Waterontharder onderhoud

1106

Een waterontharder is onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. Wanneer je de waterontharder regelmatig onderhoudt, wordt de levensduur verlengd en zorg je voor een blijvende energiezuinige werking.

Het onderhouden van een waterontharder

Een waterontharder zorgt ervoor dat het kalk uit het water wordt verwijderd. Kalk verwijderen resulteert in het langer meegaan van apparaten en zacht drinkwater. Om de levensduur van een waterontharder te verlengen, is het belangrijk deze regelmatig te onderhouden.

Tussen de jaarlijkse onderhoudsbeurt door kun je zelf actie ondernemen om eventuele problemen te beperken. Heb je een waterontharder met zout? Dan kun je deze zelf bijvullen. Wanneer je gebruik maakt van een elektrische waterontharder is het belangrijk om een specialist in te schakelen.

Er zijn verschillende stappen die uitgevoerd worden door de specialist tijdens de onderhoudsbeurt van een waterontharder:

1

De waterdichtheid wordt gemeten

2

De waterontharder wordt gecontroleerd en gereinigd

3

Vervolgens wordt de ontharder ontsmet

4

Het zoutreservoir wordt gereinigd

5

Tot slot wordt de waterontharder juist afgesteld

Reparatie

Waterontharders werken met een systeem met harskorrels. Deze korrels zorgen dat het kalk wordt gereduceerd of verwijderd. De waterontharder moet regelmatig gefilterd worden met zout. Er zijn verschillende onderdelen die gerepareerd kunnen worden, zoals de filters, zouttank, aanvoer, display en de teller.

Een elektrische waterontharder heeft meer mogelijkheden en is daarom vatbaarder voor reparatie. Gelukkig kunnen eventuele problemen snel worden verholpen door een erkende specialist.

Het onderhoudscontract

Wanneer een waterontharder wordt aangeschaft, is het van belang om in deze in de eerste levensjaren goed te onderhouden. Wanneer dit goed gedaan wordt, verleng je de levensduur en verhoogt dit de werking op lange termijn.

Naast de gebruikelijke garantie die je ontvangt bij de aanschaf van een waterontharder, is het ook mogelijk om te kiezen voor een onderhoudscontract. Wanneer de ontharder kapot gaat, wordt dit vaak gratis gerepareerd door een erkende specialist.

Vind dé specialist voor waterontharders en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's