Soorten zonneboilers

(11 Reviews)
1045

Zonneboiler op het dak

Als u overweegt een zonneboiler te laten plaatsen, is het slim om te bekijken welke mogelijkheden er voor u zijn. Er bestaan verschillende zonneboilers die bestaan uit andere samenstellingen. Ze doen wel allemaal hetzelfde: warm water leveren.

  • Standaard zonneboiler: de collector zit vast aan een buizensysteem dat door een opslagvat loopt. Na het tappen van water wordt het opslagvat aangevuld door de normale waterleiding.
  • Cv-zonneboiler: bijna hetzelfde als een standaard zonneboiler. De cv-zonneboiler heeft een cv-ketel met eigen buizensysteem dat losstaat van het buizensysteem van de collector. Groot voordeel is dat u tegelijkertijd kunt douchen en warm water kunt tappen voor bijvoorbeeld de afwas.
  • Compacte zonneboiler: de collector is tevens het opslagvat.
  • Zonneboilercombi: een groot opslagvat van 250 liter dat ook de centrale verwarming deels kan voeden.
  • Collectieve systemen: dit zijn grotere systemen waar zonneboilers een collectoroppervlak hebben dat groter is dan 6 vierkante meter. Vooral bij flats, zwembaden en sportcomplexen worden de collectieve systemen ingezet.

Wilt u gratis en vrijblijvend in contact komen met bij ons aangesloten specialisten die u kunnen vertellen welke zonneboiler voor uw situatie geschikt is en wat dat kost? Laat dan uw gegevens achter.

Eerder bekeken pagina's