Terugverdientijd zonnepanelen

Als je informatie opzoekt over zonnepanelen kom je het begrip ‘terugverdientijd’ vaak tegen. Maar waar staat dit nou precies voor en hoe heb jij hier mee te maken?

Wat houdt ‘terugverdientijd’ in?

Met terugverdientijd wordt de tijd bedoeld voordat je jouw investering in zonnepanelen hebt bespaart. Zonnepanelen aanschaffen is een duurzame investering en brengen kosten met zich mee. Echter bespaar je met zonnepanelen per jaar op je energierekening, waardoor je geld overhoudt aan het eind van het jaar. Doordat je elk jaar bespaart zal je in een aantal jaar de kosten van de aanschaf van je zonnepanelen terug hebben verdiend.

Terugverdientijd indicatie

De terugverdientijd wordt bepaald door wat je jaarlijks bespaart op jouw energiefactuur en het vermogen en de levensduur van je zonnepanelen. Gemiddeld ligt de terugverdientijd van zonnepanelen tussen de 7 en 10 jaar. Een gezin bespaart namelijk met een gemiddeld elektriciteitsverbruik van 4.000 kWh met 18 zonnepanelen gemiddeld tussen de €700 en €900 per jaar. Hierbij is het bijbehorend gemiddelde prosumententarief er al vanaf gehaald. Nadat je de investering hebt terugverdiend kan je per jaar volop gaan besparen!

sparen

Factoren van invloed op terugverdientijd

Er zijn enkele factoren die invloed kunnen hebben op jouw terugverdientijd. Zo speelt het aantal en de ligging van de zonnepanelen die je hebt aangeschaft een rol, de verschillende soorten zonnepanelen maar ook de mate waarin je jouw zonnepanelen reinigt of laat reinigen. Door je zonnepanelen te laten installeren door specialisten op het gebied van zonnepanelen haal je het meest rendement uit je zonnepanelen, waardoor je terugverdientijd zal afnemen.

 Offertes ontvangen? Vul hier je gegevens in.

Vul onderstaand formulier in en ontvang offertes op maat. De bij Solvari aangesloten specialisten bellen je voor het maken van een afspraak. Na de inspectie door de zonnepanelen specialist ontvang je direct een offerte.

  • 1
  • 2
  • 3
+32
+32
Door verder te gaan ga je akkoord met onze algemene voorwaarden

Meer informatie

Deel deze pagina