Spouwmuurisolatie  
informatie, advies en offertes

Vrijblijvend spouwmuurisolatie-offertes
Ontdek wat het isoleren van je spouwmuur voor jou kan betekenen
 • Verhoog je wooncomfort
 • Verlaag je energiefactuur
 • Gemiddeld 35% minder warmteverlies
1074

Geniet van de isolerende werking van spouwmuurisolatie

Met het isoleren van de spouwmuren streef je naar een hoger wooncomfort en een lagere energierekening. Hier vind je alle informatie over spouwmuurisolatie, waaronder de voordelen, kosten en materialen.

Spouwmuurisolatie voordelen

Voordelen spouwmuurisolatie

Met spouwmuurisolatie kun je flink besparen op de energiefactuur en geniet je het gehele jaar van een aangename temperatuur in huis. Er gaat namelijk geen warmte verloren, waardoor je minder hoeft te stoken.

Spouwmuurisolatie kan binnen één dag uitgevoerd worden, zonder dat het rommel in huis achterlaat. Mooi meegenomen: na de klus is er niets aan de muur te zien.

Is je woning gebouwd na 1920? Dan is de kans groot dat je één of meerdere spouwmuren hebt die niet geïsoleerd zijn. Vanaf 1960 werden spouwmuren verplicht gesteld bij het bouwen van huizen. Vanaf 1996 werden huizen vaak al geïsoleerd vanuit de bouw. Het kan echter ook het geval zijn dat huizen die hierna zijn gebouwd alsnog geen spouwmuurisolatie hebben.

Besparen met spouwmuurisolatie

Rekentool: besparen met isolatie

Met het isoleren van je spouwmuur kun je flink besparen op de energierekening. Bovendien verminder je de CO2-uitstoot en draag je dus bij aan een beter milieu. Benieuwd hoeveel jij kunt besparen? Kom er binnen 2 minuten achter met onze isolatie rekenhulp!

Kosten spouwmuurisolatie

Kosten van spouwmuurisolatie

Zijn je spouwmuren nog niet geïsoleerd? Dan valt er veel winst te behalen. Door warmteverlies tegen te gaan, stijgt het wooncomfort van je woning en daalt de energiefactuur.

De kostprijs van spouwmuurisolatie ligt ongeveer tussen de 15€ en 24€ per m2. Ter indicatie: voor een gemiddelde rijwoning zou de prijs voor spouwmuurisolatie per m2 in totaal op gemiddeld 800€ uitkomen.

Rendement spouwmuurisolatie

Rendement van spouwmuurisolatie

Er zijn een aantal factoren die het rendement van spouwmuurisolatie beïnvloeden. Zo is de hoogte van het rendement afhankelijk van het isolatiemateriaal, de dikte van de spouw en de kwaliteit van het aanbrengen van de spouwmuurisolatie.

De factoren die meespelen met de hoogte van het rendement van spouwmuurisolatie, spelen ook een rol bij de terugverdientijd. Benieuwd naar de terugverdientijd van spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie werking en installatie

Werking van spouwmuurisolatie

Vroeger werden de spouwmuren van een woning gevuld met lucht. De lucht beweegt door de ruimte en vervoert in de winter koude lucht naar binnen en warme lucht naar buiten. In de zomer gebeurt dit juist andersom.

Door de spouw op te vullen met één van de isolerende materialen, wordt er voor gezorgd dat de lucht in de spouwmuur stil komt te staan. Dit zorgt voor de isolerende werking in de spouwmuur en profiteer je van een constante temperatuur in huis.

Brochure spouwmuurisolatie

Alle informatie over spouwmuurisolatie samen in één handige brochure? Klik op de button hieronder en download onze spouwmuurisolatie brochure helemaal gratis.

Materialen spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende materialen voor spouwmuurisolatie, die allemaal een isolerende werking bieden. Dit zijn de drie meest voorkomende:

Draadloos alarm
Glas- en steenwol
 • Gemaakt van gerecycleerd glas of gesmolten gesteente
 • Sterke warmte-isolatie
 • Gegarandeerd een lange levensduur
 • Goedkoopste variant
EPS
 • Milieuvriendelijke en dampdoorlatende parels
 • Ecologisch en recycleerbaar
 • Goed te combineren met andere isolerende maatregelen
PUR
PUR
 • Goed bestand tegen vocht
 • Vooral doeltreffend bij smalle spouwmuren
 • Gemakkelijk aan te brengen 
 • De duurste variant

Reviews van klanten

Marleen uit Hallewijn
"Goed geholpen met het vinden van een specialist voor het isoleren van de spouwmuur.''

Thijs uit Hooglatem
"Via Solvari in contact gekomen met isolatiespecialisten. Nog steeds zeer content!"

Familie Janse uit Zelzate
"Solvari is een aanrader om offertes te vergelijken. Snel contact met de specialist."

Vergelijk offertes voor spouwmuurisolatie

Wil je óók profiteren van lagere energiekosten? Vraag gratis en vrijblijvend spouwmuurisolatie offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere vakmannen op prijs/kwaliteit en bespaar tijd en geld.

Waarom offertes via Solvari vergelijken?

Je ontvangt gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes

Beoordeel op punten die je belangrijk vindt

Kies voor de specialist met het beste aanbod

Bespaar tijd en moeite vanuit huis

Vraag offertes aan:

Blog

Vochtproblemen door isolatie? Echt niet!

Dit is waarom je kiest voor isolatie in de zomer

De juiste offerte en specialist in 6 stappen

Veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie

Door de spouw op te vullen met één van de isolerende materialen, wordt er voor gezorgd dat de lucht in de spouwmuur stil komt te staan. Dit zorgt voor de isolerende werking in de spouwmuur en profiteer je van een constante temperatuur in huis. Hier lees je meer over de plaatsing en werking van spouwmuurisolatie.
De investering in spouwmuurisolatie kun je snel terugverdienen. Hier lees je meer over het rendement en de terugverdientijd.
Dit kan in minder dan één dag uitgevoerd worden. Bovendien geeft het bijna geen rommel en is er naderhand niks aan de muur te zien.
In Vlaanderen kom je misschien in aanmerking voor de overkoepelende renovatiepremie. Hier lees je meer.
De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar bij het kiezen van een offerte is raadzaam om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten hier voor je op een rijtje gezet

Alle informatie op één plek?

Eerder bekeken pagina's