Soorten warmtepompen

1051

Er bestaan verschillende soorten warmtepompen. Elke soort en elk merk heeft een ander prijskaartje. We raden u aan goed te overleggen met de specialist welke warmtepomp het best bij uw situatie past.

  • een lucht/lucht-warmtepomp: deze warmtepomp maakt gebruik van lucht. De warmte die de pomp gebruikt, wordt uit de buitenlucht gehaald. Vaak wordt de lucht/lucht-warmtepomp juist gebruikt als airconditioning. Over het algemeen is dit type warmtepomp de goedkoopste.
  • een lucht/water-warmtepomp: gebruikt ook lucht om te verwarmen. Vervolgens geeft de warmtepomp de warmte af aan water en wordt het verwarmde water in het verwarmingssysteem gepompt.
  • een water/water-warmtepomp: deze warmtepomp haalt warmte uit water of de bodem door water door te grond te laten stromen. Daarna wordt het water afgegeven aan het verwarmingssysteem.

Als u offertes aanvraagt, komt u gratis en vrijblijvend in contact met bij ons aangesloten specialisten. Zij kunnen u informeren welke warmtepomp het best bij uw wensen en situatie aansluit.

Eerder bekeken pagina's