Spouwmuurisolatie besparing

(5 Reviews)
1074

Met spouwmuurisolatie bespaar je flink op je energiefactuur. Op het moment dat je spouwmuren niet (goed) geïsoleerd zijn kan er veel warmte uit je huis ontsnappen. Dit zorgt ervoor dat je meer moet stoken om je huis warm te houden. Als je jouw spouwmuren laat isoleren voorkom je dat deze warmte kan ontsnappen.

Maar hoeveel bespaar ik nou echt?

Gemiddeld bespaar je tussen de €200 en €600 per jaar met spouwmuurisolatie. Overigens zijn dit maar gemiddelden. Hoeveel je nou echt gaat besparen hangt af van een aantal factoren.

Hieronder vind je hoeveel je gemiddeld bespaard met spouwmuurisolatie (per jaar). Daarachter vind je tussen haakjes wat deze spouwmuurisolatie gemiddeld zal kosten.

Type woningGemiddelde besparing van spouwmuurisolatie (kosten)
Gemiddelde tussenwoning€210 (€800)
Hoekwoning€550 (€1.500 - €2.000)
Vrijstaande woning€850 (€1.500 - €2.500)
Vind dé specialist voor spouwmuurisolatie en ontvang gratis offertes.

Welke factoren hebben invloed op het rendement?

Er zijn een aantal factoren die invloed kunnen hebben op hoeveel je gaat besparen met spouwmuurisolatie. Hieronder lees je er meer over, zodat je kunt zorgen dat je maximaal bespaart met je investering.

Oppervlakte isolatie

Ten eerste geldt bij spouwmuurisolatie “hoe meer, hoe beter”. Op het moment dat je een grotere oppervlakte hebt die je laat isoleren ga je ook meer besparen. Dit komt doordat er door een grotere spouwmuur meer warmte kan ontsnappen. Als deze warmte niet meer kan ontsnappen ga je dat terugzien op je energiefactuur. Dit betekent niet dat het niet voordelig is om een kleinere oppervlakte te laten isoleren. Dit is namelijk goedkoper waardoor je jouw investering alsnog zal terugverdienen.

Het materiaal

Besparing spouwmuurisolatie

Ook het materiaal waarvoor je kiest heeft invloed op hoeveel je gaat besparen. Het ene materiaal isoleert namelijk beter dan het andere. PUR isoleert het best, maar dit materiaal is ook het duurste per vierkante meter. Glaswol is goedkoper, maar isoleert ook minder goed. Om te kijken welk materiaal in jouw situatie het meeste rendement oplevert raden wij het aan om contact op te nemen met een specialist.

Onderhoud

Om het gewenste effect uit spouwmuurisolatie te halen moet de spouwmuur goed onderhouden zijn. Als de muren slecht zijn onderhouden bestaat er de kans dat er vochtproblemen ontstaan. Deze problemen zullen verholpen moeten worden door een specialist en hier hangen kosten aan.

De specialist

Ook de specialist waarvoor je kiest heeft invloed op het rendement dat je gaat halen. Bij een specialist met een lagere uurprijs verdien je jouw investering sneller terug. Om te zorgen dat je de specialist vindt die bij jou past is het handig om offertes van verschillende specialisten te vergelijken.

De kwaliteit

Hoe goed de spouwmuurisolatie wordt aangebracht heeft ook effect op hoeveel je gaat besparen. Hierom is het van belang dat je kiest voor een betrouwbare specialist met verstand van zaken.

Premies

In België zijn er een aantal premies die je kunt ontvangen waardoor het laten isoleren van je spouwmuren nog aantrekkelijker is. Ten eerste kun je met de isolatiepremie via je netbeheerder tot €5 per vierkante meter ontvangen. Ook is er een overkoepelende renovatiepremie waarmee je 20% of 30% kunt terugkrijgen op je investering. Naast deze premies bestaat er ook een totaalrenovatie bonus waarbij je €1.250 terug kunt krijgen als je drie duurzame ingrepen doet aan jouw woning.

Wil je kijken of jij kans maakt op premies voor spouwmuurisolatie? Doe hier de test en kom er door middel van maximaal 3 simpele vragen achter wat jij kunt ontvangen qua premies voor spouwmuurisolatie.

Vind dé specialist voor spouwmuurisolatie en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's