Kosten van een waterontharder

1106

De prijs van een waterontharder hangt af van meerdere factoren. Zo zijn waterontharders in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Wat voor waterontharder bij jou past, hangt af van je persoonlijke wensen en verwachtingen.

Professionele waterontharders

De prijs voor een professionele waterontharder start gemiddeld vanaf 1000€.

Mechanische waterontharder

Bij een mechanische waterontharder zitten geen bijkomende verbruikskosten. De mechanische waterontharder werkt op tijd. Wanneer de tijden ingesteld zijn, spoelt de waterontharder de waterleidingen met zout. Door de eenvoudige werking is een mechanische waterontharder ongeveer 20% goedkoper dan een elektrische waterontharder.

Elektronische waterontharder

Bij een elektronische waterontharder zijn verschillende programma’s mogelijk. Met deze programma’s kun je de spoelingen helemaal afstellen op je persoonlijke waterverbruik.

Vind dé specialist voor waterontharders en ontvang gratis offertes.

Waterontharder magneet

Naast professionele waterontharders zijn er ook magneet ontharders. Dit is een budget variant, echter is de werking ervan niet bewezen. Een professionele ontharder is dus aan te raden. Wil je toch gaan voor een magneet? Via onze partner kun je dit eenvoudig bestellen.

Voordelen professionele waterontharder

Het gebruik van een waterontharder kent verschillende voordelen. De voordelen van een professionele waterontharder zijn in de onderstaande tabel toegelicht.

Voordeel
Toelichting
Milieuvriendelijk
Zeep zorgt voor watervervuiling. Door het gebruik van waterontharder is er minder zeep nodig. Daarnaast hoeven er ook geen plastic flessen meer aangeschaft te worden.
Langere levensduur apparaten
Door het gebruik van een waterontharder worden huishoudelijke apparaten niet meer aangetast door kalk. De levensduur wordt tot wel 35% verlengd.
Verbeterde smaak door kalkvrij water
Zodra het water ontkalkt is, zal de smaak van het water zachter worden. Ook zal er geen laagje meer over een kop thee of koffie komen te zitten.
Besparen op schoonmaakmiddelen  
Bij ontkalkt water zijn er minder schoonmaakmiddelen nodig om schuim te krijgen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een waterontharder, bespaar je gemiddeld 40€ per jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziekten
Uit onderzoek is gebleken dat er 100% garantie is dat het gebruik van waterontharder eczeem verminderd.
Lagere stookkosten
Kalk vormt zich in het verwarmingselement van de cv-ketel, en dit zorgt ervoor dat de ketel meer energie verbruikt. Met een waterontharder gaat je energiefactuur dus omlaag!
Vind dé specialist voor waterontharders en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's