Solvari versterkt marktleiderschap met overname Offerte.nl

Steven
Steven Vervaet
Monday 29 April 2024, Geschatte leestijd 2min

Solvari, het online platform voor verbouw- en verduurzamingsklussen, neemt Offerte.nl over. Met deze zesde overname in drie jaar tijd breidt Solvari zijn marktaandeel in de Benelux verder uit, en verwacht het in 2024 door te groeien naar een totale omzet van 40 miljoen euro.

Offerte.nl koppelt aanvragen van consumenten aan lokale en regionale bedrijven, en is al tien jaar een bekende speler op de Nederlandse markt. Sinds 2021 is het bedrijf ook actief in België en vorig jaar kwam Scandinavië daarbij. Met een ervaren team van veertig medewerkers heeft het een stevige positie opgebouwd in de markt. Door dit platform over te nemen, voegt Solvari dan ook een gerenommeerde sectorgenoot toe aan zijn portfolio. 

“We halen een speler met een goede reputatie aan boord”, zegt Joep Ketelaar, CEO van Solvari. “Solvari en Offerte.nl zijn qua productaanbod en doelgroepen sterk verwant aan elkaar. De samenvoeging van de bedrijven stelt de groep in staat om consumenten en vakspecialisten nog beter van dienst te zijn bij hun verbouw- en verduurzamingsklussen.”

Oscar Knoeff, CEO van Offerte.nl, vult hem aan: “Solvari is het grootste klusplatform van de Benelux; we zijn dan ook zeer verheugd dat we de krachten kunnen bundelen. Ik zie veel synergievoordelen in de Benelux. Daarnaast gelooft Solvari in onze internationale expansiestrategie, en ben ik verheugd dat ze ons in staat willen stellen deze verder uit te voeren. Ik verwacht dat het sterke platform en de financiële slagkracht gaan leiden tot meer groei en een betere klantervaring."

500.000 aanvragen per jaar

De combinatie brengt dagelijks duizenden consumenten in contact met een passende vakspecialist uit een netwerk van meer dan 5.000 bedrijven in Nederland en België. Jaarlijks koppelt het platform ruim 500.000 aanvragers aan geïnteresseerde bedrijven. Deze groei is mede mogelijk gemaakt door eerdere overnames, waaronder die van Buldit, Offrea en Casius.

 

 

Buy-and-buildstrategie

Solvari's groeistrategie wordt ondersteund door Vortex Capital Partners, dat sinds 2018 een meerderheidsbelang in het bedrijf heeft. Mede hierdoor heeft Solvari zijn buy-and-buildstrategie effectief kunnen uitvoeren, wat heeft bijgedragen aan groei en marktleiderschap. Met de recente overname bevestigt Solvari zijn visie en toewijding om die positie als marktleider verder te versterken.

 

Toenemende vraag naar duurzame oplossingen

Naast groei door overnames verwacht Solvari te kunnen profiteren van de toenemende vraag naar de installatie van duurzame oplossingen, zoals warmtepompen, thuisbatterijen en laadpalen. In 2024 wordt de omvang van de residentiële verduurzamingsmarkt in de Benelux geschat op 20 miljard euro. Solvari kijkt niet alleen naar groei binnen de Benelux, maar ook naar aangrenzende markten. De focus ligt de komende jaren op het continu verbeteren van de propositie en verdere internationale expansie.

 

Ook samenwerken met Solvari?

Wil je ook je woning verbouwen of verduurzamen? Start hier en vind via Solvari de beste vakspecialist vinden voor jouw projecten. Wil je als vakspecialist het hele jaar zeker zijn van een volle agenda? Meld je gratis aan en kom snel in contact met potentiële klanten!