1046

Zonnepanelen 
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend offertes

Ontdek wat jij kunt besparen met zonnepanelen

Duurzame energie
Besparing tot 800 € per jaar
Hoog rendement tot wel 5%

Duurzaam energie opwekken met zonnepanelen

Wil je net als veel andere Vlamingen ook besparen op je energiefactuur en streven naar een duurzame wereld? Met zonnepanelen bespaar je direct honderden euro's per jaar. Hier vind je alle informatie over zonnepanelen, waaronder de kosten, terugverdientijd en soorten. Al deze informatie is ook te downloaden als brochure.

voordelen van zonnepanelen

Voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je voordelig jouw eigen duurzame energie op. Hierdoor heb je geen last van de stijgende energieprijzen en draag je een steentje bij aan een beter milieu. Zonnepanelen leveren een hoog gemiddeld rendement op van 5% per jaar. Dit is een stuk hoger dan de rente op je spaarrekening. De verbeterde technologie in moderne panelen zorgt ervoor dat er veel meer energie opgewekt kan worden dan vroeger. Daarnaast is de aanschafprijs enorm gedaald. Dubbel voordeel dus!

Meer informatie over zonnepanelen

kosten van zonnepanelen

Kosten van zonnepanelen

Vlamingen schatten de kostprijzen van zonnepanelen in Vlaanderen 35% te hoog in. Het investeren in zonnepanelen is dus minder prijzig dan men denkt. Wat je exact betaalt hangt van meerdere factoren af. Zo kijken de specialisten naar welke soort paneel het meeste rendement oplevert voor jouw situatie en, in overleg met jou, de hoeveelheid zonnepanelen die geplaatst zullen worden. Je kunt ervan uitgaan dat een gemiddelde installatie tussen de 4.500€ en 8.000€ kost.

Meer informatie over de kosten

Soorten zonnepanelen

Er zijn drie soorten zonnepanelen met elk hun eigen kenmerken. Welke soort het beste bij jou past hangt af van je budget en je wensen. Specialisten kunnen je hier het beste in adviseren.

Monokristallijn zonnepanelen
Monokristallijn

De zonnecellen van een monokristal- lijnpaneel bestaan uit één kristal. Daarmee zijn ze de beste keus als je het maximale rendement uit je investering wilt halen. De aanschafprijs van monokristallijnpanelen is het hoogst, maar als je een beperkte ruimte op het dak heeft, dan is het aan te raden om voor deze variant te kiezen.

Polykristallijn zonnepanelen
Polykristallijn

In tegenstelling tot monokristallijn bestaan de zonnecellen van een polykristallijnpaneel uit meerdere kristallen. Polykristallijn lijken veel op monokristallijn. Als je genoeg dakruimte hebt, dan kun je snel een redelijk hoog rendement behalen, doordat de panelen over het algemeen gunstig geprijsd zijn.

Amorf zonnepanelen
Amorf (dunne cellen)

Amorfe zonnecellen bevatten geen kristallen, waardoor de platen buigbaar zijn. Het rendement van Amorf zonnepanelen ligt echter een stuk lager dan de andere soorten, wat de keuze voor deze soort een stuk minder populair maakt. Voor projecten met een groot oppervlak zou het wellicht interessant kunnen zijn.

Ontvang zonnepanelen offertes

Wil je óók profiteren van lagere energiekosten? Vraag gratis en vrijblijvend zonnepanelen offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je tot 40% op je factuur.

  • 1
  • 2
  • 3

Adresgegevens

Doorgaan

Opdrachtomschrijving

Optioneel
De specialisten nemen vrijblijvend contact op om jouw offerteaanvraag te bespreken.
Vorige Doorgaan

Contactgegevens

Het lijkt erop dat je telefoonnummer niet correct is ingevuld. De vakmannen nemen graag telefonisch contact op om je een offerte op maat te kunnen leveren. Vul een juist telefoonnummer in om goede offertes te ontvangen.
Door verder te gaan ga je akkoord met onze algemene voorwaarden
Vorige

Veelgestelde vragen over zonnepanelen