Terugverdientijd zonneboilers

(11 Reviews)
1045

Als u overweegt een zonneboiler te laten plaatsen, kunnen we ons voorstellen dat u eerst wilt weten hoelang het duurt voordat u de investering hebt terugverdiend. Natuurlijk is het ook goed om te beseffen dat u met een zonneboiler uw steentje bijdraagt aan een beter milieu en dat u energie én geld bespaart.

Het is lastig om zo te zeggen hoelang het precies duurt voordat u de zonneboiler heeft terugverdiend. Dit is namelijk afhankelijk van meerdere factoren: waar is de zonneboiler geplaatst? Uit hoeveel personen bestaat uw huishouden? Hoeveel water verbruikt u met bijvoorbeeld douchen? Gemiddeld is een zonneboiler binnen 4 tot 8 jaar terugverdiend. Wat u daarna bespaart op de energiefactuur is dan pure winst.

Gemiddeld kunt u uitgaan van een besparing van €100 per persoon per jaar. Dankzij de premie die tot wel 50 procent van de aanschafwaarde van een zonneboiler vergoedt (maximaal €2.750) is de terugverdientijd relatief kort.

Wilt u meer weten over de zonneboiler en de terugverdientijd? Door uw gegevens achter te laten komt u gratis en vrijblijvend in contact met maximaal vijf bij ons aangesloten specialisten. Zij brengen graag een offerte op maat uit.

Eerder bekeken pagina's