Kostprijs zonnepanelen

  1. Vergelijk offertes via Solvari
  2. Bespaar tot 40% op je klus
  3. Maak iedere maand kans op €250-kluskorting

Kostprijs zonnepanelen

  1. Vergelijk offertes via Solvari
  2. Bespaar tot 40% op je klus
  3. Maak iedere maand kans op €250-kluskorting

Ontvang gratis offertes

Ruim 3.219.694 mensen gingen je voor!

De afgelopen jaren is de kostprijs van zonnepanelen enorm gedaald. Dankzij technologische verbeteringen en hogere productie zijn zonnepanelen nu relatief goedkoop. Toch kunnen de prijzen van zonnepanelen erg uiteenlopen.

Zonnepanelen prijzen

Investering zonnepanelen

Wat u exact betaalt voor uw zonnepanelen hangt van meerdere factoren af. Zo kijken de specialisten naar welke soort paneel het meeste rendement oplevert voor uw situatie en, in overleg met u, de hoeveelheid zonnepanelen die geplaatst zullen worden. 

Kostprijs zonnepanelen: verschillende types

De uiteindelijke prijs die u betaalt voor uw zonnepanelen valt lastig in te schatten. Het hangt sterk af van de ruimte die u op het dak heeft, uw energiebehoefte, het door u beoogde rendement en marktcondities. Daarom zijn de prijzen die wij hieronder noemen slechts indicatief en bedoeld om onderlinge vergelijking mogelijk te maken.

Type zonnepaneelPrijs

Monokristallijn

vanaf 200 € per paneel

Polykristallijn

vanaf 190 € per paneel

Amorf (dunne film)

goedkoopste optie

  • Monokristallijn - prijzen vanaf 200€ per paneel.

De zonnecellen van een monokristallijnpaneel bestaan uit één kristal. Daarmee zijn ze de beste keus als u maximaal rendement uit uw investering wil trekken. De aanschafprijs van monokristallijnpanelen is het hoogst, maar als u een beperkte ruimte op het dak heeft, dan het aan te raden om deze variant te overwegen.

  • Polykristallijn - prijzen vanaf 190€ per paneel.

In tegenstelling tot monokristallijn bestaan de zonnecellen van een polykristallijnpaneel uit meerdere kristallen. Als u genoeg dakruimte heeft, dan kunt snel u een redelijk hoog rendement behalen, doordat de panelen over het algemeen gunstig geprijsd zijn.

  • Amorf (dunne film) - goedkoopste optie.

Amorfe zonnecellen bevatten geen kristallen, waardoor de platen buigbaar zijn. Ze renderen het minst, maar als u dakruimte in overvloed heeft, dan kunt u het rendement verhogen tot de opbrengst van polykristallijn. Dit kan, afhankelijk van uw omstandigheden en energiebehoefte, een aantrekkelijke optie zijn, omdat amorfe zonnepanelen het goedkoopst zijn.

U kunt ervan uitgaan dat een gemiddelde installatie tussen de 3.000€ en 6.000€ kost.

Zonnepanelen prijzen vergelijken

De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnepaneel, het type dak, de specialist die uw panelen komt plaatsen, het vermogen van de panelen en welke omvormer u kiest.

Wilt u weten wat u precies betaalt voor zonnepanelen op uw dak? Door uw gegevens achter te laten komt u in contact met maximaal vijf bij ons zonnepanelenspecialisten en vergelijk gratis offertes.