Betonstuc mortex

Mortex bestaat uit een mengsel van kalk, cement en toeslagstoffen. Een mortex gietvloer kun je qua uitstraling vergelijken met betoncire of tadelakt. Deze waterdichte betonstuc is perfect om wanden en vloeren een betonlook te geven. 

Vergelijk offertes

1542

Voordelen betonstuc mortex

Betonstuc mortex biedt heel wat voordelen. Een overzicht van de belangrijkste redenen om een groendak te installeren:

Naadloze afwerking

Een mortex gietvloer is meteen na het aanbrengen strak en waterdicht. Daardoor is dit product dus ook geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes, zoals keukens en badkamers.

Hardheid

De hardheid van mortex is te vergelijken met die van natuursteen. Het materiaal is dus vrij hard en stevig, waardoor je vloer een intensief gebruik aankan.

Vele mogelijkheden

Een mortex vloer kan je makkelijk op bestaande vloeren laten plaatsen. Mortex is ook mogelijk op wanden en meubels waardoor allerlei esthetisch interessante combinaties mogelijk zijn

Betonlook

Voor velen is de exclusieve betonlook van een mortex vloer een belangrijk voordeel. De vloer geeft de ruimte een erg moderne uitstraling.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Hoeveel kost mortex betonstuc?

Een mortex vloer gieten is een arbeidsintensieve klus. Voor het laten leggen van een mortex vloer mag je rekenen op een kostprijs van € 75 tot 125 per m² (incl. plaatsing, excl. btw). In deze prijs zijn nog geen voorbereidende werken bijgeteld. Je ondergrond egaliseren is namelijk nog een belangrijke eerste stap. Bij het gieten van een gietvloer komt dus heel wat kijken. Bereid je goed voor en vergelijk meerdere voorstellen van bedrijven. Zo kies je de beste prijs voor jouw situatie. 

Veelgestelde vragen over betonstuc mortex

  • Een mortex betonvloer kan je makkelijk op bestaande ondergronden plaatsen en het uitbreken van de vloer is door de dunne vloeropbouw meestal niet nodig. Zo krijg je op een eenvoudige manier een nieuwe look voor je vloer. 

Het is belangrijk om een mortex vloer grondig te onderhouden. Om lange tijd van betonstuc te kunnen genieten, kan je de vloer met een neutrale allesreiniger regelmatig reinigen. Het is ook aangewezen om je vloer ongeveer om de 5 maanden te onderhouden met een geschikte wax of olie. Deze middelen vullen de poriën in de vloer goed op, waardoor vuil en vet niet langer in de vloer kunnen dringen. Let ook op met je meubels en andere zaken om strepen op de vloer te voorkomen. Zure vloeistoffen vermijd je beter ook.

Een mortex vloer is relatief duur. Bovendien is het aanbrengen en afwerken van de vloer ook vrij arbeidsintensief. Je hebt goedkopere alternatieven met dezelfde look. Vergelijk de verschillende producten en prijzen goed vooraleer je jouw vloer laat installeren.

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor betonstuc mortex