Vraag direct offertes aan
Vraag direct offertes aan
  • Vul het korte formulier in
  • De vakman belt voor een vrijblijvende (online) afspraak
  • Kies de beste vakman
  • Geniet van je vernieuwde woning
Offertes aanvragen
1719

Brandalarm 
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend brandalarm offertes
Ontdek wat een brandalarm voor jou kan betekenen
Waarschuwt op tijd bij brand
Kan in connectie staan met hulpdiensten
Kan veel schade voorkomen

Je huis beveiligen met een brandalarm

Een brandveilige woning is hartstikke belangrijk. Wist je bijvoorbeeld dat er in ons land elk jaar wel tienduizend branden plaatsvinden die zorgen voor veel doden, brandwonden en materiële schade? Zorg daarom dat je een brandalarm in jouw woning of kantoor hebt om je veiligheid te verhogen. Ben je op zoek naar een goed brandalarm? Dan ben je hier op de juiste plek, want onze alarmspecialisten helpen je graag verder.

Wat doet een brandalarm

Een brandalarm waarschuwt je op tijd bij brandgevaar. Het brandalarm kan alarm slaan bij een hoge temperatuur of bij een rookmelding. Dit maakt jouw huis dus een stuk veiliger. Een brandalarm kan op meerdere manieren alarm slaan. Zo kan een brandalarm geluid maken als hij een brand detecteert, maar je kan ook voor een systeem kiezen dat een contactpersoon of de hulpdiensten inschakelt.

Kosten van een brandalarm

De kosten van een brandalarm kunnen sterk uiteen lopen. Als je een bestaand alarmsysteem hebt dan kunnen daar losse componenten op worden aangesloten. Voor 100-150 euro is jouw huis dan brandveilig. Als er in je huis nog geen alarm aanwezig is, dan is het handig om een specialist langs te laten komen, om je een prijsindicatie te geven.

Soorten brandalarm

Tegenwoordig zijn er twee soorten brandalarmen die het meest gebruikt worden. Beide hebben zijn eigen voordelen en zijn in andere gevallen de beste keuze. Wanneer welk type brandalarm de beste keuze is lees je hieronder.

Optische rookmelder

Een optische rookmelder is het type brandalarm dat tegenwoordig het meest wordt gebruikt. Binnenin de optische rookmelder wordt een kleine lichtbundel uitgezonden, die wordt opgevangen door een lichtgevoelige cel. Als er rook is in een ruimte wordt de lichtbundel onderbroken waardoor de cel geen licht meer detecteert. Als dit het geval is dan slaat de melder alarm. Een optische rookmelder werkt snel en is betrouwbaar. Om deze reden is het in nieuwbouwwoningen tegenwoordig zelfs verplicht om een optische rookmelder te plaatsen.

Thermische brandmelder

Een thermische brandmelder, oftewel een hittemelder, slaat geen alarm bij rook maar bij een hoge temperatuur of bij een opmerkelijke temperatuurstijging. Dit type brandalarm reageert later dan een optische melder, maar heeft minder last van loos alarm. Thermische brandmelders zijn in bepaalde ruimtes betrouwbaarder dan optische rookmelders, zoals in de keuken, de badkamer of in stoffige ruimtes. De meeste thermische brandmelders slaan alarm bij een temperatuur van 58 graden, maar er zijn ook melders die alarm slaan bij een groot temperatuurverschil. 

Vergelijk brandalarm offertes

Wil jij je huis veiliger maken? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je tot 40% op je factuur.

  • 1
  • 2
  • 3

Adresgegevens

Doorgaan

Opdrachtomschrijving

Vorige Doorgaan

Contactgegevens

Het lijkt erop dat je telefoonnummer niet correct is ingevuld. De vakmannen nemen graag telefonisch contact op om je een offerte op maat te kunnen leveren. Vul een juist telefoonnummer in om goede offertes te ontvangen.
Door vrijblijvend offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruikersvoorwaarden en privacy statement
Vorige

Veelgestelde vragen over brandalarmen

Advies van Ari

Aanbevolen voor je woning

Met deze maatregelen kun je je woning mogelijk nog meer verbeteren

...