Ventilatiesysteem  
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend offertes
Ontdek wat een ventilatiesysteem voor je kan betekenen
  • Zorg voor goede luchtkwaliteit
  • Verlaag je energiefactuur
  • Voorkom vochtproblemen
1067

Zorg voor een gezonde leefomgeving met een ventilatiesysteem

Een ventilatiesysteem zorgt ervoor dat je frisse lucht in je woning hebt. Veel Vlamingen onderschatten het belang van ventileren en denken dat een raam of deur opzetten al genoeg is. De voordelen die een ventilatiesysteem met zich meebrengt, zorgen er echter voor dat je je woning echt gezond houdt.

Vochtbestrijding voordelen

Voordelen van een ventilatiesysteem

Een goed ventilatiesysteem biedt veel voordelen voor je woning en gezondheid. Zo zorgt een ventilatiesysteem voor een goede luchtkwaliteit, verlaagt het je energiefactuur en voorkomt het vochtproblemen.

Als een ruimte niet goed wordt geventileerd, dan wordt het vochtig en muf. Dit zijn ideale leefomstandigheden voor schimmels en dit wil je natuurlijk voorkomen! Zeker nu veel woningen goed zijn geïsoleerd, moet er ook goed geventileerd worden.

Vanaf 2006 is het zelfs bij renovaties en nieuwbouwwoningen in Vlaanderen verplicht om een ventilatiesysteem te installeren. Maar naast dat het verplicht is, biedt een ventilatiesysteem ook veel voordelen met zich mee!

Kosten vochtbestrijding

Kosten van een ventilatiesysteem

De kosten van een ventilatiesysteem zijn afhankelijk van het type ventilatiesysteem dat je kiest, de grootte van je woning en hoe lastig het is om het systeem te plaatsen. Er wordt onderscheidt gemaakt tussen een centraal en een decentraal ventilatiesysteem. In onderstaand schema kun je een indicatie vinden van de prijzen, inclusief plaatsing.

Soort ventilatiesysteem Gemiddelde prijs (incl. plaatsing)
Decentraal ventilatiesysteem 150€ - 800€
Centraal ventilatiesysteem 3.000€ - 7.000€
Reinigen ventilatiesysteem 200€ - 250€
Werking vochtbestrijding

Werking ventilatiesysteem

Bij een decentraal ventilatiesysteem wordt er vanuit een buis in de gevel verse lucht in de ruimte geblazen en wordt vervuilde lucht afgevoerd. Elke ruimte heeft hiervoor zijn eigen systeem nodig.

Een centraal ventilatiesysteem werkt aan de hand van ventilatiekanalen, wat ervoor zorgt dat meerdere ruimtes tegelijkertijd geventileerd kunnen worden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende systemen, onder te verdelen in A, B, C en D. Echter bieden systeem C & D de meeste voordelen en worden deze het vaakst gekozen.

Bij het aanvragen van offertes zullen de specialisten je situatie bekijken om te bepalen welk type ventilatiesysteem heb beste bij je woning en wensen aansluit.

Soorten ventilatiesystemen

Er zijn verschillende soorten ventilatiesystemen, met elk zijn eigen voordelen. De twee meest voorkomende ventilatiesystemen zijn een centraal- en decentraal ventilatiesysteem. Daarnaast kun je ook je ventilatiesysteem laten reinigen.

Centraal ventilatiesysteem

Een centraal ventilatiesysteem zorgt ervoor dat er vanuit één centrale ventilatie-unit, meerdere ruimtes geventileerd worden. Bij een centraal ventilatiesysteem moeten er ventilatiekanalen geplaatst worden voor de verbinding naar de verschillende ruimtes.

Decentraal ventilatiesysteem

Bij een decentraal ventilatiesysteem wordt de ventilatie per ruimte los gereguleerd, vandaar dat dit ook wel lokale ventilatie of kamerventilatie genoemd wordt. Hiervoor wordt vaak gekozen wanneer het niet mogelijk is om ventilatiekanalen te plaatsen.

Ventilatiesysteem reinigen

Wanneer een ventilatiesysteem goed onderhouden wordt, dan zal dit de levensduur van het systeem verlengen en zorgen voor een goede werking. Gemiddeld heeft een ventilatiesysteem elke 3 tot 5 jaar een reiniging nodig.

Reviews van klanten

Manuel uit Brugge
"Onze problemen moesten snel verholpen worden, dus gelukkig kreeg ik snel reactie van bedrijven. "

Franciska uit Mechelen
"Snel offertes ontvangen. Met meerdere bedrijven contact gehad en snel een keuze gemaakt."

Barthelomeus uit Blankenberge
"Specialisten hadden veel kennis. Solvari is een aanrader."

Vergelijk offertes voor een ventilatiesysteem

Wil je een nieuw ventilatiesysteem laten plaatsen of wil je je ventilatiesysteem laten reinigen? Vraag gratis en vrijblijvend ventilatiesysteem offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op je factuur.

Waarom offertes via Solvari vergelijken?

 Je ontvangt gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes

 Beoordeel op punten die je belangrijk vindt

 Kies voor de specialist met het beste aanbod

 Bespaar tijd en moeite vanuit huis

Vraag offertes aan:

Veelgestelde vragen over ventilatiesystemen

De kosten van een ventilatiesysteem zijn afhankelijk van het type ventilatiesysteem dat je kiest, de grootte van je woning en hoe lastig het is om het systeem te plaatsen. Een centraal ventilatiesysteem kost tussen de 3.000€ en 7.000€, afhankelijk van het type dat je kiest. Een decentraal ventilatiesysteem kost tussen de 150€ en 800€. Wij raden altijd aan om offertes te vergelijken, zo kan je kiezen voor de beste deal.
Dit is geheel afhankelijk van je woning, wensen en budget. Het vergelijken van offertes zal je helpen bij het maken van een keuze, aangezien specialisten precies kunnen vertellen wat voor jou de beste optie is.
De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar bij het kiezen van een offerte is raadzaam om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten hier voor je op een rijtje gezet

Eerder bekeken pagina's