1074

Premie spouwmuurisolatie 2018

Drie keer voordeel

  1. Bespaar tot 500€ per jaar op je energierekening 
  2. Altijd een aangename temperatuur in huis
  3. Binnen één dag gedaan, zonder rommel in huis

Ontvang gratis offertes

Ruim 3.219.694 mensen gingen je voor!

Spouwmuurisolatie is een populaire maatregel en dat is niet voor niets. Je bespaart honderden euro’s per jaar en je zult prettiger wonen doordat er geen koude lucht meer binnenkomt en warme lucht niet ontsnapt. De Vlaamse overheid en je netbeheerder verstrekken daarom premies. De verwachting is dat de bedragen geleidelijk lager zullen worden, profiteer daarom vandaag nog van de vastgestelde premies voor 2018!Wat is een spouwmuur?

Een spouwmuur is een muur met een open ruimte tussen de binnen- en de buitenkant, ook wel de spouw genoemd. Bij spouwmuurisolatie wordt de spouw gevuld met isolatiemateriaal.Is mijn woning geschikt?

Spouwmuurisolatie ontbreekt veelal bij woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1980. In 1960 werd het verplicht bij nieuwe huizen gebruik te maken van spouwmuren om te voorkomen dat vocht door de gevel zou komenHoeveel premie kan ik ontvangen?

In 2018 heb je recht op 5 euro premie per geïsoleerde vierkante meter. De spouw moet minstens 5 centimeter breed zijn en volledig opgevuld worden met isolatiemateriaal.

Voorwaarden en procedure premie aanvragen


Als je de spouwmuur laat isoleren door een specialist, heb je waarschijnlijk recht op 5 euro premie per geïsoleerde vierkante meter. De spouw moet minstens 5 centimeter breed zijn en volledig opgevuld worden met isolatiemateriaal.

Wil je de premie voor spouwmuurisolatie aanvragen? Je moet hiervoor contact opnemen met je netbeheerder. Als je niet weet wie je netbeheerder is kun je hiervoor de gemeente bellen. Je netbeheerder kan je vertellen aan welke voorwaarden je moet voldoen en hoeveel premie je dan precies krijgt.

Je kunt de premie gemakkelijk online aanvragen, het is belangrijk dat je een kopie van alle facturen hebt en een attest dat de aannemer heeft ingevuld en ondertekend. 

Is je aanvraag door de netbeheerder goedgekeurd dan krijg je een bericht met het bedrag en op welke rekening de premie wordt gestort. Is de aanvraag afgekeurd door de netbeheerder, krijg je een bericht met daarin de reden van afkeuring. 
Tip: bewaar de factuur goed! Deze moet je binnen 12 maanden na de factuurdatum indienen bij je netbeheerder. De isolatiepremie geldt ook voor dakisolatie, buitengevelisolatie en vloerisolatie.

Wil je meer weten over de kosten van spouwmuurisolatie? Ontvang nu gratis en vrijblijvend offertes van isolateurs uit jouw regio