Met pleisterwerk geniet je jaren van je woning

1753

Geef je woning de uitstraling die het verdient

Heb je een nieuwe muur laten plaatsen of wil je je bestaande muren op een mooie manier afwerken? Met pleisterwerk maak je je muren en plafond weer helemaal egaal. Je woning krijgt meteen een opknapbeurt en hele nieuwe uitstraling.


Uitstraling

Pleisterwerk is de woontrend van dit moment om je woning een frisse uitstraling te geven. Dit komt door de mooie gladde afwerking, waardoor je woning weer een moderne uitstraling krijgt.



Waarde van je woning stijgt

Het onderhouden van je woning is noodzakelijk om de waarde te behouden. Door te kiezen voor pleisterwerk in je woning verbeter je niet alleen de uitstraling, maar stijgt ook de waarde van je woning.

Isolatie

Door het aanbrengen van pleisterwerk verhoog je ook meteen de isolering van je woning, dit komt doordat het bestaande scheurtjes dicht in de muur. Het hele jaar door heeft je woning een aangenamere temperatuur.

Enthousiast geworden van deze voordelen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Soorten pleisterwerk

Er zijn verschillende soorten pleisterwerk. Welke manieren er zijn en welke bij jouw woning past, lees je hieronder.



Spachtelputz

Dit pleisterwerk zorgt voor een stevige laag met een korrelstructuur. Het is aan jou de keuze in welke korreldikte je de wand of plafond laat pleisteren. Het voordeel van de korrelstructuur is dat je beschadigingen minder snel ziet.



Spackspuiten

Bij spackspuiten brengt de stukadoor een pleisterlaag onder hoge druk aan op de muur of plafond. Er zijn twee lagen van spackspuiten: de meslaag die het egaal maakt en de afkorrellaag. Deze bepaalt de afwerking en structuur.



Sausklaar stucwerk

Sausklaar is een glad stucwerk, als het stucwerk is gedroogd is het perfect om de muren te sauzen met verf. Zo zien je muren en plafond er weer strak uit. Dit komt omdat bij sausklaar stucwerk de muren volledig egaal zijn.



Schuurwerk

Schuurwerk zorgt voor cirkelvormen met een uniek effect. Zo zorgt de stukadoor voor een compleet ander uiterlijk van de ruimte. Het schuren zorgt voor een goede weerstand tegen vocht. Deze methode is dus ideaal voor bijvoorbeeld de badkamer.

Wat kost pleisterwerk

De kosten voor pleisterwerk verschillen flink, zo hangt het af van welke dienst geleverd is. De ene vorm van pleisterwerk is ook weer goedkoper dan de ander.Stukadoors mogen zelf hun prijzen bepalen, dus een exacte prijs voor pleisterwerk hebben we niet. Wel hebben we hieronder een indicatie van de prijzen per soort.

Soort pleisterwerk Prijsindicatie per m2
Spackspuiten Vanaf 9€ per m2
Spachtelputz Vanaf 12€ per m2
Sausklaar Vanaf 14€ per m2
Schuurwerk Vanaf 15€ per m2

Zou je meer informatie willen ontvangen over pleisterwerk? Vraag hier binnen een minuut gemakkelijk je gratis offertes aan.

Nieuwe wandjes laten plaatsen en afwerken

Heb je een kamer die veel te ruim is? Wil je deze functioneler benutten en er twee kamers van maken? Dan kan dat met gyprocwerken. De specialisten plaatsten met gemak een tussenwand. Zo heb jij in no-time een extra kamer in je huis.

Gyproc is een super licht plaatmateriaal. Een gyproc wand past daarom in elke kamer. Gyproc platen komen in verschillende soorten en materialen. Er zijn met gyproc veel mogelijkheden bijvoorbeeld snel een muur plaatsen, muur af laten werken, plafond verlagen of een kamer in tweeën verdelen.



Kosten gyproc

Je wilt gyproc platen laten plaatsen, maar wilt graag de prijs weten. De prijs van gyproc hangt af van verschillende factoren. Wat voor materiaal wil je? Hoe groot is het oppervlakte? Wat is het tarief van de specialist? Voor de meest voorkomende werkzaamheden hebben we een prijsindicatie voor je opgesteld. Deze zijn hieronder te vinden.

Soort werkzaamheid Prijs per m2
Plafond 55€ tot 70€ m2
Voorzetwand 25€ tot 30€ m2
Scheidingswand 40€ tot 45€ m2
Dubbele scheidingswand 55€ tot 60€ m2
Afwerken 15€ tot 30€ m2

Soorten gyproc

Gyproc platen hebben over het algemeen een breedte van 120 centimeter en een hoogte van 240 centimeter, het is wel mogelijk om grotere maten te kopen. Hieronder lichten we toe welke soorten gyproc platen er zijn

Waterbestendige gyproc platen

Deze platen zijn geïmpregneerd met waterdichte materialen, maar zijn wel zeer ademend. Dit materiaal kiezen de specialisten vaak voor ruimtes waar veel water te pas komt, zoals de keuken en badkamer

Damp bestendige gyproc platen

Deze platen hebben meer brandwerendheid dan de standaard gyproc platen. Dit materiaal bevat een niet-brandbare kern, daarom is de gyproc plaat vooral toepasbaar in garages, gangen en trappenhuizen.

Geluiddempende gyproc platen

De geluiddempende platen houden het geluid een stuk beter tegen dan de standaard gyproc platen. Hierdoor raden de specialisten dit materiaal aan voor plafonds en wanden in  bijvoorbeeld appartementen.

Milieuvriendelijke gyproc platen

Voor dit materiaal is het meest gekozen als wand- en plafond materiaal. deze gyproc plaat bestaat uit samengeperste gipspleister. Sommige van deze platen hebben meer werkingen zoals vochtbestendigheid en damp bestendigheid.

Ontvang een renovatiepremie met pleisterwerk

De Vlaamse overheid verstrekt een renovatiepremie bij verschillende soorten werken aan je woning. Deze soorten zijn te verdelen in 4 categorieën. Per categorie moet je minimaal 2.500€ aan facturen voorleggen. Je komt in aanmerking voor een premie bij bepleistering van gevelbekleding, muren en plafond, muren en plafond van sanitaire ruimtes. Lees hier alles wat je wilt weten over de Vlaamse renovatiepremie.  

Vind vrijblijvend een vakman in jouw regio

Meest gestelde vragen over pleisterwerk

Pleisterwerk is een dunne laag bestaande uit een combinatie van cement, gips en zand. Pleisterwerk is perfect voor op de muur of het plafond en heeft een gladde of korrelige afwerking.

Het doel van het pleisteren is om muren en plafonds vlak te maken, zodat ze later klaar zijn voor behang of sauzen. Daarnaast heeft pleisterwerk ook voordelen. Het geeft je woning een mooie moderne uitstraling, waardoor de waarde van je woning stijgt. Daarnaast isoleert en beschermt het je woning.

Ben je toe aan een nieuwe uitstraling van je woning? Pleisterwerk is ideaal om je woning op een gladde en moderne manier af te werken. Daarnaast verhelpt het scheurtjes en gaatjes in de muur.

De kosten lopen erg uiteen door verschillende factoren. Daarom is een precieze opgave lastig te geven. Wel hebben we een indicatie van de prijzen per soort pleisterwerk. Die lees je hieronder.

Soort pleisterwerk Prijsindicatie per m2
Spackspuiten Vanaf 9€ per m2
Spachtelputz Vanaf 12€ per m2
Sausklaar Vanaf 14€ per m2
Schuurwerk Vanaf 15€ per m2

Welke soort het beste voor jou is, is lastig te zeggen. Dit ligt eraan wat jij wilt. Zo is sausklaar pleisterwerk ideaal als je van plan bent je muren te verven. Spachtelputz is vooral handig voor de buitengevel, het zit er snel op en is in elke kleur beschikbaar. Als er sprake is van een budget is spackspuiten interessant, deze vorm is erg goedkoop. Voor een uniek patroon is schuurwerk een prima keuze.

Wij willen jou graag in contact brengen met de beste specialisten op het gebied van pleisterwerk. Vraag nu je gratis offertes aan en vind de specialist bij jou in de buurt. Deze verschaft jou gratis en vrijblijvend advies en informatie.

Eerder bekeken pagina's