Zonnepanelen service en reparatie

(227 Reviews)
1847

Als je in zonnepanelen investeert, dan wil je natuurlijk dat ze de hele levensduur het maximale opbrengen. Om dat voor elkaar te krijgen is het nodig de zonnepanelen elke twee jaar technisch te laten controleren. Een specialist kan het technische onderhoud uitvoeren.

Waarom zonnepanelen onderhouden?

Je zonnepanelen zijn zo sterk als de zwakste schakel. Als één van de zonnepanelen minder presteert, dan presteert je hele installatie minder. Juist daarom is het zo belangrijk om de zonnepanelen goed te onderhouden en periodiek te laten controleren. Door je zonnepanelen goed te onderhouden, weet je zeker dat de opbrengst goed blijft.

Meerwaarde onderhoud zonnepanelen

Zie het onderhouden van de zonnepanelen als de keuring van je auto. Je wil zeker weten dat alles goed is en dat je grote(re) problemen en hoge(re) kosten voorkomt. Neem bijvoorbeeld je omvormer, die bestaat uit elektrische componenten. Stof en vuil zorgen voor slechtere koeling van de omvormer, waardoor de temperatuur te hoog oploopt. Dit heeft tot gevolg dat er een lagere opbrengst is en dat de zonnepanelen minder lang meegaan dan je gehoopt had. Vaak kan de specialist bij het onderhoud ook gelijk de zonnepanelen schoonmaken. Wil je álleen je zonnepanelen laten schoonmaken en dus niet laten controleren, dan kan je daar offertes voor aanvragen.

Onderhoud zonnepanelen

Het onderhoud bestaat bijvoorbeeld uit:
• visuele controle
• opsporen van defecten met een thermografische camera
• uitmeten van de zonnepanelen
• onderhoud en reiniging van de omvormers

Na afloop van het onderhoud aan de zonnepanelen ontvang je vaak een rapport waarin de specialist aangeeft in welke staat de zonnepaneleninstallatie zich bevindt. Zo weet je precies op welke opbrengst je bijvoorbeeld het komende jaar mag verwachten!

Ontvang gratis offertes voor het onderhouden van je zonnepanelen

Wil je zeker weten dat jouw zonnepanelen op hun best presteren en dat je omvormer nog in goede staat is? Door hier je gegevens achter te laten, kom je in contact met de beste specialisten in je regio.

Eerder bekeken pagina's