Last van vochtige muren?

Vochtige muren is een probleem dat vaak voorkomt. Vochtplekken zitten vaak aan de onderkant van de muur en kan steeds verder intrekken in de muur, dit kan schimmels veroorzaken. Vocht in de muren ontstaat vaak in oudere huizen. Wanneer je het probleem pas laat opmerkt en je er niets aan doet, kan dit grote gevolgen hebben. Ontdek hier hoe vochtige muren ontstaat en wat je hiertegen kan doen.

Wat veroorzaakt vochtige muren?

Vochtige binnenmuren duiden al op een bestaand vochtprobleem. Hieronder hebben wij vier oorzaken voor je op een rijtje gezet, te beginnen bij sterke condensatie van woonvocht.

Sterke condensatie van woonvocht

De meeste vocht in woningen produceren we zelf. Problemen met woonvocht is dat de vochtige lucht onvoldoende wordt afgevoerd. Dit komt doordat de woning niet voldoende wordt geventileerd.

Opstijgend vocht

Bij optrekkend vocht zijn de onderkant van de muren vooral vochtig. Dit komt door het ontbreken van een goede waterkering. Aan de onderkant van de muren kunnen schimmels gaan vormen. Meer over dit vochtprobleem lees je op onze pagina over opstijgend vocht.

Doorslaand vocht

Is een gevel van je woning aan de buitenkant beschadigd? Via de scheuren in het steen- of voegwerk kan het regenwater zich gemakkelijk een weg naar binnen vinden. Het vocht zal gaan absorberen in de muren en vervolgens doorslaan naar de binnenmuren. Meer over dit vochtprobleem lees je op onze pagina over doorslaand vocht.

Lekkage

Vaak ziet men dat lekkages van waterleidingen, dakgoten, afvoeren en CV leidingen een vochtprobleem veroorzaken. Bij een lekkage kan een enorme hoeveelheid vocht in de muren trekken.

Vochtige muren

Gevaar van vocht in muren

Het hebben van vocht in de muren kan niet alleen schade toebrengen aan je woning, maar ook aan je gezondheid. Door een hoge luchtvochtigheid, ontstaan schimmels en dit kan weer leiden tot ongedierte die je niet in je woning wil zien. Door de aanwezigheid van schimmels, kunnen klachten voorkomen in de luchtwegen, hoofdpijn en vermoeidheid. Het zijn meestal de schimmelsporen die tot allergische reacties leiden.

Een vochtprobleem dat lang aanhoudt in de muren, kan nadelig zijn voor de constructie van de woning. Als muren vochtig zijn laat dit bijna altijd in de muurafwerking zien. Behang en stucwerken laten los, houten balk die gaat rotten of metalen onderdelen kunnen gaan roesten.

Vochtige muren verhelpen

Het kan veel geld kosten om de schade te repareren. Door vochtige muren snel en grondig aan te pakken vermijd je deze hoge kosten. Een meest gekozen optie om vochtige muren te verhelpen is muren injecteren. Als eerst wordt er een gaatje in de muur geboord. Door een gel in de muren te injecteren, wordt het waterafstotend gemaakt. Het opstijgende vocht kan niet meer binnendringen en niet meer langer vastgehouden. Het is aan te raden om een vochtbestrijder in te schakelen in plaats van zelf de muren te injecteren en andere vochtproblemen proberen te bestrijden.

 Offertes ontvangen? Vul hier je gegevens in.

Vul onderstaand formulier in en ontvang offertes op maat. De bij Solvari aangesloten specialisten bellen je voor het maken van een afspraak. Na de inspectie door de vochtspecialist ontvang je direct een offerte.

  • 1
  • 2
  • 3

Adresgegevens


Opdrachtomschrijving


Contactgegevens

+32
+32
Door verder te gaan ga je akkoord met onze algemene voorwaarden

Meer informatie

Deel deze pagina