Premies warmtepomp

1051

Een warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief om te gebruiken als verwarmingssysteem. De warmtepomp is een installatie die warme lucht in je woning pompt die verkregen is uit lucht, grond of water. Als je een warmtepomp laat installeren, kan je een premie krijgen van je netbeheerder. Weet je niet wie je netbeheerder is? Dan kan je dit navragen bij je gemeente.

De premie voor een warmtepomp is maximaal 4.000 euro en hangt af van het type warmtepomp dat je kiest, het vermogen van de pomp en de COP. De COP is de winstfactor die weergeeft hoeveel energie de warmtepomp oplevert in verhouding tot de energie die ze opneemt.

  • 4000 euro voor een geothermische warmtepomp
  • 1500 euro voor een lucht/water-warmtepomp
  • 800 euro voor een hybride lucht/water-warmtepomp
  • 300 euro voor een lucht/lucht-warmtepomp

Je kan je premie aanvragen bij je netbeheerder. Zorg ervoor dat je een kopie van alle facturen kan overleggen en dat daarop vermeld staat welk merk en type warmtepomp het is, het compressorvermogen of geïnstalleerd gasvermogen, de COP en de datum waarop de warmtepomp werd geïnstalleerd.

Let op: de premies voor de warmtepomp en zonneboiler vanaf 2019 gaan afbouwen, deze verlaging gaat echter in 2019 nog niet plaats vinden.

Eerder bekeken pagina's