Premie zonneboiler

1045
zonneboiler op het dak

Laat u een zonneboiler plaatsen in een bestaande woning? Dan heeft u wellicht recht op een premie van uw netbeheerder!

Een zonneboiler zorgt ervoor dat u eenvoudig en milieuvriendelijk water kunt verwarmen. U maakt gebruik van gratis zonnewarmte en dit is goed voelbaar in de portemonnee! Voor het plaatsen van een zonneboiler krijgt u dit jaar ook nog een premie. U kunt alleen aanspraak maken op een premie als u een nieuwe zonneboiler laat plaatsen die u gebruikt voor het verwarmen van sanitair warm tapwater, niet voor zwembadverwarming.

De premie bestaat uit €550 per vierkante meter. Het maximale bedrag is 50 procent van de factuur, in cijfers komt dit neer op €2.750.

U kunt de premie aanvragen bij uw netbeheerder. Weet u niet wie uw netbeheerder is? Vraag dit dan gerust na bij uw gemeente. U mag tot 12 maanden na de datum op uw eindfactuur de premie aanvragen. Zorg ervoor dat u de benodigde documenten als de factuur en een attest goed bewaart.

Alle voorwaarden voor de zonneboiler premie op een rijtje

Om de zonneboiler premie te mogen ontvangen moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De installatie van de zonneboiler moet gedaan worden door een aannemer die erkend is. Tevens moet die aannemer een certificaat van bekwaamheid bezitten. U kunt de installatie ook laten keuren door een gecertificeerde keuringsinstantie.
  • De premie is geldig voor zonneboilers die zorgen voor warm tap water of woningverwarming.
  • Uw facturen mogen niet ouder zijn dan een jaar, de facturen moeten de netbeheerder uiterlijk een jaar na de factuurdatum bereikt hebben.
  • Uw woning waarop de zonneboiler geplaatst is, moet op het electriciteitsnet aangesloten zijn om in aanmerking te komen voor de zonneboiler premie.

Let op: vanaf 2019 daalt deze premie naar 375 euro per vierkante meter. Het maximale bedrag wordt dan 40% van de factuur 

Wij helpen u graag bij het vinden van een specialist die erkend is en de benodigde certificaten bezit in uw regio! Vraag de gratis offertes aan en ontdek het.

Eerder bekeken pagina's