Sloten

Sloten zijn van essentieel belang om je huis te beveiligen. Goede, kwalitatieve sloten verlagen de kans op inbraak aanzienlijk. Er zijn verschillende soorten mogelijk om je waardevolle eigendommen te beschermen tegen diefstal.

Vergelijk offertes

1722

Wanneer kiezen voor nieuwe sloten?

Goede sloten zijn van essentieel belang voor de veiligheid van je waardevolle eigendommen. Maar soms is het noodzakelijk om je huidige sloten te vervangen. In welke scenario's is dat een aangewezen oplossing? Vervang je sloten...

Wegens slijtage

Na jarenlang intensief en/of foutief gebruik van de sleutel slijt het binnenwerk van je sloten. Daardoor is je deur of raam soms makkelijker en sneller te manipuleren door ongewenste bezoekers.

Na inbraak

Was je woning onlangs het doelwit van inbraak of vandalisme? Dan rest je geen andere keuze dan nieuwe sloten plaatsen. Onderzoek waar het fout ging en kies stevige veiligheidssloten om nieuwe inbraakpogingen te vermijden.

Na verhuizing

Kocht je net een bestaande woning? Dan is het de moeite waard om de kwaliteit van het huidige hang- en sluitwerk onder de loep te nemen en eventueel nieuwe sloten te plaatsen met een betere kwaliteit (SKG keurmerk). 

Bij nieuwbouwwoningen

Ook al lijkt het misschien absurd, soms is het ook aangewezen om de sloten van nieuwbouwwoningen te vervangen. Je weet namelijk niet welke aannemers allemaal nog zouden kunnen beschikken over een sleutel.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Snel in contact met professionals

Na het invullen van waar ik naar op zoek was en een paar persoonlijke gegevens (naam, tel. enz.) kreeg ik vrijwel direct (dag later) al een aantal telefoontjes van professionele bedrijven voor een adviesgesprek op locatie. Het werkt dus uitstekend.

Verificatie contactgegevens uit Amsterdam zocht naar professionals en koos voor Solvari

Snel contact prettig gesprek

Er werd snel contact opgenomen en afspraak werd snel gemaakt. Prettig gesprek en werd goed uitgelegd wat ging gebeuren. Offerte was duidelijk en werd niet op aangedrongen om snel een beslissing te nemen.

Math Borghans uit Utrecht zocht naar professionals en koos voor Solvari

Sloten vervangen: kosten

De prijs van sloten vervangen is wisselend. Er zijn verschillende soorten sloten, die allemaal een andere prijs hebben. Een richtprijs voor sloten vervangen is € 100 - 350 (excl. btw, incl. plaatsing).

Type slot Gemiddelde kosten (excl. btw, incl. plaatsing)
Cilinderslot € 100 à 175
Penslot € 120 à 150
Slot met meerpuntsluiting € 175 à 350

Veelgestelde vragen over sloten vervangen

Door het wisselvallige weer ontstaat er na een tijdje corrosie op je sloten. Om je sloten soepel te houden, gebruik je regelmatig smeerolie. Het juiste gebruik van deze olie is van essentieel belang. Je kan ook een slotenmaker vragen om het beste onderhoudsadvies. 

SKG-sloten of PKVW-sloten zijn bewezen effectief tegen inbraak. Een slotenmaker vertelt je hier graag meer over.

Dat ligt aan de sloten die je hebt. Een ketting- of hangslot kan je kopen in de bouwmarkt. Maar als het gaat om een slot van je huis of schuur, laat je deze het beste vervangen door een vakspecialist. De sloten zijn dan vaak iets duurder, maar ook veel beter bestand tegen inbraak. 

Waarom kiezen voor Solvari?

6.000+ vakspecialisten
100.000+ uitgevoerde projecten
15 jaar marktleider in de Benelux

Ontvang offertes voor sloten