Solvari Homeview-Pro woningscan

Een grondige check-up van uw woning

De woningscan van Homeview-Pro is exclusief aan te vragen via Solvari. Laat de scan vóór de aankoop van een woning of renovatie uitvoeren, zodat u nooit voor vervelende verrassingen komt te staan.

Woningscan aanvragen

Wat is een woningscan?

Een woningscan is een onafhankelijke doorlichting van uw (aanstaande) woning. Met geijkte onderzoekstoestellen wordt het onzichtbare visueel naar boven gebracht. Ook worden de afmetingen van de woning  opgenomen. Deze metingen zijn 100% accuraat.

Tijdens de scan kan o.a. worden vastgesteld waar energieverlies plaatsvindt en hoe de woning beter kan worden geïsoleerd. Ook koude bruggen, vochtproblemen en schimmelvorming kunnen in kaart worden gebracht. Deze zaken zijn doorgaans met het blote oog niet zichtbaar, maar komen bij de woningscan wel aan het licht.

Wat kan u verwachten?

Na afloop van de scan weet u precies in welke staat uw (aanstaande) woning zich bevindt. 

  • Grondige woning check-up (ca. 2 uur)
  • Ontegensprekelijk advies gebaseerd op feiten
  • Nauwkeurige kostenraming van verbeterpunten
  • Uw woning kent geen geheimen meer!

De Homeview Pro woningscan kost u eenmalig €375,-. U betaalt achteraf.

» Direct aanvragen

Voordelen van een woningscan

Ontegensprekelijk advies

Het Homeview-Pro team verzorgt haarfijne metingen die 100% uitsluitsel bieden over de staat van uw (toekomstige) woning. Geen gokwerk, maar wetenschappelijk onderbouwde adviezen. Uw woning heeft voor u geen geheimen meer!

Weg met onzekerheid

Wanneer u een huis koopt, ontvangt u het EPC van de woning dat zich focust op energieopbrengst en -verlies. De woningscan vertelt u meer over de staat van uw (aanstaande) woning, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Heldere vervolgstappen

Na de scan wordt u geadviseerd over eventuele vervolgstappen en de bijbehorende kostenraming. Is het slimmer eerst uw dak te isoleren of is de meeste winst te behalen met nieuwe ramen? De experts denken met u mee, rekening houdend met uw wensen en budget.

De Homeview-Pro woningscan is exclusief aan te vragen via Solvari!
Kies voor een grondige check-up van uw (toekomstige) woning tegen een betaalbare prijs.

Woningscan aanvragen

Hoe gaat Homeview-Pro te werk?

Een woningscan vindt plaats in en om de woning. Tijdens de scan loopt u met een expert van Homeview-Pro door het huis. Met gebruik van geothermische meetinstrumenten kan de woning zeer nauwkeurig in kaart worden gebracht. U wordt hier actief betrokken bij zodat u met eigen ogen kan waarnemen waar eventuele gebreken te zien zijn. Ook worden de afmetingen van de woning opgenomen. Deze metingen zijn 100% accuraat.

De expert gaat met u in gesprek om uw woonsituatie bespreken. Deze informatie helpt Homeview bij het bieden van een onafhankelijk advies dat aansluit bij uw wensen en budget. 

Gedaan met het giswerk!

Alle data wordt verzameld met gebruik van geijkte onderzoekstoestellen. De data wordt na afloop van de meting geladen in een softwaresysteem. 

Op basis van de uitkomst van de woningscan ontvangt u een ontegensprekelijk adviesrapport, gebaseerd op wetenschappelijke feiten. U ontvangt het digitaal sluitstuk in uw mailbox, zodat u de informatie altijd voorhanden heeft en gemakkelijk kan doorsturen voor een offerte- of financieringsaanvraag.

Download voorbeeldadvies

Woningscan ervaringen

Solvari Homeview-Pro woningscan uitgevoerd op 23 september 2020 te Nijlen.

Kirsten: "Voorafgaand aan de scan wist ik niet goed wat ik kon verwachten. Ik dacht aan een soort röntgenscan van mijn woning, maar het bleek veel meer te zijn dan dat. Ik weet nu precies wat de staat van mijn woning is, zowel van het skelet, de muren en het dak. Op dit advies kan ik voortbouwen en mijn woning verder verbeteren en energiezuiniger maken.

Het 1-op-1 gehalte van de scan heb ik als erg aangenaam ervaren. De expert is zeer deskundig en baseert zich op feiten. Ik vond het ook fijn om duidelijkheid te krijgen over gebreken die ik zelf al had gezien. Zo had ik scheuren in mijn muur waarvan ik de oorzaak niet wist. Tijdens de scan bleken die door vochtproblemen te ontstaan.

Het adviesrapport heb ik al na een paar dagen ontvangen. Het bedrag van €375 is wat mij betreft een kleine investering voor de lange termijn. De aanbevelingen kan ik op dit moment nog niet uit laten voeren, maar dit ben ik in de toekomst wel van plan."

Jouw woningscan aanvragen

Met meer dan 25 jaar ervaring in de bouwsector besloot bouwpatholoog Rudi Haenen om het nieuwe pad van digitalisatie te gaan bewandelen. Samen met zijn zoon Lennert en hun team zorgen ze voor haarfijne 3D-opmetingen die 100% uitsluitsel geven bij elk bouw- of verbouwproject. Geen gokwerk, maar wetenschappelijk onderbouwde adviezen. Homeview-Pro is de exlcusieve samenwerking met Solvari aangegaan om de woningscan in heel Vlaanderen aan te kunnen bieden.

Tijdens de scan worden met geijkte professionele onderzoekstoestellen vaststellingen en metingen gedaan. De volgende punten worden behandeld en verwerkt tot een adviesrapport:

  • Opsporen van warmteverlies waardoor een te hoge energiefactuur ontstaat
  • Waar en hoe kan de woning beter geïsoleerd worden
  • Vochtproblemen en de detectie naar de oorzaak hiervan
  • Vaststellingen van schade door bijvoorbeeld insijpelend water
  • Onderzoek naar mate van ventilatie van de woning en koude bruggen
  • Nauwkeurige meting van de afmetingen van het dak, ramen of zelfs het gehele pand.

In het adviesrapport dat u na de woningscan ontvangt ziet u precies welke maatregelen u het best kan nemen om het Energie Prestatie Certificaat van uw woning zo laag mogelijk te krijgen. Meer over EPC leest u op de website van van de Vlaamse Overheid.

Bij aankoop van een nieuwe woning kan een woningscan u helpen bij het bieden van de juiste prijs en inzicht bieden in de werkelijke waarde van de woning. Aan de hand van visuele beelden van eventuele gebreken inclusief technisch onderbouwde redenen kunt u afbieden op de vooropgestelde verkoopprijs van de woning.

Daarnaast kent de nieuwe woning na de meting voor u geen geheimen meer, waardoor u op een later moment niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Een voorbeeld van een woningscan advies kunt u gratis downloaden. In het adviesstuk vind u voorbeelden van afbeeldingen, afmetingen en conclusies. Dankzij de wetenschappelijk onderbouwde adviezen kunt u met een gerust hart de stap zetten naar een efficiënte investering in een nieuwe woning of renovatie.

Nadat u een ontegensprekelijk advies hebt ontvangen, kunt u investeren in een nieuwe woning of renovatie zonder dat u voor vervelende verrassingen komt te staan. De experts van Homeview-Pro adviseren u graag over de mogelijkheden die aansluiten bij uw budget en woonwensen, inclusief kostenraming. Deze kostenraming is zo precies dat installatiebedrijven deze zo goed als over kunnen nemen. 

Één Homeview-Pro expert komt bij u langs om de woningscan uit te voeren. Deze persoon zal zich uiteraard houden aan de huidige corona-maatregelen en functioneert daarnaast als een luisterend oor die met u meedenkt aan de hand van effectieve bewijzen. 

U betaalt voor de woningscan eenmalig €375,-.  U betaalt dit bedrag achteraf, na volledige afronding van de scan. Voor dit bedrag wordt de scan in uw woning uitgevoerd door een expert van Homeview-Pro gedurende circa 2 uur. Daarnaast ontvangt u een ontegensprekelijk rapport met minimaal 20 beelden. Indien nodig wordt uw woning nauwkeurig opgemeten met speciale meetapparatuur om zo tot een nog completer advies te komen.

Telefonisch advies

Heeft u vragen over de woningscan of wil u liever telefonisch geadviseerd worden? Neemt u gerust contact op met Solvari. Wij staan u graag te woord.

+32 808 64 93

Solvari helpt u verder!

Wanneer u na de woningscan werk wil maken van het verduurzamen van uw woning, dan bent u bij Solvari aan het juiste adres.

Via Solvari vergelijkt u vrijblijvend offertes van deskundige installatiebedrijven bij u in de buurt. We brengen u heel eenvoudig in contact met maximaal 3 vakspecialisten die werkzaam zijn in uw regio om de klus zorgvuldig uit te voeren. Meer dan 1 miljoen consumenten uit België en Nederland gingen u voor!

Eerder bekeken pagina's