“Solvari is voor ons dat extra duwtje in de rug”

Laura
Laura Engels
Tuesday 09 July 2024, Geschatte leestijd 3min

Z8-Water is een waterontharder specialist in Zuid-Holland. Het bedrijf werkt intussen al bijna 2 jaar samen met Solvari. Hoog tijd dus voor een gesprek met Merijn Raaphorst (eindverantwoordelijke verkoop) en Robert van der Leeuw (eindverantwoordelijke marketing). Zij vertellen ons meer over hun groeidoelstellingen, hun uitdagingen en natuurlijk over hun partnerschap met Solvari.

 

Wie is Z8-Water?

Voor het ontstaan van Z8-Water moeten we terug  naar 1999. In dat jaar legde Ron Molle de basis voor zijn bedrijf RonnTech. Hij specialiseerde zich in drinkwater van hoge kwaliteit aan boord van schepen en luxe jachten. In 2021 ging RonnTech over in Z8-Water: een bedrijf gespecialiseerd in hoogwaardige waterontharders voor particulieren en bedrijven. Met meer dan 25 jaar expertise staat Ron nu in voor de opleiding van hun monteurs. 

Als we Merijn en Robert vragen naar de kernwaarden van Z8 Water, zijn ze het meest trots op hun kwalitatieve producten en betrouwbare klantenservice. Hun missie? Mensen blij maken met zacht water. De volgende stap in de ontwikkeling van Z8-Water? Dat is het uitbreiden van hun expertise én hun werkgebied naar andere provincies. De partner voor die groeidoelstellingen vinden ze onder andere in Solvari!   

Merijn en Robert bij Z8 Water
Merijn en Robert bij Z8 Water

 

Nieuw klantsegment aansnijden

Grondlegger Ron Molle deed vroeger al een beroep op Solvari. Door zijn positieve ervaringen was samenwerken met Solvari ook voor Merijn en Robert een voor de hand liggende keuze. “Ron heeft altijd een vast werkgebied gehad,” vertelt Merijn. “Daardoor behouden we lokaal onze naamsbekendheid en blijft het mogelijk om een vlotte service in de hele regio te bieden.”  

Met de hulp van Solvari willen wij voornamelijk ons werkgebied uitbreiden,” gaat Merijn verder. “Via het Solvari platform komen andere klanten bij ons terecht dan we gewoon zijn. Er is een verschil tussen nieuwe klanten die rechtstreeks op ons afstappen door goede referenties en potentiële klanten die nog volop in de vergelijkende fase zitten. Die laatste weten nog niet welke oplossing en bedrijf bij hen past. Dankzij Solvari kunnen we ook dat segment van klanten aansnijden en succesvolle projecten binnenhalen.” Voor Z8-Water is Solvari dus een goede springplank om hun positie in andere provincies te vestigen en te verstevigen.  

 

Garantie op persoonlijke aanpak

Na een rondleiding in het Solvari-hoofdkantoor in Utrecht kreeg het bedrijf enkele maanden de tijd om ons platform te testen. Nu is Z8-Water een Pro Partner bij Solvari. “We zijn erg te spreken over de gerichte en persoonlijke aanpak van Solvari, onder meer wat betreft het oplossen van problemen,” vertelt Robert. “Zo voerden we in samenspraak verbeteringen door in de vraagstelling in de Solvari-offerteformulieren voor waterontharders. Dat is belangrijk voor Z8-Water, maar ook voor de klanten. Hoe meer informatie zij geven bij de aanvraag, hoe beter wij ons advies en onze service daarop afstemmen.”  

Niet alleen opmerkingen en suggesties behandelt Solvari vlot. Een vakspecialist die met ons een partnerschap aangaat, is verzekerd van een oplossing op maat. Zo koppelden we alle aanvragen van Z8-Water rechtstreeks aan hun interne CRM-systeem. Zo kan Z8-Water zelf alle leads van a tot z verwerken en opvolgen. Daarnaast plaatsten we ook al hun huidige reviews op het Solvari platform. Zo zorgt Solvari voor een continue stroom van nieuwe aanvragen en verzilvert Z8-Water die opdrachten zonder hun voornaamste missie uit het oog te verliezen: een vlotte service en transparante communicatie.   

Ron Molle doet waterhardheidstest bij klant
Ron Molle doet waterhardheidstest bij klant

 

Al meer dan 3.000 offerteaanvragen op 2 jaar tijd

"We werken ondertussen al bijna 2 jaar samen en dat gaat tot nu toe erg goed," zegt Robert. De samenwerking met Solvari werpt zichtbaar vruchten af voor het bedrijf. "Tijdens onze samenwerking ontvingen we al meer dan 3.000 nieuwe aanvragen voor waterontharders. Dit komt neer op zo’n 100 à 150 extra aanvragen per maand, wat resulteert in tientallen extra klanten.”

Of ze Solvari aanraden? “Zolang onze concurrenten nu niet massaal overstappen naar Solvari raad ik een samenwerking zeker aan,” grapt Merijn. “Solvari is voor ons dat extra duwtje in de rug. Het is de ideale manier om een nieuw segment aan klanten aan te snijden zonder de regie als pro volledig uit handen te geven.” 

Met dank aan Merijn en Robert van Z8-Water. Lees hier meer over Z8 Water.