Zonneboiler

Met een zonneboiler verwarm je sanitair water met zonne-energie. Dat gebeurt aan de hand van zonnecollectoren op je dak die een opgewarmde vloeistof naar een boiler laat stromen. 

Vergelijk offertes

1045

Waarom kiezen voor een zonneboiler?

Een zonneboiler biedt heel wat voordelen. Een overzicht van de belangrijkste redenen om een zonneboiler te installeren:

Besparen op energiefactuur

Met een zonneboiler kan je flink wat besparen. Daardoor bespaar je tot wel 60% op je energiefactuur voor warm water. Zo verdien je je investering terug op zo'n 8 à 20 jaar tijd. 

Duurzame investering

Een zonneboiler werkt op zonne-energie waardoor je geen fossiele brandstoffen gebruikt. Daardoor ligt de CO2-uitstoot van je woning tot 500 kg lager op jaarbasis. Goed voor het milieu dus!

Weinig onderhoud

Een zonneboiler is een erg onderhoudsvriendelijke installatie. We raden wel aan om ongeveer 1 keer per jaar een algemene technische controle uit te voeren. 

Vele mogelijkheden

Een zonneboiler kan je in bijna elk bestaand verwarmingssysteem integreren. Het maakt dus niet uit of je momenteel verwarmt met gas, stookolie, pellets of elektriciteit.

Zo vind je de beste offertes via Solvari:

Stap 1

Offertes aanvragen

Solvari brengt je in contact met betrouwbare vakspecialisten. Beschrijf je project en dien je aanvraag in. Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Stap 2

Prijzen vergelijken

Wij matchen je aanvraag vervolgens aan de meest geschikte vakspecialisten. Zij bezorgen je een offerte op maat zodat je goed kan vergelijken.

Stap 3

Kies en bespaar

Jij beslist of je al dan niet ingaat op een van de voorstellen. Kies het bedrijf dat jouw project realiseert zoals jij wil, tegen de beste prijs en voorwaarden.

Ervaringen van échte mensen

Hoe hebben anderen de uitvoering van hun projecten ervaren?

Snel in contact met professionals

Na het invullen van waar ik naar op zoek was en een paar persoonlijke gegevens (naam, tel. enz.) kreeg ik vrijwel direct (dag later) al een aantal telefoontjes van professionele bedrijven voor een adviesgesprek op locatie. Het werkt dus uitstekend.

Rob Hendriks uit Amsterdam zocht naar professionals en koos voor Solvari

Snel contact prettig gesprek

Er werd snel contact opgenomen en afspraak werd snel gemaakt. Prettig gesprek en werd goed uitgelegd wat ging gebeuren. Offerte was duidelijk en werd niet op aangedrongen om snel een beslissing te nemen.

Math Borghans uit Utrecht zocht naar professionals en koos voor Solvari

Hoeveel kost een zonneboiler?

Een volledige zonneboiler-installatie kost je gemiddeld tussen € 2.500 en 7.000 (excl. btw en incl. plaatsing). Die prijs varieert niet enkel naargelang de soort installatie die je plaatst, maar ook naargelang het volume van het voorraadvat. Bij een groter voorraadvat zijn bovendien ook meer zonnecollectoren nodig. Hoe meer bewoners, hoe meer je moet investeren.

Volume voorraadvat  Gemiddelde prijs (excl. btw en incl. plaatsing)
150 l € 3.500 à 4.500
250 l € 5.000 à 6.000
350 l € 6.500 à 7.500

Veelgestelde vragen over zonneboilers

Zowel zonneboilers als zonnepanelen werken op zonne-energie. Een zonneboiler gebruikt het zonlicht om sanitair water te verwarmen, terwijl zonnepanelen elektriciteit opwekken uit zonlicht. Wat voor soort installatie je nu het best kiest, hangt af van je persoonlijke situatie, voorkeuren en budget. Kies je voor een zonneboiler of zonnepanelen? Of misschien is een combinatie van beide systemen wel de beste optie voor jou! Het is dus een goed idee om alle opties te bekijken en je te laten adviseren door een expert.

In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig voor een zonneboiler. In enkele uitzonderlijke gevallen, zoals wanneer je installatie meer dan 1 meter boven de dakrand van je plat dak komt, is dat wel het geval. Informeer op voorhand bij je eigen gemeente over de regels voor een vergunning voor zonneboilers. Een installateur kan je meestal ook verder helpen.

De meeste woningen zijn zeker geschikt voor een zonneboiler. Belangrijk daarbij is de dakoriëntatie en de stevigheid van je dakconstructie. Ook voor het voorraadvat is er voldoende ruimte nodig, en liefst zo dicht mogelijk bij de collectoren om warmteverlies te vermijden. Daarom bevindt het voorraadvat zich meestal op de zolderruimte. Bekijk zeker goed wat voor jouw situatie de beste mogelijkheden zijn.

    Waarom kiezen voor Solvari?

    6.000+ vakspecialisten
    100.000+ uitgevoerde projecten
    15 jaar marktleider in de Benelux

    Ontvang offertes voor zonneboilers