist bij jou in de buurt. Deze zal jou gratis en vrijblijvend advies en informatie verschaffen.

  Van plan om zonwering te nemen en wil je graag meer informatie? Vraag dan hier binnen één minuut de gratis offertes aan!

  Eerder bekeken pagina's