1074

Spouwmuurisolatie: bespaar op je energiefactuur

Hier kan je op rekenen:

  1. Jaarlijks tot 500€ besparen op je energiefactuur
  2. Altijd een aangename temperatuur in huis
  3. Binnen één dag gedaan, zonder rommel in huis

Ontvang gratis offertes

Ruim 3.219.694 mensen gingen je voor!

De voordelen van spouwmuurisolatie

Heb je nog geen geïsoleerde spouwmuren? Dan valt er veel winst te behalen, want het is  de juiste tijd om voor spouwmuurisolatie te kiezen! Tegen de winter hebben isolatiebedrijven een overvolle agenda, laat je spouw nu isoleren en voorkom extreem lange wachttijden in de winter. Profiteer het hele jaar van een aangename temperatuur in huis en start direct met besparen!  Zonder spouwmuurisolatie verlies je ongemerkt zo’n 35% van de warmte uit uw woning. Het mooie aan spouwisolatie is dat u één keer investeert en daarna profiteert van blijvende voordelen.

Jaarlijks tot 500€ besparen op je energiefactuur

Naast een stijgende woningwaarde, kan je met een geïsoleerde spouwmuur  jaarlijks tot 500€ besparen op je energierekening!  Het houdt de warmte in je huis beter vast, waardoor je minder energie hoeft te verbruiken. 

Altijd een aangename temperatuur in huis

Velen associëren spouwmuurisolatie met binnenhouden van warmte. Dat klopt, maar ook in de zomer is er zeker een groot voordeel. Spouwmuurisolatie helpt de warmte buiten te houden, waardoor het binnenshuis aangenaam van temperatuur blijft. 

Binnen één dag gedaan, zonder rommel in huis 

Het isoleren van je spouwmuur is een klus die binnen één dag uitgevoerd kan worden, zonder dat het rommel in je huis achterlaat. Na het isoleren blijft je muur er mooi uit zien en is er niks meer van te zien. 

Wil je gratis in contact komen met spouwmuurisolatie specialisten?

Wat is spouwmuurisolatie? 

Een spouw is een open ruimte tussen een binnen- en een buitenmuur. Bij spouwmuurisolatie wordt de spouw gevuld met isolatiemateriaal. In 1960 werd het verplicht bij nieuwe huizen gebruik te maken van spouwmuren om te voorkomen dat vocht door de gevel zou komen. Ruim 10 jaar later bleek dat de spouwmuren veel warmte uit woningen lieten ontsnappen en begon men weer met het isoleren van de spouwmuren.

Spouwmuren worden geïsoleerd door van buitenaf kleine gaatjes in de voegen te boren. Door deze kleine gaatjes wordt isolatiemateriaal in de spouw gespoten. Dit isolatiemateriaal kan schuim, vezelvormig of korrelvormig zijn. Zodra de spouw geïsoleerd is, worden de gaatjes in de voegen netjes gedicht. Spouwmuurisolatie is binnen één dag geklaard en u houdt er geen rommel in huis aan over!

Ondanks dat spouwmuurisolatie populair is onder Vlamingen zijn nog veel woningen niet geïsoleerd. Het gaat dan vooral om woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1980. De niet-geïsoleerde woningen verliezen gemiddeld één derde van de warmte via de spouwmuren.

Wil je meer informatie over spouwmuurisolatie? 

Vraag de gratis brochure aan

Wat kost spouwmuurisolatie?

De kostprijs van spouwmuurisolatie ligt ongeveer tussen de 15€ en 24€ per vierkante meter. Voor een gemiddelde tussenwoning zou de prijs voor spouwisolatie per m2 dan ongeveer op 800€ totaal uitkomen. Als u een grote woning heeft, moeten er meer meters geïsoleerd worden en valt de prijs natuurlijk hoger uit. Dit is het geval met bijvoorbeeld een hoekwoning of een vrijstaande woning, in dit geval kunnen de kosten oplopen tot tussen de 1500€ en 2000€. 

Terugverdientijd spouwmuurisolatie 

Je kan jouw investering in spouwmuurisolatie al in 3,5 jaar terugverdienen. Dankzij de premie en de honderden euro’s die je per jaar bespaart, is de terugverdientijd vrij kort. Alle jaarlijkse besparingen die je daarna geniet, kan je aan andere dingen besteden. Slim, dus! Waarom geen spouwmuurisolatie nemen?

Prijs spouwmuurisolatie: factoren 

Wat de exacte prijs voor spouwmuurisolatie per m2 is hangt niet alleen af van de oppervlakte, maar ook van de soort isolatie. Spouwmuren kunnen met verschillende materialen geïsoleerd worden. De prijzen verschillen dan vooral doordat elk materiaal zijn eigen eigenschappen en isolatiewaarde heeft. Een andere factor die de prijs per vierkante meter beïnvloedt, is het uurloon van de vakman. Daarom raden we aan genoeg offertes te vergelijken, zodat u de beste keuze kunt maken.

Vergelijk gratis offertes  

Vergelijk vrijblijvend prijzen van meerdere specialisten en bespaar tot 40%

Veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie

Premie spouwmuurisolatie 2019

Vlamingen komen in 2019 in aanmerking voor een spouwmuurisolatie-premie van 5€ per vierkante meter. De verwachting is dat de premie in de toekomst wordt afgebouwd.

Totaalrenovatiebonus met spouwmuurisolatie

De Vlaamse overheid wil de verduurzaming van woningen in Vlaanderen steeds meer stimuleren. Hiervoor hebben zij de totaalrenovatiebonus in het leven geroepen. Wanneer u minimaal drie energiebesparende maatregelen laat uitvoeren, dan heeft u recht op deze bonus. Spouwmuurisolatie is een van de energiebesparende maatregelen die u ook kunt laten uitvoeren om in aanmerking te komen voor spouwmuurisolatie. Wanneer u drie energiebesparende maatregelen laat uitvoeren heeft u al recht op 1.250 € bonuspremie, dit kan oplopen tot 4.250 € bij het laten uitvoeren van zeven maatregelen binnen 5 jaar. U krijgt het bonusbedrag bovenop de losse premies die beschikbaar zijn voor de maatregelen.

Aantal maatregelenBonuspremie

3 energiebesparende maatregelen

1.250 € (maximaal 25% van de drie investeringen)

4 energiebesparende maatregelen

1.750 € (maximaal 25% van de vier investeringen)

5 energiebesparende maatregelen

2.750 € (maximaal 25% van de vijf investeringen)

6 energiebesparende maatregelen

3.750 € (maximaal 25% van de zes investeringen)

7 energiebesparende maatregelen

4.750 € (maximaal 25% van de zeven investeringen)

Voorwaarden premie spouwmuurisolatie

Er zijn een aantal voorwaarden waar de spouwmuurisolatie aan moet voldoen voordat je kan profiteren van de beschikbare premie:

  • De spouwmuren moeten geïsoleerd worden door een specialist
  • De spouw moet minstens 5 centimeter breed zijn
  • De volledige spouwbreedte moet opgevuld worden met het isolatiemateriaal
  • Voor specifieke eisen als bijvoorbeeld de lambdawaarde kan je het aanvraagformulier van uw netbeheerder raadplegen

je kan de spouwmuurisolatiepremie aanvragen via uw netbeheerder (Infrax of Eandis).

Voorwaarden spouwmuurisolatie

Vochtproblemen door spouwmuurisolatie? Integendeel! 

Het isoleren van de spouw en vochtproblemen noemt men weleens in één adem. Dit klopt helemaal niet! Toch denken velen dat. Spouwmuurisolatie heeft juist een gunstig effect op de luchtvochtigheid! Frisse lucht komt bij een niet-geïsoleerde spouwmuur binnen via de kieren van de spouw. Je krijgt een erg wisselvallige luchtvochtigheid en binnentemperatuur als de lucht binnendringt. Bij spouwmuurisolatie raakt bij de luchtvochtigheid meer in balans.  

Ontvang gratis en vrijblijvend 1 tot 5 offertes van meerdere specialisten en bespaar tot 40% op de kosten

Vind via Solvari het bedrijf die het beste bij je past