Zonnepanelen schoonmaken

(246 Reviews)
1483

Zonnepanelen schoonmaken is sterk aan te raden voor het hoogste rendement. Als je wil dat je zonnepanelen zo veel mogelijk op blijven leveren, dan zorg je ervoor dat een specialist het vuil van de zonnepanelen regelmatig verwijdert.

Waarom zonnepanelen schoonmaken?

Zonnepanelen schoonmaken, kuisen of reinigen; hoe je het ook wil noemen, het is van groot belang. Je kan niet voorkomen dat zonnepanelen vies worden, maar gelukkig kan je ze wel laten reinigen. Zonnepanelen zijn vatbaar voor invloeden van het weer, stof, bladeren, mos, vogelpoep en meer. Natuurlijk is het zo dat regen kleine vuiltjes wegwast, maar grondige reiniging is toch zeker één keer per twee jaar nodig. Het vuil vormt een doffe laag op de panelen, waardoor je zonnepanelen minder opleveren.

Meerwaarde van zonnepanelen schoonmaken

Door je zonnepanelen regelmatig (in ieder geval elke twee jaar) te laten schoonmaken, ga je voor de maximale opbrengst. Daarnaast kunnen vieze plekken op je zonnepanelen, zoals vogelpoep, geen zonne-energie meer opvangen. Goede zonnecellen proberen dit op te vangen en dat kan zorgen voor oververhitting. Dit kan zorgen voor blijvende schade aan je zonnepanelen!

Zonnepanelen laten schoonmaken door een specialist

Je kan je zonnepanelen zelf schoonmaken, als je dak goed bereikbaar is en je het aandurft. Toch raden we je aan je zonnepanelen door een specialist te laten reinigen, omdat de specialist precies weet welke middelen gebruikt moeten worden. Door zonnepanelen te laten kuisen door een specialist, weet je zeker dat je je panelen niet beschadigt (en daarmee opbrengst verliest), dat ze goed schoongemaakt worden en dat je geen risico loopt van het dak te vallen.

Ontvang gratis offertes voor reinigen van zonnepanelen

Wil je zeker weten dat jouw zonnepanelen het maximale opleveren? Laat ze dan in ieder geval elke twee jaar reinigen door een specialist. Via Solvari kom je in contact met specialisten die dit voor je kunnen doen en die graag gratis en vrijblijvend offertes voor je uitbrengen.

Eerder bekeken pagina's